Godsmack

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stach697
"Nie jestem powergamerem"

Godsmack

Post autor: Stach697 »

Ostatnio zacząłem słuchać godsmacka (a dokładniej słucham ich dwóch piosenek -I stand alone i -Straight out of line) i mam takie pytanie.... pewnie ktoś z tego całego forum słyszał o tej grupie (albo choć ja zna) i proszę o jakaś stronkę na której mógłbym poczytać przetłumaczone słowa (na j. polski) piosenek. Tak apropo szukałem już na necie ale są same stroni z tekstami a ja chce przetłumaczony

z góry dzięki
Obrazek

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Hmm nie słyszałem żeby ktokolwiek bawił się w tłumaczenie czyichś tekstów, pozostaje Ci tylko przysiąść nad słownikiem i potłumaczyć sobie samemu ;) Podszkolisz się w angielskim przynajmniej :)

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Stach697 pisze:Godsmacka (a dokładniej słucham ich dwóch piosenek -I stand alone i -Straight out of line)
Godsmack- bardzo fajna kapela :D Utwór "I stand alone" z tego co pamietam był wykorzystany w filmie "Król Skorpion". Polecam jeszcze utwoty:
-"Sick of Life"
-"Awake"
-"Realign"
-"Speak"
-"Keep away"
-Album The Other Side (akustyczne kawałki)

Tłumaczenie mozesz znaleźć na stronce http://www.tekstowo.pl/ . Ale pamietaj że nie zawsze jest ono odpowiednie :wink:
Obrazek

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

A Voodoo ?? :P Też świetny kawałek, dodałbym też "Mama" i kilka innych :P Ogólnie fajna kapela była.

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

"Bad Magic" rocks :twisted:

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Sykstus pisze:A Voodoo ?? :P
Nie chciałem sobie reklamy robić :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Stach697

Ja poznałem te grupę z prince of persia bo tam tak jak w "królu skorpionie" tez była ta piosenka ;] a te pozostałe piosenki tez pooglądam... a co do tłumaczenie txt piosenek to są takie rzeczy i to często na necie ja osobiście lubię linkin parka i na wszystkich ich stronkach mam tłumaczenie tekstów ich piosenek ;p wiec myślałem ze goosmack będzie mieć tak samo, ale cóż potłumaczę sobie sam choć trochę dziwnie to brzmi bo trochę trudno nawiązać jedna linijkę txtu z drugą.... dobra nie ma co ciągnąć tego tematu w nieskończoność, dzięki za odpowiedzi i za tytuły innych ich piosenek
Obrazek

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

I fucking hate you jest fajne :wink: .
ja osobiście lubię linkin parka
Obrazek
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Stach697

A co linkini to dla ciebie shit??
Obrazek

Awatar użytkownika
Infernus
Wałkarz

Post autor: Infernus »

Shitem jest gramatyka w trzecim poście do góry :P

Awatar użytkownika
Stach697

Tłumaczenie mozesz znaleźć na stronce http://www.tekstowo.pl/ . Ale pamiętaj że nie zawsze jest ono odpowiednie
właśnie... tak jak na tej stronie to ja przetłumaczyć potrafię ale chodzi mi o to ze to tłumaczenie nie ma sensu... ze tak jak już wcześniej mówiłem trudno powiązać jedna linijkę z drugą bo szczerze czytając przetłumaczony txt piosenki to wogule nie rozumiem o co chodzi np:""Wyrzucam cię poza mnie Uciekasz Stoję sam Wewnątrz Stoję sam "" trochę nie da się zrozumieć o co chodzi... ale trochę pogłówkuje i dojdę do tego

Dzięki Voodo za tytuły piosenek, coraz bardziej lubię tą grupę....
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Stach697 pisze:
Tłumaczenie mozesz znaleźć na stronce http://www.tekstowo.pl/ . Ale pamiętaj że nie zawsze jest ono odpowiednie
właśnie... tak jak na tej stronie to ja przetłumaczyć potrafię ale chodzi mi o to ze to tłumaczenie nie ma sensu... ze tak jak już wcześniej mówiłem trudno powiązać jedna linijkę z drugą bo szczerze czytając przetłumaczony txt piosenki to wogule nie rozumiem o co chodzi np:""Wyrzucam cię poza mnie Uciekasz Stoję sam Wewnątrz Stoję sam "" trochę nie da się zrozumieć o co chodzi... ale trochę pogłówkuje i dojdę do tego

Dzięki Voodo za tytuły piosenek, coraz bardziej lubię tą grupę....
Czasem lepiej nie tłumaczyć tekstów piosenek, bo można się zawieźć :wink: W tym wypadku (chodzi o zasadę, nie o zespół) naprawdę "Ignorancja jest cnotą" :P

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Co do Godsmacka to jestem wielkim fanem tej kapeli i nie ukrywam tego :wink:
Natomiast jeśli chodzi o LP to ten zespół był kiedyś świetny, pierwszapłyta poza jednym utworem była MEGA, druga (troche kserokopia pierwszej) też genialna. jak ktoś lubi takie elektroniczne klimaty to "reanimation" też była spoko. Matomiast "minutes to midnight" to jedna wielka porażeczka :(
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Napalony Jeremiasz
Wałkarz

Post autor: Napalony Jeremiasz »

Ja chyba najbardziej lubię właśnie 'Straight out of line' i 'I Stand Alone' ale bardzo mi się też podobają 'Serenity' 'Running Blind' 'Releasing the Deamons' 'I Fucking hate You' i 'Dead and Broken'

ODPOWIEDZ