Kislev vs. Demonhunters ;)

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

A co myślicie na temat Kislevu? Czy ktoś tym w ogóle gra? I czy to jest grywalne. Pytam się bo nie orientuję się w ogóle w Kislevie, a figsy mnie sie podobają i może kiedyś:]....

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Nigdy nie widziałem i niesądze aby ktoś tym grał ani żeby to skuteczne było

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Kislev: zero magii (i obrony magicznej), zero siły w defensie, mięciutka piechota (bez pancerza). Właściwie to tylko kawaleria daje radę. Dlatego branie inaczej niż allied contingent, tzn. samodzielnej armii, to samobójstwo.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Kislev to tak jak Deamonhunterzy - tu kawaleria daje tylko rade , a w DH tylko GK Termiantorzy ;)

Szkoda , ze Kislevu normalnego pelnego codexu nie wydali , bardzo mi sie ta armia podoba...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Ziemko pisze:Kislev to tak jak Deamonhunterzy - tu kawaleria daje tylko rade , a w DH tylko GK Termiantorzy ;)
z tego co pamietam nie tylko ale to nie miejsce na taki offtop :wink:

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

To po jakiego grzyba GW coś takiego wydała jak nie opyla się tym normalnie grać?

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Shino pisze:
Ziemko pisze:Kislev to tak jak Deamonhunterzy - tu kawaleria daje tylko rade , a w DH tylko GK Termiantorzy ;)
z tego co pamietam nie tylko ale to nie miejsce na taki offtop :wink:
Patrzcie jaki delikatny :D To nie ja zaczalem te dywagacje o " lore of ice " itd... Co nie zmienia faktu , ze masz racje - niech jakis admin , albo mod wydzieli osobny temat o kislevie , a niepasujace posty ani do tego ani do tematu o kislevie powycina ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

z tym, ze mi chodzilo, ze w zasadzie caly kontyngent ig w deamon hunterach podobnie jak i stormtroopersi tez sa w porzadku (o szefie wszystkich szefow z swietlna halabarda nie wspomne bo tez nie jest to zla postac z tej armii).. no i oczywiscie dreadnaught :wink:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Myslalem o silach czysto Dhowych czyli GK + Inki... JA w moich mam kontygent gwardii z laskami dlatego calkiem jeszcze sobie daje rade ;)

P.S. Jak spamowac to po calosci ;) Niech ktos zrobi w tym temacie porzadek , bo juz od dluzszego czasue sie burdel robi ;)

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Heinrich_von_Tod pisze:To po jakiego grzyba GW coś takiego wydała jak nie opyla się tym normalnie grać?
Kislev nie miał być samodzielną armia, tylko właśnie sojuszniczym kontyngentem dla "dobrych" armii (helfy, welfy, imperium, dwarfy, chyba też breta). Poczytaj pdfa z armylistem. Kislev praktycznie jest (jeśli już go wystawiać) wsparciem kawaleryjskim. Zresztą piechota 9pkt./szt., mająca jednocześnie łuki i GW (i fajne zasady S&S, po którym wyciąga dwuraki), też brzmi całkiem atrakcyjnie..
Zresztą imperialiści płaczący na "plewny" nowy czołg i biorący flagusiów i tak z core, mogą bez żadnego babrania się w allied contingenty wziąć oddział gryphon legion jako pojedynczy rare. A statystyki mają bardzo atrakcyjne: WS4, S4, I4, lanca, heavy armor, shield, 26 pkt. za sztukę i bonusowo panikowanie przeciwnika podczas szarży (chociaż nie wiem czy ta zasada wciąż obowiązuje).
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ale ta panika nie jest taka dobra, przeciez jak nie przeciwnik nie zda to spieprza i wtedy kislevczycy palą szarże i dostaja kontre ale to jest chyba i tak na oddziały o jakims małym Ld 7 i mniej o ile pamietam, prawda?
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

gdzies wycztałem, ze w jakims WD były wydane zasady dla samodzielnej armi Kislevu. Wiecie może co to za numer i jak go zdobyć? :)

Awatar użytkownika
Murass
Wałkarz

Post autor: Murass »

gdzies wycztałem, ze w jakims WD były wydane zasady dla samodzielnej armi Kislevu. Wiecie może co to za numer i jak go zdobyć? Smile
To prawda, byly kiedys w WD, ale na stronie GW mozna sobie sciagnac calego army booka za darmo:
http://uk.games-workshop.com/empire/kislev/1

Z tego co pamietam kontyngent moze byc punktowo rowny 1/3 glownej armii, no i ma BSB i Generala osobnego. Kislev ma kilka ciekawych zasad, np stand and shoot albo stubborn od bohatera. Mi bardzo podobaja sie jednostki Lancers i Gryphonow, jak juz zaczne zbierac Imperium to na pewno je wystawie. Jest tylko problem z zasada glorious charge, w sumie nie wiadomo jak ona ma dzialac w nowej edycji.

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

ciekawe czy by przeszło jakbym na jakimś malutkim turniejiku (np BP) przyszedł z Kislevem jako samodzielną armią...Byłoby to ciekawe urozmaicenie, a do przegiętych nie można tego zaliczyc :wink:

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

Czy jeżeli bierzemy kislev jako ontyngent do armii i mamy tam np. limit że na <2000p możemy wziąść 1-2 hero, 1-3 core itp. to to się liczy do herosów naszej armii tzn. kiedy mamy maks.3 herosów i wezmiemy boyara, to on tez sie podlicza do tego maksimum, czy tylko jego obowiązuje na te punkty 1-2, jako że jest z kontyngentu? to samo się tyczy innych jednostek... :roll:
Bum...!

ODPOWIEDZ