Kislev

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Kislev

Post autor: Bruenor Battlehammer »

Co myślicie o wzięciu kontyngentu? Bo IMO to bardzo fluffowe i w ogóle, ale chciałem poznac opinie bardziej brodatych od siebie :) W zasadzie myślałem o 500 pkt z 5Gryfonów, 5 konnych łuczników i 12 piechoty. Gra głównie dla klimatu, ale może przynieść wiele radości.
-Czym grasz?
-Kraśkami
i to mówiąc wystawiam cięzką kawalerie :twisted:

I jeszcze jedno. Orientujecie sie jak zapatrują się na kislev organizatorzy turniejów? Bo tak głupio by było zostac pewnego dnia wyśmianym za to co się przyniosło :wink:

Zapraszam do dyskusji o wykorzystaniu tych jednostek, a może z czasem przerodzi się to w temat dotyczący Kislevu jako takiego :)

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

czy w kontyngentach trza mieć tego boyara czy nie?;)

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

trza mieć, bo kontygent musi miec gienka
Ja tam ciągle marze o kislevie, niestety to droga zabawa. Klimatycznie i flufowo jest idealny pod warunkiem ze trzonem armii dwarfowej bedą warriorzy i slayerzy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Post autor: Taraś »

Jeśli wystawisz kislew musisz mieć bohatera który jest comanderem contyngentu(generałem)i za zabicie go przeciwnik ma dodatkowe 100pt jeśli nawet zabije generała krasnoludzkiego i w tym jest lipa przeciwnik za generałów może zgarnąć premie (100+100) :P :? ja brałem sobie boyara na koniku i wstawiałem do 11 Heavy Kawalery z DoW i miałem fajny klocuszek z stubornem :D i 2 x5 ungoli herse archerów niestety ten seve na 6+ :cry: 8) jest bardzo cieniutkie + 2 klocki piechoty runka i 3 klopy:D bardzo fajne i ostatnio nawet myślałem czy nie pokminić znowu na kislevie :wink: :wink: :D

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

wiem, że kontyngent ma miec gienka i dlatego go pominąłem, bo jest to rzecz kompletnie oczywista dla mnie :)

Ja już kupiłem gryfonów i tzara Borisa, a reszta poczeka na lepsze czasy w portfelu :wink:

Właśnie tak dumałem nad krasiami przktycznie bez wsparcia maszyn - kloce, strzelcy i kontyngent.

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Taraś pisze:brałem sobie boyara na koniku i wstawiałem do 11 Heavy Kawalery z DoW i miałem fajny klocuszek z stubornem :D
wydaje mi sie ze nie mozesz wkladac zadnych bohaterów do oddzialow DoW jesli nie grasz czysta armia DoW. Zreszta nie widze powodu brania kawy DoW skoro w wyborze są o niebo lepiej wyglądający Gryphon Legion.
Obrazek

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

o niebo lepiej wyglądający Gryphon Legion.
no własnie tylko lepiej wyglądający :P masz rację :roll:

-cena 26pt heavy kawalery z bardingiem 21pt
-save na 3+ :lol: heavy kawalery 2+
-ruch 16 ,heavy kawalery14
-special,heavy kawalery rare

rozumiem ładne figurki i fluff,i zabawa w huzarie ale zdrowy rozsądek mówi mi co innego :lol: toż oni schodzą od głupich łuków :P a pozatem wolał bym stracić rara żeby mieć porządną kawe niż wyrzucać speciala w błoto

wydaje mi sie ze nie mozesz wkladac zadnych bohaterów do oddzialow DoW jesli nie grasz czysta armia DoW.
Grałem tak na masterze i nikt sie nie czepił :roll: 8)
Ostatnio zmieniony 24 sty 2007, o 22:16 przez Taraś, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

a ja mając do wyboru kawe z DoW i Kislevu bezsrzecznie biorę tę Kislevicka - 4 WS i 4S są dla mnie bardziej niż przekonujące :wink:
A i zasada glorious charge też jest niczego sobie :P

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

a ja mając do wyboru kawe z DoW i Kislevu bezsrzecznie biorę tę Kislevicka - 4 WS i 4S są dla mnie bardziej niż przekonujące Wink
A i zasada glorious charge też jest niczego sobie Razz
hehe spoko ale może najpierw tym zagraj ok??? zobaczysz co jest bardziej przydatne 1+WS 1+S czy 1+save :wink: pozatym popieram ciągle wersję że trzeba włożyć klepaka w postaci boyara do tego oddziału..........

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Taraś pisze: no własnie tylko lepiej wyglądający :P masz rację :roll:

-cena 26pt heavy kawalery z bardingiem 21pt
-save na 3+ :lol: heavy kawalery 2+
-ruch 16 ,heavy kawalery14
-special,heavy kawalery rare

rozumiem ładne figurki i fluff,i zabawa w huzarie ale zdrowy rozsądek mówi mi co innego :lol: toż oni schodzą od głupich łuków :P a pozatem wolał bym stracić rara żeby mieć porządną kawe niż wyrzucać speciala w błoto
oprocz gorszego save'a (o 1) i ceny (5 pts) gryphon legion jest we wszystkim lepszy. 16 cali szarzy z panika, 4S, możliwość brania WarBannera. Sam grałem uzywajac obu tych kawalerii i zawsze kislevici byli lepsi.
Po za tym nie jestem pewien czy kislev zabiera jakies sloty z głownej armii. Jesli nawet to przy braniu DoW tracimy organki :roll:
wydaje mi sie ze nie mozesz wkladac zadnych bohaterów do oddzialow DoW jesli nie grasz czysta armia DoW.
Taraś pisze: Grałem tak na masterze i nikt sie nie czepił :roll: 8)
Dogs of War & Regiments of Renown
Direwolf FAQ v6.07
Q. Can Regiments of Renown or Dogs of War units be joined by non-Dogs
of War Characters?

A. No.
S. Anthony Reynolds - Warhammer Design Team (Online Q&A
on the Games Workshop Warhammer Forum)
Obrazek

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Dogs of War & Regiments of Renown
Direwolf FAQ v6.07
Q. Can Regiments of Renown or Dogs of War units be joined by non-Dogs
of War Characters?

A. No.
S. Anthony Reynolds - Warhammer Design Team (Online Q&A
on the Games Workshop Warhammer Forum)
hehe ciekawe no spoko ale naprawde grałem tak na masterze i ani niedziel ani dzik sie nie przyczepił..............
Po za tym nie jestem pewien czy kislev zabiera jakies sloty z głownej armii. Jesli nawet to przy braniu DoW tracimy organki Rolling Eyes
jak by tak było to by była lekka przesada 3 maszyny specialowe + 3 oddziały specialowe kislevu..... :wink:

Awatar użytkownika
Jurko Szalona Głowa
Warzywo

Post autor: Jurko Szalona Głowa »

Sorry za głupie pytanie, ale akurat w kislveie nie za bardzo się orietnuję, ale kontyngent może używać każda (dobra?) armia i na jakiej zasadzie?

Awatar użytkownika
Jurko Szalona Głowa
Warzywo

Post autor: Jurko Szalona Głowa »

Już znalazłem info na ten temat, przepraszam za zaśmiecanie ;].

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Kurde, ciekawy ten kislev, w sumie bym wystawił 1 kawalerie z boyarem, ale niestety ten sejw 3+ do mnie nieprzemawia :roll: gdyby mieli 2+ to bym się skusił, chociaż w sumie, wpierw lepiej zagrać.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

Na jakies zasadzie ich sie wystawia? Po prostu zabieraja odpowiedni slot (np. gryphoni - special), czy sa jeszcze jakies obostrzenia, wymogu wystawienia generala kontyngentu nie licze?

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Army Size....Characters........Core..........Sprecial.......Rare
1000>..............1-2...............1-3...............0-2.............0
2000>..............1-3...............2-4...............0-3............0-1
3000>..............2-4...............3-5...............0-4............0-2

i tak dalej

Mam nadzieje, że schemat jest dośc jasny :)

Cyferki sie zlewały, więc oddzieliłem :wink:

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Tak sobie myśle, żeby spróbować z tym i mam zamiar wsadzić do rozpy 5 winged lancerów z muzykiem i 5 gryphon legionistów z warbannerem i boyarem, tylko taka 5tka cholernie drogo wychodzi (bo aż 195 pkt), jak wy to mieścicie z resztą armii ? :roll: Chciałem mieć 3 klocki piechoty na 2k, ale weszły tylko 2.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Nie miescimy :wink: armia dwarfowa z kislevem wychodzi tylko funowa.
Obrazek

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

A właśnie, jak jest z tą kawalerią ? Ilu ich jest w boxie? Można dostać w sklepie? Bo prawde mówiąc nigdy boxa niewidziałem :roll: .
Obrazek

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Kawa jest po 5 w bozie i jest cholernie droga :? Do kupienia jest na gracz.com.pl, a czy w innych sklepach to nie wiem. Polecam pilnowanie allegro - ja w zeszłym tygodniu kupiłem 6 gryfonów za 130 przy cenie sklepowej 185 za 5 sztuk i tzara na misiu za 60 przy cenie 111...Więc wystarczy pilnowac :)

ODPOWIEDZ