Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Starbuck
Mudżahedin

Re: Temat filmowy

Post autor: Starbuck »

Kervyn pisze:Co do Lectera, to o ile "Milczenie owiec" rządzi, a "Czerwony smok" jest całkiem ok, to "Hannibal" imho posysa po całej linii... strasznie chaotyczna akcja, i agentka Starling odgrywana przez kogoś innego niż Jodie Foster to nie to samo. Hopkins i ten włoski glina dawali radę, ale ona zepsuła ten film. Villain też mało przekonujący, o dziwo bo grany przez Oldmana. Choć to tylko moje zdanie ;p

1+ pięknie to ująłeś ;D
Oldman kompletnie nie był straszny, a to do niego mało podobne ;) Choć w Batmanie grał przekozacko (no już nie mówiąc o całej reszcie min Leonie, Draculi itd)

co do "kiepskich" filmów imo należy je obejrzeć choćby po to, żeby mieć własną opinię. Tak jak Dmtrij mówi, są perełki w tych filmach, albo jakaś inna fajna rzecz. Przykładowo 2012 jest moim zdaniem słabym filmem, ale efekty specjalne były genialne, motyw z zalewaniem wgniótł mnie w fotel i z chęcią poszłabym na to do kina 5d :D
"Nie ma ucieczki przed Chaosem. On naznacza nas wszystkich"

Kamil.Sz
Falubaz

Post autor: Kamil.Sz »

Starbuck pisze:Oldman kompletnie nie był straszny, a to do niego mało podobne
Ciężko wywołać strach postacią która jeździ na wózku i jest w zasadzie całkowicie sparaliżowana. On miał być obrzydliwy i odpychający, a nie straszny i tu Oldman się sprawdził.

Dla mnie najsłabszym z aktorów z filmów o Lecterze był Ralph Fiennes w Czerwonym Smoku. Nie wiem czym kierowali się producenci przy doborze tego akurat aktora, ale zupełnie nie pasuje do książkowego pierwowzoru.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Król Goblinów pisze:A tam, napisze- z ostatnich wrażeń - Tron Legacy ( w wersji 3d) - super. Wizualnie extra , Jeff Bridges i 13-tka robi grę i najmocniejszy aspekt filmu -muzyka ( w całości robiona przez Daft Punk, polecam wszystkie tracki). Osobiście 8/10

Z dobrych filmów zeszłych lat mogę spokojnie polecić jeszcze Eastern Promisses (Vigo FTW) ,A.Prophet (Gomorra inaczej) + Klasyk of all time (odświeżałem pamięć) Milczenie owiec+ Hannibal.

pzdr,KG
a ja sie na tronie zawiodlem. najpierw kazali mi zaplacic kasiore za bilet 3D...na film ktory byl 2D.
efekty tez nie powalily na kolana
tresc-raczej srednia. z malym wyjatkiem po 15 min mozna bylo przewidziec gl.watek.

film ktory dla mnie jest odcinaniem kuponow. da sie obejrzec i tyle. (za to muzyka na plus)

BTW, wszystkie filmy o lekterze sa slabe (a przynajmniej ja mam taka opinie- najpierw czytalem ksiazki a dopiero pozniej ogladalem filmy: oba Czerwone Smoki, Milczenie i Hannibala; ten ostatni to ogolne nieporozumienie. Nawet dobrze grajacy Hopkins go nie uratowal...ksiazka tez slabiutka)

ze starszych filmow ktore ostatnio wpadly mi w lapcie:
"29 ulica", stare ale jare.
"Propozycja"-australijski western. a sadzilem ze "Bez przebaczenia" (dla mnie rewelka i za scenariusz i dla aktorow) zamykala gatunek.
"to nie jest kraj dla starych ludzi"

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

Dmtrij pisze:
wow, poważnie? mam trochę wiecej niz 16 lat a wciąż uważam że film był bezbłedny.
Mam czassem wrażenie, że jakby Bekarty Wojny zrobiono w Polsce to kazdy by powiedział, że to głupi film bo tam się hitleraa zabija i że to jakas bajka jest...

Ten film trzeba oglądać z innym założeniem, jak pulp fiction, jak expendables czy ww. bękarty.
Ja do kina poszedłem na komedie smiejącą się z filmów gangsterskich i uważam ze swoją role spełniło! Popdpowiem także, że Machete też mi bardzo pasował niekoniecznie ze wzgledu na scenariusz a kunszt rodrigueza!
Pazura zrobił świetny film, szkoda tylko że próbując go w ten sam sposób co Ciacho nie zauważa się najważniejszego!
podkreślałem że to moja subiektywna opinia 8)
co do bękartów to nie będę podbijał tematu, bo byłaby wyliczanka na opinie :wink:

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Po obejrzeniu mr nobody, przerost formy zdecydowanie. Dobre krytyczne wpisy na filmwebie. Bardzo lubie zakręcone filmy ale niestety zbyt pokomplikowali sprawę. Incepcja,wyspa tajemnic-przykład nieprzewidywalnych zwrotów akcji które można zrozumieć. Mr nobody-ogromny potencjał niestety zmarnowany w pewnym momencie.
Do obejrzenia dla fanów takich filmów jak Incepcja,Efekt motyla i Truman Show (bo ten film to połączenie ich+sf)
Obrazek

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

Duke pisze:Po obejrzeniu mr nobody, przerost formy zdecydowanie. Dobre krytyczne wpisy na filmwebie. Bardzo lubie zakręcone filmy ale niestety zbyt pokomplikowali sprawę. Incepcja,wyspa tajemnic-przykład nieprzewidywalnych zwrotów akcji które można zrozumieć. Mr nobody-ogromny potencjał niestety zmarnowany w pewnym momencie.
Do obejrzenia dla fanów takich filmów jak Incepcja,Efekt motyla i Truman Show (bo ten film to połączenie ich+sf)
zgadzam się, warty obejrzenia, ale niekoniecznie w kinie, chociaż dźwiękowcy się nie popisali
też jestem zdania że reżyser w pewnym momencie się pogubił :wink:

Awatar użytkownika
Fojtu
Mudżahedin

Post autor: Fojtu »

bylem dzis na czarnym labedziu i musze powiedziec ze film wgniata w fotel. dawno nie ogladalem tak trzymajacego w napieciu dziela =D> . bylem tak wciagniety, ze wychodzac z kina mialem nogi zupelnie z waty i nie potrafilem niemalze utrzymac rownowagi. :wink:
polecam :!:

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Oprocz tego napiecia, to chyba nic wiecej o tym filmie nie da sie powiedziec. No, moze jeszcze oscar dla Portmanowej, bo swietnie moim zdaniem zagrala. Jackie zreszta tez.

Wczoraj bylem na megamocnym - tez spoko, choc koncowka calkiem do dupy. Ale fajny pomysl na glw. bohatera.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

czarny łabędź fajne, niby schizujące, niby nie, ale się fajnie oglądało.

ja polecam jeszcze Ostatnia piosenka. Całkiem fajny, taki w sam raz, żeby z dziewczyną obejrzeć ;)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Black Swan w lepszej wersji.

http://www.youtube.com/watch?v=bd7lttA5rVM
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

świetne :D
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Post autor: Virgo »

Piotras pisze:ja polecam jeszcze Ostatnia piosenka. Całkiem fajny, taki w sam raz, żeby z dziewczyną obejrzeć ;)
http://film.onet.pl/wiadomosci/zlote-ma ... omosc.html
Najgorszą Aktorką może zostać Jennifer Aniston za "Dorwać byłą" oraz cztery panie z
"Seksu w wielkim mieście 2" - Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis i Cynthia Nixon. "Walczyć" z nimi będzie Miley Cyrus ("Ostatnia piosenka") i Megan Fox ("Jonah Hex").
:P

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Oj tam, no główna bohaterka nie jest pierwsza klasa :p
I wiadomo, są gusta i guściki....

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Mr. Nobody - napalalem sie na ten film i sie zawiodlem.
Poplatanie z przekombinowaniem.
Lubie zaskakujace zakonczenia, ale przy mr. nobody cieszylem sie, ze juz sie konczy zamiast szokowac sie zakonczeniem.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Obejrzałem Czarnego Łabędzia, po tym jak się tym ludzie zachwycali, spodziewałem się, że będzie słaby... ale na to, że aż tak się wynudzę, nie byłem przygotowany.

Mr. Nobody nie taki zły, potrafił zaskoczyć, ale pytania jakie stawia odbiorcy i sposób w jaki to robi są dosyć ograne.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2011, o 01:44 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Obejrzałem dzisiaj "Uczeń Czarnoksiężnika" - jak ktoś lubi bajki z Kejdżem to polecam, uśmiałem się po pachy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Virgo
Chuck Norris

Post autor: Virgo »

Jak zostać królem - świetny, świetne aktorstwo :)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Poza swietnym aktorstwem film nudny i przeklamany - Edwarda jebli nie za slub z jakas baba, tylko za to ze kolaborowal z Hitlerem.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

O właśnie, proszę o recenzję filmów Jak zostać królem i Chłopiec w pasiastej piżamie.

hmm? :)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Cierpcie!
http://www.youtube.com/watch?v=VOepoXgOgrk

Czyżby jakiś polski emo thriller? #-o
Niech lepiej pospieszą się z Hardkorem 44, a nie takie sranie w bambus.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

ODPOWIEDZ