Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Moderator: Ziemko
Re: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
?????????????
W uściśleniach nie ma nic o kolejności przy łapkach, dlaczego miało by się nie grać na wersje z faqa ?
W uściśleniach nie ma nic o kolejności przy łapkach, dlaczego miało by się nie grać na wersje z faqa ?
Bylo na pewno, glosowali - moze zapomnieli dopisac. Pogadam z Shinem.
Znikło faktycznie. Ale i tak nie ma to najmniejszego znaczenia. I tak przerzucasz pierwszego misca i tak bez względu na kolejność rzutu, to czy akurat widzisz wrogiego maga czy wolisz przyjąć misca zmienionego puppetem na lightowy... Prowadziłoby to do sporych nadużyć typu" gracz wochu zmienia na 7 coby strzała za bardzo nie dostać wtedy slaan deklaruje że jednak nie przerzuca"... Tak świetnie do Lizaki nie mają... Według opisu przedmiotu, faq i uściśleń wynika że musisz przerzucić PIERWSZEGO misca... No i oczywiście wtedy postępujesz tak jak napisałem bo to proste i logiczne co jest rzadkością battlu...
Dokładnie. Jest uściślone użycie przedmiotu. To wystarczy.Grolshek pisze:Znikło faktycznie. Ale i tak nie ma to najmniejszego znaczenia. I tak przerzucasz pierwszego misca i tak bez względu na kolejność rzutu, to czy akurat widzisz wrogiego maga czy wolisz przyjąć misca zmienionego puppetem na lightowy... Prowadziłoby to do sporych nadużyć typu" gracz wochu zmienia na 7 coby strzała za bardzo nie dostać wtedy slaan deklaruje że jednak nie przerzuca"... Tak świetnie do Lizaki nie mają... Według opisu przedmiotu, faq i uściśleń wynika że musisz przerzucić PIERWSZEGO misca... No i oczywiście wtedy postępujesz tak jak napisałem bo to proste i logiczne co jest rzadkością battlu...
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
Jak beda wygladac? Imho kloc saurusow bedzie w kazdej prawie rozpie...
Generalnie opcja bardziej klimatyczna i slabsza od zaby - monster truck, nie bedzie juz mozliwa do wystawienia - cudownie...
Generalnie opcja bardziej klimatyczna i slabsza od zaby - monster truck, nie bedzie juz mozliwa do wystawienia - cudownie...
Cudowniej to ja sobie skleję drugiego stegadona na kolesia z lancą a nie na Eotg ;PZiemko pisze:Jak beda wygladac? Imho kloc saurusow bedzie w kazdej prawie rozpie...
Jeden kij de facto, bo pktow na herosow ciagle za malo jest.
Salamandry byly slabe a teraz to juz max zenada bedzie jesli flaming bedzie one use only...
Salamandry byly slabe a teraz to juz max zenada bedzie jesli flaming bedzie one use only...
Ja to raczej widze bez Erek...
No wlasnie poki co jakos w ogole nie widze zadnej rozpy. Lory magii sa imba, wiec wydaje sie opcja najlepsza slann - ale jesli rzeczywiscie stuborn bedzie dzialal tak ch.... , ze tylko daje Ci mozliwosc brania LD generala do breaka to nagle TG staja sie dupni na maxa.
mozesz zalinkowac? gdzies mi to umknelo...
oj chyba czytanie ze zrozumieniem nieco kuleje..... Stubborna zdajemy normalnie jak dotąd z tą różnicą że możemy do niego użyć LD generalskiego czyli TG z żabą = stubborn na 9 LD. Salki nie mają breath weapona co GW już napisało w jakimś FAQ więc sądzę że że nie powinien być one use only. Wydaje mi się że salki saną się bardziej dopakowane a co za tym idzie fajniejszą jednostką. Natomiast przy tabelce "lost control" jaką zaprezentowano wydaje mi się że granie żabą będzie miało sens właściwie chyba tylko solo, z MR3(czyli 2+ warda na magie i ethernal dodatkowo teraz powinna móc latać na magicznym dywaniku więc trudniej będzie złapać). Natomiast mam nadzieję że coś w FAQ się stanie z silnikami i karnozaurem.... Silnik przy ogrniczeniach 25% na herosa robi się po prostu turbo zapychaczem i nie mieści się nic więcej właściwie. A z carnozaura mam nadzieje że robią z powrotem LT ( czyli dostanie dodatkowe +K6 crush them! ataków i generał na nim siedzący będzie rozdawał LD w 18 calach.)