Master w Babicach 17-18.11.2012

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Re: Master w Babicach 17-18.11.2012

Post autor: RIPlay »

Marys pisze:Kalafiorku. Chyba zapomniałeś opisać 5 bitwę. Wydaje mi się że średnia może lekko spaść :P
Oj tam, oj tam Kocia Mordko ;P raptem o 1 pkt ;)
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

w sumie to o 3;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Szaitis
Falubaz

Post autor: Szaitis »

Marys pisze:Kalafiorku. Chyba zapomniałeś opisać 5 bitwę. Wydaje mi się że średnia może lekko spaść :P
No przecież zremisował :wink:

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Post autor: RIPlay »

Durin pisze:w sumie to o 3;p
(65 + 10)/5=15
16-15=1

Gdzie widzisz błąd w rozumowaniu Durinku ? :)
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Szaitis = klasa 8)

Ps. Stallowanie jest dla ciot bez jaj.

PPS. szkoda że ta cała sytuacja w ogóle miała miejsce, bo można było pozwolić chłopakom zagrać nawet i jeszcze 3 tury. Potem siedzieliśmy chyba ponad 30minut i wpierdzielaliśmy obiad, przerwa była konkretna.
Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, o 20:28 przez Karli, łącznie zmieniany 1 raz.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

wejdź sobie na ogrze relacje Ripley, w raporcie Maryś inaczej tą bitwę przedstawił:)
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

Cauliflower pisze: 1 Fiszer - takie macanki z lizakami, goblin na wilku ustawił mi grę blokując terki, mogłem w 2 turze być w slannie, nie udało się, za to złapałem od boku 2 cohorty z kroxami i 2 kowbojów w tym lorda co dało mi 13:7
Złapałeś od boku moje kohorty zdając dwa brejki na -5 taurukiem;] Dobry plan. I mógłbyś nauczyć się w końcu jak się pisze moje nazwisko.

pzdr
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Moja ocena mastera, wg jakże znanej skali:

0 - badziew totalny
5 - ujdzie
7 - obecny standard masterowy
9 - standard do którego dążymy
10 - zdecydowanie powyżej oczekiwań.

Miejsce: 8/10. Szkoła ładna, niesypiąca się. Dużo miejsca. W lecie trochę był problem z brakiem klimy, w edycji zimowej było to mniej odczuwalne.

Stoły i tereny: niestety 5/10. Miejscami niedoróbki, miejscami brak spójnej kompozycji (np. górka pomalowana na brązowo i obsypana miejscami trawką oraz górka totalnie szara, ustawione na tym samym stole) niektóre tereny (zwłaszcza obeliski i ruiny) były gigantycznych rozmiarów)

Miejsce do spania: niby 9/10, ale duży problem do wspólna sala do chlania i spania. Dobrze by było, gdyby były dwie osobne sale, bo z częścią najebanego bydła spać się nie dało. Sama sala - rewelacja. Ciepło, materac dla każdego.

Sanitarka: 9/10. Był problem z jakością wody, ale to już totalnie poza kontrolą Śmiecha. Kibli było "na styk", może za rok można by pomyśleć o odblokowaniu pomieszczeń piętro wyżej, chociaż na 2h w niedzielę rano?

Karczma i afterparty: 10/10. Największy kotlet jakiego w życiu jadłem. Ceny korzyść.

Sędziowanie: 9/10. Osiągalny sędzia, jasne komunikaty czasowe.

Dojazd: jest jaki jest, tego się raczej nie zmieni. Ja dojechałem (po raz drugi) i nie żałuję.

Żarcie na miejscu: 9/10 mega. Czułem, że zainwestowanie 50zł w tego mastera to był dobry wybór.

Podsumowując - był trochę problem z bazą terenową, a stoły były bardo śliskie (do tego stopnia, że plastikowe regimenty same się obkręcały) ale to wszystko da się naprawić i polepszyć! Master wypadł świetnie, widać było zaangażowanie ze strony organizatorów. Aż się cieszę, że mogłem do tego moją malutką cegiełkę dołożyć!

=======================

Co do bitew:

Dziękuję wszystkim przeciwnikom za bitwy.

Co do mojej rozpiski, to zagrałem rozpiską HE na smoku o powszechnie znanych zaletach i wadach. Pairingi pozwoliły wady wykluczyć a zalety uwypuklić, tym samym wynik też jest syty. W sumie 72 z bitew, przy ogólnym rozrachunku posiadając troszkę pecha.

pozdrawiam
Furion

kemot
Wodzirej

Post autor: kemot »

Furion z Poznania się jedzie autostradą do Babic 3,0 h i to stalując na drodze :).

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Maryś :wink: 10:10 było wziętę, bitwa for fun nie jest w rejestrze, ale to co się w niej działo przerasta ludzkie pojęcie, fakt faktem wygrałeś i jesteś strasznym krokodylem :D

Fiszer, ustałem jedną turę i byłą to szarża umożliwiająca wciągnięcie Twojego slanna, gdzie Ty ustałeś takiego samego breja :wink:
Ja nie wiem jak Ty masz na nazwisko, jesteś Fiszer i tyle :D

I przestańcie mnie łapać za słówka beszczele! 8)
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

kemot pisze:Furion z Poznania się jedzie autostradą do Babic 3,0 h i to stalując na drodze :).
wszystko fajnie, tylko pociągi nie jeżdżą autostradą.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Furion pisze:
kemot pisze:Furion z Poznania się jedzie autostradą do Babic 3,0 h i to stalując na drodze :).
wszystko fajnie, tylko pociągi nie jeżdżą autostradą.
Pora dorosnąć i zacząć jeździć tym co jeździ autostradą.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

Zamgloną autostradą jeździ się troszkę wolniej.
A Furionowi chodziło o inne opcje niż samochód bo opcja ciopąg+PKS raczej nie należy do optymalnych

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

Klops pisze:Zamgloną autostradą jeździ się troszkę wolniej.
A Furionowi chodziło o inne opcje niż samochód bo opcja ciopąg+PKS raczej nie należy do optymalnych
Klops, wracaj na Melmac

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Klops pisze:bo opcja ciopąg+PKS
:lol2:
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

Śmiechu, dzięki wielkie za turniej. Wszystko było ogarnięte ze spokojem i profesjonalizmem. Lidder oczywiście też się do tego przyczynił. Akcji z bitwy Furka i ŚP nie znam i nie oceniam.

Wielkie podziękowania dla mojego teamu - Kozła i Krzycha, którzy dzielnie znosili moje fatalne wyniki, szczególnie pierwszego dnia.

Szczególne pozdrowienia dla Karliego i Lazura. Takiego podejścia do battla nam trzeba.
kudłaty pisze: 1.Bitwa i Szejker. EMP-OG, HE-WOC, DF-DE. Nie ogarnęliśmy tej bitwy totalnie. Spodziewaliśmy się, ze będzie łatwo, a nie było. Przeciwnicy grali swoje, a my nie dokonywaliśmy jakiś cudów taktycznych. Sam zrobiłem 8pkt z DE głównie dlatego, że przeciwnik wyraźnie zadowolony z tego, ze bitwa idzie dobrze wyraźnie nie chciał mi robić większej krzywdy i nie podejmował jakiegoś szczególnego ryzyka pod koniec. Ja do 8, Jurek do 5, na szczęście Karlee dostał w promocji horde savage'y co dało nam jakieś mało imponujące zwycięstwo typu 32:18.
Zedytuj proszę ten post bo Ci sie punkty nie sumują do 60. Podpowiem, że zdobyliście 31, z czego Karli (jeszcze raz Z tego miejsca pozdrawiam) 18.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Pozdro pozdro, fajna bitewka była, mam nadzieję że jeszcze niebawem zagramy :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Lipti
Falubaz

Post autor: Lipti »

bigpasiak pisze:
Cauliflower pisze: Jeżeli Lipek z Pasiakiem mieli podobną sytuację to zastosowanie powinno być to samo. Nie było.
My rozegraliśmy 5 8)
Fakt miałem blodzia w klocku z magiem i bsb w tancerzach, ale również w perspektywie mojej tury dokończenie 4 blodków i rannego heralda, zajechanie scremerów, dokończenie horrorów i heralda a stratę jeszcze tylko jednych łuków + opanowanie lorda altera odbijającego się od horrorów... Ja chciałem dograć i pytałem ile mamy czasu, było 20-25 min... potem zaraz, że już karne lecą... :shock: No cóż... Decyzja kapitanów i koniec gry...
Pasiak, rozegraliśmy 4 tury. Ty z bardzo dużym prawdopodobieństwem traciłeś 1000 pkt, a w twoim przypadku zyski nie wyglądały na takie pewne. Ale jedno jest pewne. Gracze, którzy permanentnie nie dokańczają trudnych parringów powinni być jakoś piętnowani. Tylko jeszcze nikt nie wymyślił jak. Może jednak kupić te 3-4 zegary szachowe. Niech jeżdżą na mastery i jak sędzia/organizator zaobserwują jakiś "problematyczny" parring na topowych stołach to niech będzie takiż zegar używany.
Obrazek

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

@Paulinka. Sorry. Wyedytowałem już, nie ogarnąłem ze wpisałem wam 10 zbyt mało. i faktycznie 31:29.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Cauliflower pisze:Fiszer
To pewnie po włosku :P
paulinka17 pisze: Szczególne pozdrowienia dla Karliego i Lazura. Takiego podejścia do battla nam trzeba.
Przyjemność po mojej stronie, również pozdrawiam :)
Obrazek

ODPOWIEDZ