Śmieszne przesądy związane z WFB

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Traktować battlowca powaznie? ;D Nie spotkalem sie z tym ;).

spojrz np. na takiego Malala- duze dziecko z kalkulatorem :D :D

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

a Sławek Wysocki ma swój generator rzutów o imieniu Arthrius :D

ostatni jedrus, pierwsza bitwa: sławek kontra malal. rzut o strone/rozpoczecie

M:o widze generator rzutów, no ok, rzucaj
rzuca, wypada 6 :)
M: noo ładnie, rzuc za mnie bo mi sie nie chce ;P
rzuca, wypada 1 ;)

a co do moich rzutów
próbowalem podkręcanie, potrzasanie, modlenie a'la Skaven, chuchanie,stukanie i inne. ale nalepiej wychodzi mi grozenie, albo pieszczotliwe słowa do kostek pod nosem :)
nie wierze ze to napisalem, my chyba nie jestesmy normalni :D

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Kielon pisze:
Stachu pisze:hehe... opcje typu " nie tą kostką!!! nie czuje w niej mocy!! " :D

nie powiem czyje to poglądy....
Moje. :D
Rzuty na kościach trzeba wyczuć, czasami dobry wynik może popsuć ci niewłaściwa kostka, bądź też niewłaściwa osoba stojąca przy stole. ;)
bitwa z Mackiem Paraszczakiem na DMP ;-)

Awatar użytkownika
skink
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: skink »

Ja mam szczęśliwą koszulkę - jak raz poszedłem na turniej bez niej to moje rzuty były nadwyraz pechowe - strona z tabelą miscastu musiała ciągle otwarta( bitwa na 1k i siedem miscastów - to więcej niż jeden na turę :( ). teraz już bez niej nie ide na żaden turniej :D . a co do rzucania kościami, to rzucam płasko, bez jakiś bajeranckich podkręceń. a jak na jakiejś kości mam 1 to odkładam ją na bok i potem używam do rzutu na ld - działa w większości przypadków :D

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

ataman pisze:nawet mi o Czesiu nie wspominaj :evil: Na moje szczescie na PGA juz nie wykazywal sie az taka skutecznoscia :P
Bo za bardzo zapił 8)
Ogólnie szczęśliwe są podkręcone rzuty z jednym bouncem zwłaszcza kiedy Czesio patrzy

Awatar użytkownika
Mithril
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Mithril »

Jako że gram skavenami stwierdzam kategorycznie - wierze w zabobony, konkretniej to czerwone kostki do małych rzutów a czarne do duży oraz co najważniejsze stosuje się do niepisanego motta szczurów - padło 20 naszych i jeden z wrogiej armii --- Jesteśmy na plus:) więc zawsze w pierwszej turze strzelam z latarki w przeciwnych herosów:) szczególnie na turniejach --<groar>

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Furion pisze:bitwa z Mackiem Paraszczakiem na DMP ;-)
Wtedy stały te właściwe osoby. ;) :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

bo osoby prawie i szlachetne z natury mają szczęscie w kostkach^^

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

prawie osoby no :)

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

ja tam żadnych przesądów ani spectaktyk dotyczących rzucania niestety nie mam. Zawsze mnie to bawi gdy widzę, że ziom po drugiej stronie na poważnie traktuje te przesądy typu - odkładanie kostek z niskimi wynikami, albo ma jakieś kostki specjalnego przeznaczenia ;P

Wierzę tylko w boga, który zwie się fartem ;) Zawsze gdy mam bitwę to wiem, że albo będę miał szczęście albo statystykę albo pecha :)
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
bigees
Mudżahedin

Post autor: bigees »

a ja stosuje zaklinanie - czyli np. przy rzucaniu czaru przez przeciwnika mowie jak najwiecej razy "dwie jedynki, dwie jedynki...", a podczas strzalu z armaty czy innego talatajstwa "misfire, misfire.."

glupie i czesto irytujace dla przeciwnikow, a zwlaszcza, gdy zaklinanie sie udaje :twisted:
"Nigdy nie oszukuję i nie kradnę. Nie noszę także cylindra do płaszcza i nie wcinam bananów idąc ulicą, bo dżentelmen nie robi żadnej z tych rzeczy. Zrobiłbym jedno tak samo niechętnie jak drugie – bo jedno i drugie jest sprawą harmonii i dobrego smaku".

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

Hmmm... Ja zauważyłem u mnie coś innego... Gdy widze, że na polu bitwy wszystko idzie dobrze, jestem pewny siebie to rzuty są zajebiste... Jednak , gdy nie jest za wesoło lub w jednej chwili cały plan się spieprzy już nie rzucam najlepiej...

I oczywiście mam swoje 2 magiczne kości do rzutów kluczowych ale coś ich ostatnio mało używam, bo pare razy już mnie zawiodły :P Oraz 4 kosteczki do zaznaczania niezdanych animozji na klockach i rzucam nimi też testy na liderke choć nie dają cudów:P Teraz musze znaleźć jakąś kostke na rzuty animozji ^^

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ja przed waznymi rzutami krzycze "Darek Polit!" i rzucam z potrzasnieciem i podkreceniem. W ogole mi to nie pomaga, ale Darek fajnie sie wkurza.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

A stosujesz darkowe Przełożenie Torby przed rzutem? Bo podobno bez tego nie działa...
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Torby? OCB? Czy mam sie obawiac tej podrozy do Lublina?

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

swieta_barbara pisze:Ja przed waznymi rzutami krzycze "Darek Polit!" i rzucam z potrzasnieciem i podkreceniem. W ogole mi to nie pomaga, ale Darek fajnie sie wkurza.
jak mozesz :roll:

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

A ja biore pierwsze z brzegu i rzucam taką samą techniką.
Może dlatego mam farta ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

swieta_barbara pisze:Torby? OCB? Czy mam sie obawiac tej podrozy do Lublina?
No nie mów że nie wiesz, jak rzuca koścmi Darek P.? :shock2:
http://tomash.wfb-pol.org/wfb/darek%20p ... rlanie.avi
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Wiem jak rzuca, widzialem ten film, ale dopiero dzis zorientowalem sie co Darek robi bezposrednio przed rzutem - heh :]

ODPOWIEDZ