kilka pytań o Chaos Dwarfy
Moderator: esgaroth
Re: kilka pytań o Chaos Dwarfy
Denis poczytaj sobie początek army lista do CHD jest tam napisane, że WOCH może brać CHD jako Rare... tak samo w tym samym booku sa zasady do laczenia Chaosu a nadto kilka jednostek do Demonów dlaczego ich też nie dopuścić
Qrde wzioł bym sobie do swojego WOCH bzyka z Lightem i Flamerki albo np demonsmitha by na helenach mieć rerollki ale tego nikt nie dopuszcza... to dlaczego dopuszczac army list z chd z tego samego booka
Qrde wzioł bym sobie do swojego WOCH bzyka z Lightem i Flamerki albo np demonsmitha by na helenach mieć rerollki ale tego nikt nie dopuszcza... to dlaczego dopuszczac army list z chd z tego samego booka
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
doładnie nie rozumiem twojego myslenia CHD są osobną armia łaczenie armii to troszke co innego...
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
ogarnij sie.Cauliflower pisze:Wali mnie podejście typu "jestem czlonkiem ls, ar czy ch.. wie czego to będziecie grac na moje" i tego typu wypowiedzi. Smuci mnie to, że taka osoba jak Shino sobie tutaj kpi z graczy mówiąc "ohoho, nie jest tak jak chcielismy to moze zbanujemy w ogóle" zamiast przyznać się do błędu. I smuci mnie, że jest to akurat Shino bo go znam i szanuję.
Nie można się zagalopować w takim postepowaniu. Zostawiam do przemyślenia.
Kto jak kto ale gracz repy na etc opwinene wiedziec czy juz jest ostatni draft, kiedy wyszedl i co jest samym trolowanie dla trolowania.
Jedyne co nie bylo trolowaniem to tekst o ew. niedopuszczeniu chd. FW wypuszcza swoje zasad i mimo ich oficjalnosci/nieoficjalnosci sa to w wiekszosci zasady nietestowane. Bedzie to zajebiscie teraz widac w wypuszczanym monasters arcanum gdzie beda potworki wupaczajace ta gre zupelnie.
Po prostu jest tak jak mowisz. Jak gramy na teclisa to gramy na teclisa. Niemniej jesli mozemy nie grac na specy wiec teclisa to rownie dobrze moga sie w przyszlosci pojawic zapiski nie dla fw czyli dla chd.
Co do robienia zasad pod siebie to pomine bo juz za duzo razy odpowiadalem na ten temat. Jesli natomiast uwazasz, ze proboje na swoja korzysc ciagle zmieniac zasady to prosze. moge jak najbardziej nie dzialac w ls. ylko nie dziw sie, ze jak sa maile od fw odpowiadajace: "jak jest napisane turn to jest to game turn a nie player turn bo tak jest w podreczniku do wfb". To sie tego nie trzyma.
Na faqach etc tez byla dluga dyskusja na ten temat mimo odpowiedzi mailowej. Inna sprawa, ze nie kierowalbym sie tym, bo wg. faqa etc mozna bylo jeszcze niedawno zrobic swift oddzialem, wyjsc bohaterem a potem dopiero ruszyc oddzial lub birona zwiekszala mv powyzej 10 ruchu.
p.s. tk to nie jest moja jedyna armia
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Nie wczytywałem się, przejrzałem na szybko forum. Nie znam się na trollowaniu.
Nie jestem bardzo związany z chadecją, doch to moja pierwsza armia, ale taką wypowiedź zamiast przyznania się do błędu uznałem za wkurzającą.
Jak już od dawna wiesz Shino, co myślę to mówię, bez ogródek
Nie jestem bardzo związany z chadecją, doch to moja pierwsza armia, ale taką wypowiedź zamiast przyznania się do błędu uznałem za wkurzającą.
Jak już od dawna wiesz Shino, co myślę to mówię, bez ogródek
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
kiedys normalnie wszystkie armie chaosu sie laczylo i bylo dobrze... moim zdaniem mogloby tak byc nadal.Przemcio pisze:Denis poczytaj sobie początek army lista do CHD jest tam napisane, że WOCH może brać CHD jako Rare... tak samo w tym samym booku sa zasady do laczenia Chaosu a nadto kilka jednostek do Demonów dlaczego ich też nie dopuścić
dlatego że tego booka nie przeczytałeś nawet chyba ?
Tylko przy zasadach do armii CHD jako armiii jest dopis ze jest oficialna, przy sojuszach przeczytaj tego booka dokłądnie to zobaczysz...
Jak dla mnie to sobie łącz i graj Mi to problemu nie sprawia...
Jak chcesz zrób sobie modele i nawet Cathayem zagraj bo ciekawi mnie ta armia a nie mam czasu jej zrobić xD poszukaj w necie już jest
Tylko przy zasadach do armii CHD jako armiii jest dopis ze jest oficialna, przy sojuszach przeczytaj tego booka dokłądnie to zobaczysz...
Jak dla mnie to sobie łącz i graj Mi to problemu nie sprawia...
Jak chcesz zrób sobie modele i nawet Cathayem zagraj bo ciekawi mnie ta armia a nie mam czasu jej zrobić xD poszukaj w necie już jest
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
Death Note
Galeria :
wyszedł oficjalny faq, Ls zachowuje się jak zawsze, czyli bez niespodzianek...
Nie lubię! Jak ktoś wprowadza politykę do battla. Co nas obchodzi LS albo Euro drafty?
Warhammer to warhammer i taki powinien być. A jak ktoś nadużywa swoich praw, powinien odejść. Popieram Kalafiora, należy zmienić skład ls w wyniku niedowierzania w maile pracowników fw i olanie głosu zdrowego rozsądku, skoro Euro wprowadziło x5 coś w tym musi być.
Podejrzliwość wobec zasad ok, ale maniakalny opór wobec niektórych armii? CZY WYŚCIE! ^@%#(!> (przepraszam, nerwy mi puściły)
Szkoda tylko, że w wyniku tych sprzeczek, które okazały się bardzo niepotrzebne zniechęciliście graczy do WFB. Rozumiem rozczarowanie Denisa, sam też jestem rozgoryczony. Nawet Kalafior ma dość. Każdy, kto to czyta. Objechaliście Grolsheka
i po co? Miał słuszność jak się okazało. Ale do tego, że popełniliście błąd się już nie przyznacie.
A my będziemy to pamiętali.
A w tej grze nie chodzi o Was, tylko o nas graczy.
Dziękuje i pozdrawiam.
Szczególnie chcę pogratulować wszystkim zainteresowanym graczom CHD, którzy przyczynili się do zmiany w FAQ. Pokazaliśmy, że nie jesteśmy obojętni, i że czasem potrafimy się obejść bez LS
Nie lubię! Jak ktoś wprowadza politykę do battla. Co nas obchodzi LS albo Euro drafty?
Warhammer to warhammer i taki powinien być. A jak ktoś nadużywa swoich praw, powinien odejść. Popieram Kalafiora, należy zmienić skład ls w wyniku niedowierzania w maile pracowników fw i olanie głosu zdrowego rozsądku, skoro Euro wprowadziło x5 coś w tym musi być.
Podejrzliwość wobec zasad ok, ale maniakalny opór wobec niektórych armii? CZY WYŚCIE! ^@%#(!> (przepraszam, nerwy mi puściły)
Szkoda tylko, że w wyniku tych sprzeczek, które okazały się bardzo niepotrzebne zniechęciliście graczy do WFB. Rozumiem rozczarowanie Denisa, sam też jestem rozgoryczony. Nawet Kalafior ma dość. Każdy, kto to czyta. Objechaliście Grolsheka
i po co? Miał słuszność jak się okazało. Ale do tego, że popełniliście błąd się już nie przyznacie.
A my będziemy to pamiętali.
A w tej grze nie chodzi o Was, tylko o nas graczy.
Dziękuje i pozdrawiam.
Szczególnie chcę pogratulować wszystkim zainteresowanym graczom CHD, którzy przyczynili się do zmiany w FAQ. Pokazaliśmy, że nie jesteśmy obojętni, i że czasem potrafimy się obejść bez LS
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!
- Infernal Puppet
- Masakrator
Panowie ( i panie jak są ), spokój. A przynajmniej stonujcie się nieco .
Druga sprawa to podejrzliwość wobec FW jako takiego. To też, poniekąd rozumiem, w końcu był to debiut ( po prawdzie nie do końca, ale pierwszy poważny projekt ) w realiach batla, szczególnie, ze dokonania FW w 40k też budzą pewne kontrowersje. O ile 90 % proponowanych tam zasad jest w miarę ok, to nie zaprzeczę, że trafiają się tam różnorakie potworki, pokroju deathstorm drop poda, czy certusa w pierwotnej wersji. Chadecja też cierpi IMHO na pewne zagadnienia z balansem . Nie poziom niegdysiejszych Demonów czy VC, ale zawsze .
Odmienną, choć bardzo jasną, sprawą jest zagadnienie oficjalności. Jest prosty zapis w booku, i nie ma w tym temacie nic do gadania. Samo dyskutowanie oficjalności Chadecji jest jak dla mnie radosnym i nieuzasadnionym prawotwórstwem.
Akurat pewna doza podejrzliwości jest uzasadniona. Przez te lata jak gram w młotka czy to WFB czy 40K już przynajmniej kilka razy byłem świadkiem sytuacji, gdzie w mailu/telefonie padała jedna odpowiedz, a potem w FAQ lądowało coś z goła innego. Mail mailem, ale dopiero twardy zapis w erracie jest tak naprawdę zobowiązujący.Warhammer to warhammer i taki powinien być. A jak ktoś nadużywa swoich praw, powinien odejść. Popieram Kalafiora, należy zmienić skład ls w wyniku niedowierzania w maile pracowników fw i olanie głosu zdrowego rozsądku, skoro Euro wprowadziło x5 coś w tym musi być.
Podejrzliwość wobec zasad ok, ale maniakalny opór wobec niektórych armii? CZY WYŚCIE! ^@%#(!>
Druga sprawa to podejrzliwość wobec FW jako takiego. To też, poniekąd rozumiem, w końcu był to debiut ( po prawdzie nie do końca, ale pierwszy poważny projekt ) w realiach batla, szczególnie, ze dokonania FW w 40k też budzą pewne kontrowersje. O ile 90 % proponowanych tam zasad jest w miarę ok, to nie zaprzeczę, że trafiają się tam różnorakie potworki, pokroju deathstorm drop poda, czy certusa w pierwotnej wersji. Chadecja też cierpi IMHO na pewne zagadnienia z balansem . Nie poziom niegdysiejszych Demonów czy VC, ale zawsze .
Odmienną, choć bardzo jasną, sprawą jest zagadnienie oficjalności. Jest prosty zapis w booku, i nie ma w tym temacie nic do gadania. Samo dyskutowanie oficjalności Chadecji jest jak dla mnie radosnym i nieuzasadnionym prawotwórstwem.
LS, jak każdy, ma lepsze i gorsze akcje. Sama sobie długo i uparcie zapracowała na obecną reputację wśród graczy, zarówno pozytywną i nie.wyszedł oficjalny faq, Ls zachowuje się jak zawsze, czyli bez niespodzianek...
Oj prawda .Ale do tego, że popełniliście błąd się już nie przyznacie.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Póki co LS oficjalnego stanowiska w tej sprawie nie zajęło (Furion i Jankiel są za 5 spalaniami, tyle wynika z dyskusji na LS)wiec nie spinajcie się na zaś. Na ostatnim turnieju we Włocławku miałem faq-a i wszystko było w porządku, nikt się nie czepiał. Samym kdaiem nie wygra się turnieju, to moje zdanie...
Chłopska Bretka : W/R/P: 4/2/4
jakiej dyskusji?Nijlor pisze:Póki co LS oficjalnego stanowiska w tej sprawie nie zajęło (Furion i Jankiel są za 5 spalaniami, tyle wynika z dyskusji na LS)wiec nie spinajcie się na zaś. Na ostatnim turnieju we Włocławku miałem faq-a i wszystko było w porządku, nikt się nie czepiał. Samym kdaiem nie wygra się turnieju, to moje zdanie...
przeciez ie ma o czym dyskutowac tam nawet.
Dobra nie czepiaj się słówek - chodziło o topic na Waszym podforum....
Furion:
Furion:
Jankiel:Odnośnie K'daai - to rozumiem, że dla jasności zostawiamy zapis o 5ciu spalaniach w grze?
5
Chłopska Bretka : W/R/P: 4/2/4
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Możliwe, że takie pytania się pojawiały tutaj już, ale mam nadzieję, że trafię na cierpliwych i pomocnych ludzi, którzy odpowiedzą mi. Czy potrafilibyście opisać mi jak działają maszynki Chaos Dwarfów za wyjątkiem Magma Cannona? Te wszystkie Iron Demony, Mortary itp, bo dorwałem jakiegoś PDFa i po pierwsze niektóre fragmenty tekstu niewyraźne są, bo kiepska jakoś pewnie, po drugie czytam to i nie bardzo rozumiem co czytam, a nie widziałem jeszcze na oczy tej armii i chciałbym wiedzieć czego się spodziewać.
EDIT: Już się dowiedziałem paru rzeczy z innego źródła. Pozostał tylko Iron Demon. Jak to się rusza, bo tam ma 2 różne rodzaje, jak się bije, czy robi to zarówno w turze przeciwnika, jak i swojej oraz przy okazji, dlaczego opłaca się go brać, bo na pierwszy rzut oka to taki droższy o jakieś 50pkt i trochę słabszy Czołg Imperialny, no ale jak mówiłem, nie rozumiem jego działania z tego tekstu w AB?
EDIT: Już się dowiedziałem paru rzeczy z innego źródła. Pozostał tylko Iron Demon. Jak to się rusza, bo tam ma 2 różne rodzaje, jak się bije, czy robi to zarówno w turze przeciwnika, jak i swojej oraz przy okazji, dlaczego opłaca się go brać, bo na pierwszy rzut oka to taki droższy o jakieś 50pkt i trochę słabszy Czołg Imperialny, no ale jak mówiłem, nie rozumiem jego działania z tego tekstu w AB?
czemu 5? nie jest napisane " at begin second turn" tylko " after second" chyba ze spalamy go pod koniec tury a nie na początkuNijlor pisze:Dobra nie czepiaj się słówek - chodziło o topic na Waszym podforum....
Furion:Jankiel:Odnośnie K'daai - to rozumiem, że dla jasności zostawiamy zapis o 5ciu spalaniach w grze?5
Strategikon 2010:
Gasior pisze: najlepszy tekst opisujacy rowniez bardzo przyjemna bitwe z Dimitrim i Tomkiem powiedział fisch - "czułem się jakbym grał w warhammera a oni w 40k. Ja na nich z łukiem i mieczem a oni z bolterów i jakiś dział"