DE na 2500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Robbbb99
"Nie jestem powergamerem"

DE na 2500

Post autor: Robbbb99 »

Repeater crossbow warriors 12 - 120
Repeater crossbow warriors 12 - 120
Warriors
Full comand /shield 25 - 190
harpies 5 - 55
harpies 5 - 55
dark riders 5
crosbow champin - 119
dark riders 5
crosbow champin - 119

Cold one knights 5
fullcomand war banner - 205

Cold one knights 5
fullcomand standar of hag graef -215

shades 8
champion -140

2 bolce -200
chydra -175

Assassin -140
Manbane
Rune of khaine

Sorceress -180
2 Dispell scroll

Sorceress -190
Cold one 2powerstone

Dread lord
Executioners's axe
enchanted shield
cold one heavy armour enchanted shield
Sea dragon cloak - 277

Razem równo 2500 i równo 100 modeli

Drako

Post autor: Drako »

Ehhh...

5 CoKów z FCG to bardzo ryzykowne, łatwe punkty dla przeciwnika...a ty masz takich 2 razy

Lorda to chyba musisz zrobić jeszcze raz.... Dwurak+ ES :roll: niewyobrażam sobie żebym wolał używać ES dla +2 save po tym jak dałem 80 punktów na wypasiony mieczyk.. nie wspominając o tym że jest to mieczyk tylko dla pieszych postaci a twoj lord jeździ na cold onie....

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

I boundspell na assassina - tylko 20 punktów, a jest to bardzo ładne wsparcie dla dwóch magiczek.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Robbbb99

Post autor: Robbbb99 »

Rzeczywiście bochaterów jeszcze raz z głową zrobię tylko czemu COKi maja być łatwymi punktami ? mam wogóle im szmatek nie dawać ? cz dać 10 sztuk w jednym klocku ? i co sądzicie o 25 warriorsach przydadzą się ?

Drako

Post autor: Drako »

Przydadzą się, nie przydadzą.... ciężko tak oceniać bo to zależy co ostatecznie będziesz miał w armii i jak to się bdzie komponowało, na ślepo wkładam tylko BG bo czy off czy def to i tak 18 mam w rozpie zazwyczaj :D

5 CoKów to tylko 5 woundów z t3 i sv 2+ a ubicie ich to 300vp.... ja wogóle ostatnio nie przepadam za dawaniem bannerów małym kawalerią ale jeśli już to zrób z nich chociaz szóstki

ODPOWIEDZ