"O tajnych pracach LS nad CS"

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

thurion pisze: Krasie nie sa slabe, Krasie sa niezwykle nudne monotematyczne i mega schematyczne... ale napewno nie cienkie, problem tkwi w tym ze malo kto umie tym grac na poziomie ;)

pzdr
Zgadzam sie z Tobą. Jednak bym nie powiedział ze są nudne. Poprostu 99% ludzi gra na utartych schematach i to jest nudne ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

są jeszcze Bartysy i inne Dębki które szukają swojej drogi dwarfickiej
ale to nie o tym chyba temat miał być .

Bartys
Kradziej

Post autor: Bartys »

Supeł poza pierwszym punktem to IMO przegiąłeś trochę... "trochę"
Krasie to niech zostawią takie jakie są. Bo jak się chce to wcale nie są nudne:P.

Z resztą nie ma o czym gadać poczekajmy i zobaczymy co nam CS przyniesie.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

Thurion pisze:Krasie nie sa slabe, Krasie sa niezwykle nudne monotematyczne i mega schematyczne... ale napewno nie cienkie, problem tkwi w tym ze malo kto umie tym grac na poziomie
Święta prawda. Umiejętnie zagrane potrafią namieszać niemal każdej armii. Zupełnie co innego niż bestie, czy ogry (tutaj potrzebny jest mega skill, żeby coś ugrać).
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Dla orkowych i krasnoludzkich malkontentów mamy propozycję, by zmienili system na bierki lub warcaby, ewentualnie kupili sobie demony. Nie umiecie grać, to Wasz problem :P
Zmienione są tylko VC, Demony, Ogry i Bestie. do tego delikatnie przycięte rary w imperium, chaosie, DE i WE.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Jankiel pisze:Dla orkowych i krasnoludzkich malkontentów mamy propozycję, by zmienili system na bierki lub warcaby, ewentualnie kupili sobie demony. Nie umiecie grać, to Wasz problem :P
Zmienione są tylko VC, Demony, Ogry i Bestie. do tego delikatnie przycięte rary w imperium, chaosie, DE i WE.
helena 0-1? jak zycie znam ten patch po pol roku zakorzeni sie jak limited... to oszczedze na kupnie drugiej helki przynajmniej :P

jak to dokladnie bdize wygladalo? ograniczenia tych armii jako jedno a jako dodatkowa nakladka euro comp tak? czyli magia zakazy speciali rarow? czy zakazow wogle nie bedzie?
Ostatnio zmieniony 12 lis 2008, o 17:42 przez thurion, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

ksch pisze:
Thurion pisze:Krasie nie sa slabe, Krasie sa niezwykle nudne monotematyczne i mega schematyczne... ale napewno nie cienkie, problem tkwi w tym ze malo kto umie tym grac na poziomie
Święta prawda. Umiejętnie zagrane potrafią namieszać niemal każdej armii. Zupełnie co innego niż bestie, czy ogry (tutaj potrzebny jest mega skill, żeby coś ugrać).
no i właśnie o to biega moi drodzy koledzy, namieszać, namieszanie nic nie znaczy dla mnie, namieszać to mi może sąsiadka jak zadzwoni na policje że za głośno muze puszczam, ale życia mi nie spierdoli tym
wiem że nie przychodzi Wam do głowy że krasie mogą być mocne tzn w wyszkolonych rękach masakrować większość przeciwników (tak jak wampiry na 6 ed. czy empire teraz) co nie znaczy że przegięte. niestety nawet w bardzo dobrych rękach (a znam kilku takich generałów, jeździłem dużo i przyglądałem się wystarczy popatrzeć na lige - krasie najlepsze w lidze zwykle koło 20-30 pozycji się gdzieś tam znajdują, liczę tu oczywiście graczy nie grających w lidze innymi armiami od czasu do czasu) nie są taką armią. a dlaczego nie miały by mieć możliwości bycia bardzo groźnym nielubianym przeciwnikiem? te kilka zmian (tak naprawdę 4 pierwsze) sprawi że krasie zaczną pojawiać się nie tylko w pierwszej dziesiątce ale nawet być może na podium - oczywiście zakładając że ktoś będzie umiał nimi grać - i do tego powinno się dożyć IMO w każdej armii
dziękuje, pzdr

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Lukaszxx pisze: z ciebie to jest chyba jakiś frustrat, który nawet demonami nie umie wycisnąć jakiegoś dobrego wyniku.
Krasie są słabe, demony są mocne - to że akurat tobie ta zależność nie wpływa na wyniki z bitew nie oznacza że musisz kolejny temat zalewać spamem.
Ja tu sobie konretne żarty, stroje a ty się napinasz jak dziki osioł na marchewkę. temat jest typowo flejmowy, zmuszający ludzi którzy graja niby klimatem oraz tych co to kupili figurki i złotówki nie dzadzą by mieć co więcej do intelektualnej zabawy kto ma rację. Powergammer, który za stworzenie turbowypaśnej armii wyłoży gruby szmal, ba nawet da do malowania by zgarnąć maksa za hobbystykę czy może bidol student ( 8) :oops: :twisted: :shock: ) który kupi 20 spearmenów i uważa się za wielkiego klimaciarza i ze wszyscy w około to chamy które tylko marzą by zmasakrować jego armię :lol2:

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Supeł teraz zrzędzisz jak ja przed PGA. Bu jaka to moja armia słaba. jak słaba to zmień i nie mów że nie umiesz nią grać czy cos bo jest słaba. Naprawdę.
Według mnie wystarczy oficjalnie dopuścić takie rzeczy jak: Moutain Rangers oraz malakaja, tudzież jakaś inna dopałka ze storm of chaos i było by dobrze.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

czyli jednak jesteś za upgradami przyznając że Dwarfy ssą pałkę, ja wiem że je ciężko pokonać ale tez niestety ciężko też coś wygrać i to jest dół

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Supeł pisze:
ksch pisze:
no i właśnie o to biega moi drodzy koledzy, namieszać, namieszanie nic nie znaczy dla mnie, namieszać to mi może sąsiadka jak zadzwoni na policje że za głośno muze puszczam, ale życia mi nie spierdoli tym
wiem że nie przychodzi Wam do głowy że krasie mogą być mocne tzn w wyszkolonych rękach masakrować większość przeciwników (tak jak wampiry na 6 ed. czy empire teraz) co nie znaczy że przegięte. niestety nawet w bardzo dobrych rękach (a znam kilku takich generałów, jeździłem dużo i przyglądałem się wystarczy popatrzeć na lige - krasie najlepsze w lidze zwykle koło 20-30 pozycji się gdzieś tam znajdują, liczę tu oczywiście graczy nie grających w lidze innymi armiami od czasu do czasu) nie są taką armią. a dlaczego nie miały by mieć możliwości bycia bardzo groźnym nielubianym przeciwnikiem? te kilka zmian (tak naprawdę 4 pierwsze) sprawi że krasie zaczną pojawiać się nie tylko w pierwszej dziesiątce ale nawet być może na podium - oczywiście zakładając że ktoś będzie umiał nimi grać - i do tego powinno się dożyć IMO w każdej armii
dziękuje, pzdr
teraz Supel piszesz w tonie podobnym do VI ed DE... tzn co poniektorych graczy tej armii "nie moge wygrac turnieju to nalezy mi sie marchewka" ;)... z tego co pamietam to jedyny turniej rangi ogolnopolskiej od jakichs 10 lat zostal wygrany Krasnoludami w 2002 roku przez Niedziela, a nazywal sie Terminatus i byl turniejem open, Niedziel mial gildie inz (lista z tylu VI ed podrecznika)... Krasie po prostu nie sa i raczej nigdy nie beda armia wygrywajaca mastery, jest to armia papier kamien nozycze, strzelam spowalniam troszke kontruje.. dojdziesz/nie dojdziesz, taki typ armii nigdy nie bedzie w stanie wygrac ze wszsytkimi, ale dobrze prowadzony jest w stanie nie przegrac ze wszystkimi i robic solidne TOP 10, gracze DE doczekali sie mocnego AB ktory pozwala zwyciezac mastery, moze gracze Krasnoludzcy tez sie doczekaja... tylko nie wiem jak daleko idace zmiany we fluffie musialy by zajsc zeby to sie stala realne... i sobie wyobraz jaki zalew by byl... armia z najlepsym klimatem stalaby sie jedna z mocniejszych.. u nas i tak duzo Krasnoludow jest na lokalach, tak to by byl pewnie co drugi gracz z tym, ciesz sie Supel swoja elitarnoscia ;)

pzdr

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

zmiany we fluffie? wystarczy tych kilka rzeczy co podałem i jestem pewien że jeszcze w tym sezonie ktoś by wygrał mastera,

mi tam i tak nieźle idzie w miarę zwykle ale jest przykre, że jeśli chce poczuć smak zwycięstwa muszę zmienić armie, na co sam dałeś przykład tym terminatusem

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Jankiel pisze:Dla orkowych i krasnoludzkich malkontentów mamy propozycję, by zmienili system na bierki lub warcaby, ewentualnie kupili sobie demony. Nie umiecie grać, to Wasz problem :P

Eeee, kiła. Liczyłem na jakąś dopałkę dla zielonych. Ale nie płaczę. I tak sobie dam radę, zwłaszcza z tymi przycięciami innych armii, których świadkami wkrótce będziemy.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

jak to dokladnie bdize wygladalo? ograniczenia tych armii jako jedno a jako dodatkowa nakladka euro comp tak? czyli magia zakazy speciali rarow? czy zakazow wogle nie bedzie?
Są dwa pakiety:

"Balancing patch" - z drobnymi modyfikacjami zasad kompozycji (np. drakenhoff tylko na wampirze bez bloodlines, 0-1 dla master of sorcery, 50% pts za czołg czy 0-1 dla hydry), FAQ (bestie rankują się po 5, ASF vs. ASF nie działa) i zasad w ogóle (van hels nie jest czarem nekromantycznym i nie może być recastowany)

"Restricted" - CS dla formatu single 2000+ (ale spokojnie można go adaptować do parówek), dużo bardziej lightowe euro (12 PD, można potrajać specjale i podwajać rare przy spełnieniu innych wymagań kompozycyjnych)

Mamy chwilowy przestój, bo pojawiło się rozwiązanie problemu recasta i musi być zaakceptowane. Ale reszta jest gotowa.
teraz Supel piszesz w tonie podobnym do VI ed DE... tzn co poniektorych graczy tej armii "nie moge wygrac turnieju to nalezy mi sie marchewka"
Kto z graczy DE w VI edycji narzekał na swoją armię i domagał się zmian zasad turniejów? Na pewno nie było takiego marudzenia, jak w przypadku orków. A teraz jeszcze okazauje się, że kraśki z kowadłem są za słabe. K..., szkoda słów.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Jankiel to skonczycie dzisiaj czy dopiero jutro ukaże sie dzieło?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Ja bym stawiał, że publikacja będzie pojutrze.

Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Mam taką małą prośbę do LS:
Może byście przemyśleli możliwość używania tarczy lancy itd. u BSB w armii Imperium i Orków (bo chyba też mają taki problem).
Wiem że to nie jest Wasz priorytet, wiem że to kolejny koncert życzeń jaki pojawia się do Was więc na nic nie liczę.
Proszę tylko o przemyślenie tego a motywuje to tym wszystkie 7 edycyjne armie od HE mają zmienione zasady BSB.
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Hmmm... Pomimo Twoich zapowiedzi Jankielu nic nie widu mimo ze cos tam słichu.

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Barbarossa pisze:Ja bym stawiał, że publikacja będzie pojutrze.
:roll:

Akuma
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Akuma »

"Hmmm... Pomimo Twoich zapowiedzi Jankielu nic nie widu mimo ze cos tam słichu."

Dajcie LS pracować - jak chłopaki będą gotowe to napiszą ...

ODPOWIEDZ