Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Moderator: Yudokuno
Re: Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
to jest d6 hitów z S3, bez zasad specjalnych. miałem ten pomysł od razu po wyjściu kodeksu, ale niestety nie ma szans
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
60mm x 100mm o ile mnie pamięć nie myli.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.abGrolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Natknąłem się w rozpisce:
Master 148
Lance; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard
Dawnstone [25]
Dark Steed
Jestem początkującym, ale wydaje mi się, że jest tutaj błąd, bo czy nie jest tak, że jak ma Battle Standard to już nie może nosić Dawnstone?
Master 148
Lance; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard
Dawnstone [25]
Dark Steed
Jestem początkującym, ale wydaje mi się, że jest tutaj błąd, bo czy nie jest tak, że jak ma Battle Standard to już nie może nosić Dawnstone?
www.skrajnieskonczony.pl - Mój blog, zapraszam
czy herosi bedacy w warlockach nabijaja im pelne ranki do ich bonusu do casta?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
nie ma zasady która by im tego zabraniała 9 locków + czarka = 2 pełne ranki
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
12 locków + 4 pegazy = +5 do casta ? tam niby pisze ranko o 5 models to cos zmienia?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
-
- Mudżahedin
jedziemy Adam na silesiana?
Kapitan KOCOŃ stół nr. 6 xD
Bis dat qui cito dat.
Bis dat qui cito dat.
- RedScorpion
- Falubaz
Maksymalnie jest +3-Qc- pisze:12 locków + 4 pegazy = +5 do casta ? tam niby pisze ranko o 5 models to cos zmienia?
a drugi poziom maga to niby co. bonus do casta z szeregów +3 i 2 levl
Tak ogólnie co do armii 2400 przeciwko Wampirom? Próbować wystrzelać czy raczej starcie wręcz?
Pitka też fajna, dwie ostatnio gry na turnieju i 2 razy zdjęty terrorgej z pitki Na wampiry ale wyczarować słońcem/pitką, wysnajperzyć generała, ale dużo ataków i shadow i wyciąć w pień. Uważaj na eteryki bo za wiele magicznych ataków w armii nie mamy więc warto jakieś wziąć.
na VC bierzesz kociol i gwardie i wicze i po temacie zabij w CC
Dzięki za odpowiedzi
To skoro VC mamy przerobione to jeszcze moje ostatnie pytanie, a jak Imperium załatwić? Bo jutro będę grał 1 bitwę przeciwko VC i jedną przeciwko Imperium. Podejrzewam, że Imperium to coś jak Leśne Elfy + Bretonia, czyli trzeba przebić pancerz i jak najszybciej rozjechać ich działa, czy się mylę?
To skoro VC mamy przerobione to jeszcze moje ostatnie pytanie, a jak Imperium załatwić? Bo jutro będę grał 1 bitwę przeciwko VC i jedną przeciwko Imperium. Podejrzewam, że Imperium to coś jak Leśne Elfy + Bretonia, czyli trzeba przebić pancerz i jak najszybciej rozjechać ich działa, czy się mylę?
Na imperium magia metalu lub death, duzo szybkiej jazdy/2xwarlockow, strzelania i pegazisci. Egzeki jako piechota i powinienes dać rade.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Nie wiem, nie znam
Btw - kocioł. Gra ktoś na tym? Jak się gra jakie wykorzystujecie złożenie? Gdzie chodzi sam czy w klockach?
Btw - kocioł. Gra ktoś na tym? Jak się gra jakie wykorzystujecie złożenie? Gdzie chodzi sam czy w klockach?
Ostatnio grałem na kotle i jestem z niego zadowolony. Standardowo wrzuciłem go do wiczek. Jako support dla niego dałem 6 coków i moim zdaniem jest to dobry wybór, bowiem freenzy na cokach dużo daje. Do tego magia bestii, aby wzmacniać oddział względnie soulblight z warlocków, aby osłabiać przeciwnika. Te trzy czary spokojnie można rzucić z 5 kostek