Elfik leśny

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Elfik leśny

Post autor: Ratzing »

Ostatnio pocę się nad tym elfidłem. Nieskończona jeszcze rękojeść mieczyka, "gałązki" na płaszczu, obtłuczony kawałek płaszcza, do poprawy elementy włosów i oczywiście podstawka ;) Co myślicie? Co jeszcze mógłbym spróbować poprawić? Co jest już w miarę fajne?

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Uerph.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Bardzo ładny miecz, metalic wyjątkowo mi się podoba ;) Co do płaszczyków etc wypowiem się po skończonej robocie (na razie bardzo mi się podobają :P)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

jakoś kolorystyka mi nie podchodzi.. ten jaskrawy zielony... no i wood elf albinos??? Za to zbroja mi sie bardzo podoba i mieczyk też.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Stachu pisze:jakoś kolorystyka mi nie podchodzi.. ten jaskrawy zielony... no i wood elf albinos??? Za to zbroja mi sie bardzo podoba i mieczyk też.
Mi sie podoba. Przypomina wiedźmina.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

z checia poczekam na skonczony model gdyz jest to najladniejsza figurka WE jaka GW zrobilo... nie wiem czemu ale Twoj model jest jakis blady... taki troche bez zycia... no nie wiem, czegos mu brakuje. moze jakies zywszej zieleni? bo te sa troche mdle sam przyznasz... i tylko powiedz mi czemu on jest caly brazowy?buty sa identycznego odcienia co zbroja... moze powinny byc ciemniejsze albo pancerz jasniejszy? wiazanie na prawej rece bardzo zlewa sie z pancerzem i ciezko je rozroznic...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Czy mi sie wydaje czy sa nieusuniete nadlewki na mieczu i łuku?
tak poza tym to nie zwraca na siebie uwagi(ale z tym ze miecz jest spoko moge sie naprawde zgodzic :)

Awatar użytkownika
High Elf
Mudżahedin

Post autor: High Elf »

Za daleka wygląda bardzo fajnie. Na zbliżeniach już gorzej ale na stole będzie bardzo ok. Mógłbym grac tylko z tak pomalowanymi armiami (choc czasem jakieś pro by się też przydało ;))
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Raczej nie będzie na stole ;) Jest malowany "tako", w celach ogólnorozwojowych, tudzież innych :)
Jak popoprawiam i zrobię podstawkę to wrzucę zdjęcia skończonego.
Uerph.

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Dawno temu skończyłem, ale jakoś dopiero sobie o zdjęciach przypomniałem ;)
Chyba nie ma sie czym bardzo chwalić, ale co tam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdjęcia wciąż niespecjalnej jakości, ale się uczę powoli :)
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2007, o 22:10 przez Ratzing, łącznie zmieniany 2 razy.
Uerph.

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Dobry elf :P
Ale średnio mi się podoba jakoś, może przez zdjęcia..
Ale płaszcz, zbroja i twarz ładne..

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

najladniejszy element- zbroja. bardzo fajnie wyglada. niestandardowo i naprawde fajnie :)

drzewko mi sie bardzo podoba naprawde. zrob tylko kolesi ana kwadracianej podstawce ;)

niestety niepodchodzi mi plaszczyk i glowa. plaszczyk- zamalo rozjasniony i strasznie blady :(

a glowa to chyba tylko kwestia gustu ;)

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

zrob tylko kolesi ana kwadracianej podstawce
On nie do grania, tako był robiony. A podówczas nie miałem na podorędziu niczego akuratnego co pomieściłoby jeszcze ten konar ;)

Dodałem pozostałe dwa zdjęcia.
Uerph.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Świetna figurka, zupełnie odstaje od schematów GW! W fazie WIP było dużo niedociągnięć, ale teraz, na skończonym modelu to wszystko ładnie wygląda. A i zdjęcia całkiem niezłe.

Doskonały schemat kolorystyczny, mówię poważnie, bardzo mi się jasnoszare włosy podobają i zieleń płaszczy! Zbroja bardzo dobrze kontrastuje jasne elementy i spina w całość kompozycję kolorystyczną. W ogóle mało kolorów użyłeś do malowania tego elfa :)

Miecz - jak dla mnie - trochę za ciemny, no i ten wzorek mógłby mieć inny kolor. Gałązki na płaszczach i te listki też w jakichś innych kolorach, choćby jesienno-zimowych ;)

Ładna podstawka i drzewo :) Technicznie to i może potrzeba trochę wygładzeń gdzieniegdzie na modelu, ale i tak figurka jest dobrze pomalowana.

I nie bądź taki skromny, jest się czym chwalić! Dobra robota, gratuluję!

Pozdrawiam
Sławol
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2007, o 22:35 przez Sławol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

wloski bym przyciemnil ale drzewko fajoskie

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

skąd masz takiego fajnego mszaka?
elf bardzo ok :)
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Mszak jest z Ziterdes, kupny na Cytadeli. Fajna roślinka, w pakunku jest jaśniejszy (tego użyłem) i ciemniejszy. Na 3 czy 4 takie drzewka by pewnie starczyło. Jedyna wada to to, że trochę śmierdzą tym szprejem czy czym są tam pomalowane, ale jaki wariat wącha mszaki [pomijając mnie]? ;p
Uerph.

Awatar użytkownika
gaara
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: gaara »

Zajebista podstawka dodala calego uroku fogurce

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

No, ciekawy i fajnie pomalowany .To co mi się nie podoba to włosy (szary do niego mi nie przypada do gustu ).Za to bardzo ładnie wyszła ci zbroja.:D
pozdro....

ODPOWIEDZ