Widzę że pomysłów na WoCh ostatnio dużo, więc i ja się pochwalę:
1 Chaos Lord of Tzeentch @ 720 Pts
Mark of Tzeentch; General; Shield
Armour of Morrslieb [35]
Collar of Khorne [25]
Glaive of Putrefaction [25] ( zadana rana powoduje że model przeciwnika ma do końca bitwy obiżoną siłę i wytrzymałość do 2)
Word of Agony [40]
Favour of the Gods [5]
1 Chaos Dragon @ [360] Pts
1 Chaos Sorcerer @ 110 Pts
No Mark; Magic Level 1; Chaos Armour
Dispel Scroll [25]
1 Chaos Sorcerer @ 135 Pts
No Mark; Magic Level 1; Chaos Armour
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
5 Chaos Warhounds @ 30 Pts
5 Marauder Horsemen of Slaanesh @ 90 Pts
Mark of Slaanesh; Flail; Light Armour
5 Chaos Knights of Khorne @ 230 Pts
Powinno to wyglądać mniej więcej tak: magowie chowają się za domkiem, górką czy w lasku i powstrzymują magię do czasu aż główne siły dadzą radę dojść do combatu. Każdy z oddziałów jazdy może sporo namieszać, do pomocy 3 fasty i 3x5 piesków żeby w kluczowych momentach ktoś nie wysłał mojej kawalerii za daleko od centrum wydarzeń. Smok jest nastawiony na walkę z innymi jaszczurami (przy okazji: dobrze rozumiem działanie tej broni na lordzie ? ), ale w combacie ze zwykłymi odziałami też powinien dawać radę
Tak to przynajmniej wygląda w głowie początkującego generała Niedługo zaczynam testować. Wszelkie rady mile widziane
Pozdrawiam
WoCh do walki 2250
Wydaje mi się, że masz za mało zasłaniaczek przy takiej ilości sfrenzowanej kawalerii. Mieczyk na lordzie działa w taki właśnie sposób. Grałem czymś podobnym, tylko na trzech konnicach (żadna Khorna) i magach 2lv. przeciwko TK, całkiem fajnie się tym gra. Schody zaczną się przy armiach strzelających, jak zawsze zresztą Dla Lorda przydatny byłby roar.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
@solider4 Roar na pewno by się przydał, ale po prostu nie mam skąd zabrać 20 punktów a co do ilości oddziałów do zasłaniania....na pewno lepiej bym się czuł mając jeszcze z 2 może 3 jednostki ale myślę że tym też powinno dać radę;)
@Szymon94 : Cała zabawa polega na tym że są Khorna i mają znacznie większą siłę przebicia
@Szymon94 : Cała zabawa polega na tym że są Khorna i mają znacznie większą siłę przebicia
[quote="Miszcz T@Szymon94 : Cała zabawa polega na tym że są Khorna i mają znacznie większą siłę przebicia [/quote]
Siła przebicia nie ma większego znaczenia jeżeli nie będziesz mógł w pełni kontrolować swoich jednostki, bo będą uganiać się za śmieciem, który będzie im podstawiany pod szarżę. Przerabiałem to z WE. Najpierw przeciwnik wystrzela Ci osłonę, a później będzie wodził bezkarnie Twoje jazdy za nos.
Pograsz, zobaczysz.
Siła przebicia nie ma większego znaczenia jeżeli nie będziesz mógł w pełni kontrolować swoich jednostki, bo będą uganiać się za śmieciem, który będzie im podstawiany pod szarżę. Przerabiałem to z WE. Najpierw przeciwnik wystrzela Ci osłonę, a później będzie wodził bezkarnie Twoje jazdy za nos.
Pograsz, zobaczysz.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
Polecałbym Ci zdjąć jedną kawalerią i skoro masz wolne rary wrzucić kilka spawnów bo będą Cię bardzo bolały wszelkie lataczki, które będą lądować za Twoją konnicą by ich spowolnić a nie masz za bardzo jak się przed nimi skutecznie obronić. Na nic Ci 4 kawalerie jak 2 oddziały lataczek będą je spowalniać całą grę.
Mariusz 'Marios' Krakowczyk
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
Inkwizytor Warszawa
Niekończąca się krucjata przeciw "wujkowi dobra rada".
trikk pisze:Z głupotą można żyć.
sorceror z jendym scrolem słabo wygląda, imho bsb by się przydał w takiej armi.
ja bym dał 3x6 rycerzy i bsb zamiast maga.
ja bym dał 3x6 rycerzy i bsb zamiast maga.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE