World of Warcfart - Warhammer Online - Ragnarok Online

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

World of Warcfart - Warhammer Online - Ragnarok Online

Post autor: Kefas »

Chciałem sobie pociąć w jakieś mmo i się zastanawiam która z gier wymienionych w temacie jest najbardziej miodna która dostarczyła by mi największego funu...
kiedyś troszkę grałem w WoW ale jakoś mnie nie zachwyciła cukierkowość grafiki... WO czy RO nie znam w ogóle co możecie powiedzieć o tych grach?
Chyba najbardziej obstawiał bym na WO albo ewentualnie na WoW...

Awatar użytkownika
Monstroys
Smyk
Kontakt:

Post autor: Monstroys »

warhammer online wymięka przy wow'ie, a przynajmniej wymiękał jak w niego grałem ze 2-3 miesiace temu. w ragnaroka nie grałem, lubiłem za to lineage 2 i wow'a.
A tak od serca Ci powiem, żebyś nie zaczynał w ogóle w to się bawić. Nawet jeżeli uważasz, że uzależnienie Ci nie grozi, to musisz wiedzieć, że granie turystyczne 2x w tygodniu po 2 godziny nigdzie Cię nie zaprowadzi - jak nie grasz to przegrywasz w świecie online. A jeżeli już grałeś i sam nie jesteś przekonany czy chcesz czy nie, to wysłuchaj mojej rady i nie po prostu nie zaczynaj :)
jeżeli musisz to nie ma lepszej gry mmo od WoW'a jeżeli chodzi o grupowe pve, jeżeli chodzi o solowanie to wg. mnie najlepszy jest lineage 2 (jeżeli pasuje Ci klimat mangi), a pvp jest wg mnie nudne po jakimś czasie niezależnie od gry.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Jeśli chcesz walczyć przede wszystkim z innymi graczami to Warhammer Online. Idealny nie jest, ale cały czas się rozwija, w marcu dodadzą dwie brakujące klasy (Slayera i Choppę), nową instację PvP.
Poza tym klimat Warhammera....

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

rosja pisze:warhammer online wymięka przy wow'ie,
kwestia gustu, Pawelku - mnie w WoWie odpycha grafika i klimat :wink:
rosja pisze:granie turystyczne 2x w tygodniu po 2 godziny nigdzie Cię nie zaprowadzi - jak nie grasz to przegrywasz w świecie online.
ja grywam turystycznie i bawie sie doskonale :D
rosja pisze:jeżeli chodzi o solowanie to wg. mnie najlepszy jest lineage 2 (jeżeli pasuje Ci klimat mangi)
gralem troche w L2 - w ogole mnie nie wkrecilo :(
Artein pisze:Jeśli chcesz walczyć przede wszystkim z innymi graczami to Warhammer Online. Idealny nie jest, ale cały czas się rozwija, w marcu dodadzą dwie brakujące klasy (Slayera i Choppę), nową instację PvP.
Poza tym klimat Warhammera....
otoz to \:D/
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Monstroys
Smyk
Kontakt:

Post autor: Monstroys »

no ok źle napisałem - wymięka jeżeli chodzi o pve. Jak grałem w wow'a to dużo czasu spędzało się w party. W WAR brakowało mi tego (pubik questy to troszkę za mało dla mnie).
Jeżeli chodzi o turystyczność, to rzeczywiście w WAR'a można tak grać. Podstawowe założenie gry nie polega na zbieraniu grupy w celu zabicia jakiegoś bossa by dostać przedmioty. Wystarczy się zalogować i posolować pvp, w wowie jeżeli chce się mieć sprzęt pve to trzeba chodzić na raidy, jak nie chodzisz to tracisz miejsce w grupie i zostajesz z tyłu ( =trzeba grać możliwie najwięcej jak się da = traci się życie [przynajmniej ja straciłem długi okres]). osobiście lubiłem klimat wszystkich wymienionych tu gier (porócz ragnaroka, w którego nie grałem) także tu się nie wypowiem.

pozdr

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Dołączam do głosu Szamana: w WARa można bez bólu grać casualowo, a i sobie bez problemu odpuścić na miesiąc w ogóle (nie przedłużyłem subskrypcji i odpoczywam).
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Co i tak nie zmienia faktu, że instacje w WARze (mimo, że wielu ich nie ma) są świetne, aż wylewa się z nich klimat, często trzeba ostro pogłówkować, żeby ubić jakiegoś bossa....
w jakiej innej grze możecie być połknięci przez większego demona Papci Nurgla?

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

o kurde... zapomniałem o tym temacie przez zawirowania życiowe ;)
myślę, że zacznę coś konkretniej myśleć koło wiosny (marzec- kwiecień)
dzięki za rady i spostrzeżenia!

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

mały refresh... jeśli ktoś grywa w wow'a niech się odezwie do mnie :P

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Post autor: cichy »

Ja aktualnie wróciłem do wow, co dziwnie zgrało się z moim powrotem do battla :D
Serwer: Balnazzar
Strona: HORDA oczywiście
Klasa: mag, aktualnie 78lvl wiec jeszcze kilka dni i zanczyna się zabawa :twisted:
A co do samego tematu topicu to wow chyba jest najfajnieszy jeśli chodzi o grupowe pve, pvp mnie nie bawi już. Chociaż to już nie to samo co za czasów BT :roll: \

Jak masz jakies pytania wal na gg: 7446420(niewidoczny zawsze)
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.

Awatar użytkownika
Elefenzis
Wałkarz

Post autor: Elefenzis »

JA grywałem sporo na serwie BL. Byłem jedym z najlepszych druidów resto na serwie lecz po wyjściu Ulduaru zrobiłem sobie przerwę na wakacje...

Jakby ktoś miał pyrania ;]
nick: Vallandir
serv: Burning Legion
gg: 7150896

ODPOWIEDZ