Trochę inne DE.
Re: Trochę inne DE.
ja pierdziele czy jest tu jakis moderator ?
temat rozpiski sie skonczył x postów temu a ta rozmowa powinna byc prwadzona w innym miejscu
temat rozpiski sie skonczył x postów temu a ta rozmowa powinna byc prwadzona w innym miejscu
To przeczytaj wszystko jeszcze raz.
Kanadian pisze:A dokładniej.
zasada hidden (w opisie assasina) "...The assassin may be reviled at the start of any of your turns, or any CC phase..."
czyli na początku którejś z twoich faz, lub na początku dowolnej fazy walki wręcz.
Bo wlasnie Tury sa od 1 do 6 a kazda tura ma Fazy i z tego co tam wypisuja. Nie mozna w strzelaniu ujawnic assasina lub stand and shoot albo w fazie ruchu.
O K@#$A !!! pierdoły piszę po polsku,
oczywiście że początek twojej tury, lub dolnej fazy walki wręcz.
oczywiście że początek twojej tury, lub dolnej fazy walki wręcz.
Może ponieważ maks 1 dotyczy kupowania go.
Pytałem o to stronę wcześniej i według Rinca może wchodzić.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
wyobraź sobie że assaasin to taki dodatkowy chempion, który zachowuje się jak bochater.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Skoro wchodzi to znaczy, że nie był już ukryty.
Najdziwniejsze tłumaczenie słowa INCLUDE jakie widziałem. Do kontekstu pasuje, ale angielskie booki są nadrzędne.PiotrB pisze:"...Każda jednostka DE (za wyjątkiem Harpii ) może SKRYWAĆ jednego assasina. Szczegóły znajdziesz w opisie zasady specjalnej ukryty ..."
Tak.To czy ujawniony assasin moze wejsc do oddzialu gdzie juz znajduje sie jeden czy nie ?
To normalny heros. Ma tylko specjalne zasady wystawiania.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
A gdzie masz wpisane deploy w zasadzie ? lub jaka kolwiek wzmianke na ten temat.Jankiel pisze:Tak.To czy ujawniony assasin moze wejsc do oddzialu gdzie juz znajduje sie jeden czy nie ?
To normalny heros. Ma tylko specjalne zasady wystawiania.
Jak dla mnei zasada jest zle napisana. i mozemy sie tak spierac do usranej smierci.
w zasadzie Hidden. Pierwsze 2/3 zdania.
Angielska wersja jest wystarczająco dobrze napisana. I nie ma tu żadnych wątpliwości, jedynie co to może znajomość języka angielskiego może prowadzić do niejasności.
Angielska wersja jest wystarczająco dobrze napisana. I nie ma tu żadnych wątpliwości, jedynie co to może znajomość języka angielskiego może prowadzić do niejasności.
Mam nową kminę którą chciałem się podzielić:)
2400 Pts - Dark Elves Roster
High Sorceress (1#, 360 pts) SHADOW
1 Supreme Sorceress, 360 pts ( General; Level 4 Upgrade; )
1 Lifetaker
1 Book of Ashur
Noble (2#, 212 pts)
1 Master (Battle Standard Bearer), 212 pts ( Great Weapon; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Battle Standard Bearer;)
1 Dark Pegasus
1 Dragonhelm
1 Pendant of Khaeleth
Hag Queen (4#, 200 pts)
1 Cauldron of Blood
Sorceress (1#, 185 pts) Fire
1 Sorceress, 185 pts ( Level 2 Upgrade;)
1 Dispel Scroll
1 Ruby Ring of Ruin
Warriors (40#, 270 pts)
39 Dark Elf Warriors, 270 pts (Musician Mus; Standard Bearer Std; ; Spear; Light Armour; )
1 Lordling
1 Standard of Discipline
Warriors (40#, 270 pts)
39 Dark Elf Warriors, 270 pts (Musician Mus; Standard Bearer Std; Spear; Light Armour;)
1 Lordling
1 Banner of Swiftness
Repeater Crossbowmen (10#, 110 pts)
9 Dark Elf Repeater Crossbowmen, 110 pts (Musician Mus;)
1 Guardmaster
1 Guardmaster
Cold One Chariot (1#, 100 pts)
Harpy Coven (5#, 55 pts)
Harpy Coven (5#, 55 pts)
Shades (10#, 188 pts)
9 Shades
1 Bloodshade
Shades (5#, 85 pts)
Dużo żołnierzy ,dużo oddziałów . Czyli trochę takie granie po "staremu". Wariorzy moim skromnym zdaniem są w tej chwili chyba najlepszym z tanich unitów. Siła 3 więc dalej bolesne są armie pancerne - ale to standard dla DE. Przynajmniej można próbować stanąć na stedfascie. Myślę ,że ma to możliwości - a wy co myślicie?
2400 Pts - Dark Elves Roster
High Sorceress (1#, 360 pts) SHADOW
1 Supreme Sorceress, 360 pts ( General; Level 4 Upgrade; )
1 Lifetaker
1 Book of Ashur
Noble (2#, 212 pts)
1 Master (Battle Standard Bearer), 212 pts ( Great Weapon; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Battle Standard Bearer;)
1 Dark Pegasus
1 Dragonhelm
1 Pendant of Khaeleth
Hag Queen (4#, 200 pts)
1 Cauldron of Blood
Sorceress (1#, 185 pts) Fire
1 Sorceress, 185 pts ( Level 2 Upgrade;)
1 Dispel Scroll
1 Ruby Ring of Ruin
Warriors (40#, 270 pts)
39 Dark Elf Warriors, 270 pts (Musician Mus; Standard Bearer Std; ; Spear; Light Armour; )
1 Lordling
1 Standard of Discipline
Warriors (40#, 270 pts)
39 Dark Elf Warriors, 270 pts (Musician Mus; Standard Bearer Std; Spear; Light Armour;)
1 Lordling
1 Banner of Swiftness
1 Guardmaster
1 Guardmaster
Harpy Coven (5#, 55 pts)
Harpy Coven (5#, 55 pts)
Shades (10#, 188 pts)
9 Shades
1 Bloodshade
Shades (5#, 85 pts)
Dużo żołnierzy ,dużo oddziałów . Czyli trochę takie granie po "staremu". Wariorzy moim skromnym zdaniem są w tej chwili chyba najlepszym z tanich unitów. Siła 3 więc dalej bolesne są armie pancerne - ale to standard dla DE. Przynajmniej można próbować stanąć na stedfascie. Myślę ,że ma to możliwości - a wy co myślicie?