Ogry pod Bazyla
Ogry pod Bazyla
witam,
na Bazyla raczej pojadę funową armią i rozpiską, ale zarazem z nastawieniem że tanio skóry nie sprzedam;-)
z góry zaznaczam, że nie posiadam modeli Rhinoxów...
Co myślicie o takim zestawieniu:
Tyrant @ 325 Pts
General; Luck Gnoblar (x1); Brace of Handguns; Heavy Armour; Iron Fist
Tenderiser [50]
Wyrdstone Necklace [20]
Deathcheater [20]
Bruiser @ 219 Pts
Look-Out Gnoblar; Luck Gnoblar (x1); Ogre Club; Heavy Armour; Battle
Standard
Jade Lion [30]
Sword of Might [20]
Butcher @ 175 Pts
Skull Mantle [20]
Dispel Scroll [25]
Butcher @ 180 Pts
Bangstick [25]
Dispel Scroll [25]
4 Ironguts @ 252 Pts
Look-Out Gnoblar; Great Weapon; Ogre Club; Heavy Armour; Standard;
Musician
War Banner [25]
4 Ironguts @ 227 Pts
Musician
2x3 Ogre Bulls @ 127 Pts
2ndWeapon; Musician
3 Ogre Bulls @ 105 Pts
Ogre Club
4x2 Leadbelchers @ 110 Pts
Light Armour
2x1 Cannon @ 85 Pts
Bazyliszek- Łucznik Bezpolitosny @ 150 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 37
Total Army Cost: 2347
na Bazyla raczej pojadę funową armią i rozpiską, ale zarazem z nastawieniem że tanio skóry nie sprzedam;-)
z góry zaznaczam, że nie posiadam modeli Rhinoxów...
Co myślicie o takim zestawieniu:
Tyrant @ 325 Pts
General; Luck Gnoblar (x1); Brace of Handguns; Heavy Armour; Iron Fist
Tenderiser [50]
Wyrdstone Necklace [20]
Deathcheater [20]
Bruiser @ 219 Pts
Look-Out Gnoblar; Luck Gnoblar (x1); Ogre Club; Heavy Armour; Battle
Standard
Jade Lion [30]
Sword of Might [20]
Butcher @ 175 Pts
Skull Mantle [20]
Dispel Scroll [25]
Butcher @ 180 Pts
Bangstick [25]
Dispel Scroll [25]
4 Ironguts @ 252 Pts
Musician
War Banner [25]
4 Ironguts @ 227 Pts
Musician
2x3 Ogre Bulls @ 127 Pts
2ndWeapon; Musician
3 Ogre Bulls @ 105 Pts
Ogre Club
4x2 Leadbelchers @ 110 Pts
Light Armour
2x1 Cannon @ 85 Pts
Bazyliszek- Łucznik Bezpolitosny @ 150 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 37
Total Army Cost: 2347
Bez gnoblarów? Zbrodnia!
Herosi spoko, sam ich na bazylu wystawie w takiej właśnie konfiguracji
Chociaż na Twoim miejscu poszukałbym ptk na tooth gnoblary dla magów, może kosztem jednych bulli -> akurat by starczyło jeszcze na 2 oddział gnobów
Reszta, nie powiem, ciekawa, taka mała ogórowa strzelnica z pierdolnięciem
Herosi spoko, sam ich na bazylu wystawie w takiej właśnie konfiguracji
Chociaż na Twoim miejscu poszukałbym ptk na tooth gnoblary dla magów, może kosztem jednych bulli -> akurat by starczyło jeszcze na 2 oddział gnobów
Reszta, nie powiem, ciekawa, taka mała ogórowa strzelnica z pierdolnięciem
czy tyran z magiczna bronia moze uzywac pistoli i iron fista? hę?
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
ironfist jako tarcza przy strzelaniu- wg BP może być tak użyty
pistole niby dlaczego nie?
@ Antonio
nie znoszę gnoblarów... pomalowany mam tylko 1 oddział traperów, raczej nie będzie mi się chciało malować więcej:-P ale przemyślę to jeszcze... a co do toothgnoblarów... hmm... to jest kwestia do przemyślenia poważnego;-)
pistole niby dlaczego nie?
@ Antonio
nie znoszę gnoblarów... pomalowany mam tylko 1 oddział traperów, raczej nie będzie mi się chciało malować więcej:-P ale przemyślę to jeszcze... a co do toothgnoblarów... hmm... to jest kwestia do przemyślenia poważnego;-)
- Kedziorson
- Masakrator
jeżeli chodzi o gnoblary to spoko bo najprawdopodobniej jade na Bazyla...oddział ładnie zbejcowany z podstawkami +oddział bejca z niedobitkami chyba też mają podstawki
narobiłeś chęci na ogry..ale tylko na małe ptky
narobiłeś chęci na ogry..ale tylko na małe ptky
Bardzo fajna rozpiska. Według mnie brak gnoblarów to duży plus. Masz ostrzał, regony do walnięcia i wsparcie magii. Po cholerę gnoblary, które z większością rzeczy sobie nie radzą... Odginanie na 4 cale to grube nieporozumienie.
przedewszystkim porzycz rhinoxy i zagraj na ironskinach
a tak serio:
jak dla mnie i tak 2 antymagami nie poczarujesz. Imo warto by jednego zamienic na huntera (zawsze mobilny bolec. Nawet goly taki hunter moze chodzic )
bsb dalbym siegebreakera bo zawsze warto dawac dwuraki bohaterom
no i dalbym tyrantowi mawseekera zamiast deathcheatera
a tak serio:
jak dla mnie i tak 2 antymagami nie poczarujesz. Imo warto by jednego zamienic na huntera (zawsze mobilny bolec. Nawet goly taki hunter moze chodzic )
bsb dalbym siegebreakera bo zawsze warto dawac dwuraki bohaterom
no i dalbym tyrantowi mawseekera zamiast deathcheatera
z BSB nie ściągnę Jade Lion;-) czyli Siegebreaker odpada, ale normalnie byłby na pewno w rozpisce.
z Deathcheaterem mogę spokojnie smoki na klatę przyjmować przynajmniej spokojniej niż teraz:-P a głupota mi się nie uśmiecha nawet z 9 Ld... mam tendencję do oblewania w kluczowych momentach, znam to po grze lizakami...
co do magii... nie każdy gra na wypasie magicznym, a 4 czary plus bound sobie rzucę. z resztą butcherzy też dość dobrze się biją
co do Huntera- jego funkcję w zasadzie spełnia Bazyliszek, są dwa cannony... nie wiem czy jest sens brać jeszcze jednego straszaka large targetów...
co do trapperów- dwarfickiej maszynki raczej nie przepchną... orków spotyka się mało teraz na stołach... z Empire sobie by radzili, ale jakoś nie mam miejsca na nich, może za jedne bulle bez niczego i wtedy jeszcze 20 w regimencie... ale sam nie wiem...
z Deathcheaterem mogę spokojnie smoki na klatę przyjmować przynajmniej spokojniej niż teraz:-P a głupota mi się nie uśmiecha nawet z 9 Ld... mam tendencję do oblewania w kluczowych momentach, znam to po grze lizakami...
co do magii... nie każdy gra na wypasie magicznym, a 4 czary plus bound sobie rzucę. z resztą butcherzy też dość dobrze się biją
co do Huntera- jego funkcję w zasadzie spełnia Bazyliszek, są dwa cannony... nie wiem czy jest sens brać jeszcze jednego straszaka large targetów...
co do trapperów- dwarfickiej maszynki raczej nie przepchną... orków spotyka się mało teraz na stołach... z Empire sobie by radzili, ale jakoś nie mam miejsca na nich, może za jedne bulle bez niczego i wtedy jeszcze 20 w regimencie... ale sam nie wiem...
sprawdziłem jest git.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
- FIFI (_!_)
- Chuck Norris
ja widze jedną zmianę, zmieniłbym armie na ironskin tribe i zamiast tych gołych buli dał kolejny oddział leadów
- Kedziorson
- Masakrator
modele się znajdą IMO wole leadów zamiast buli...też odgina a siła uderzeniowa tylko trochu mniejsza
Ja tam się ostatnio do Yetich przekonałem. Pewnie, są z 10 pkt za drodzy ale na standardowym polu bitwy to Twoja armia będzie się (z braku miejsca między terenami) w dwu warstwach musiała wystawić i nie wykorzysta w pełni potencjału. A tak puszczasz sobie kogoś laskiem. No i masz jedną więcej broń na wraithy czy driady...
Maciek
Maciek
-
- "Nie jestem powergamerem"
zainwestowalbym w maneaterow z 2 powodow:
1. zyskujesz jeden pewny oddzial ktory nie spanikuje w decydujacym momencie a z herosem / ami bedzie mogl przyjac calkiem konkretna szarze
2. z handgunami wpisze sie ladnie w strzelajacy klimat armii
1. zyskujesz jeden pewny oddzial ktory nie spanikuje w decydujacym momencie a z herosem / ami bedzie mogl przyjac calkiem konkretna szarze
2. z handgunami wpisze sie ladnie w strzelajacy klimat armii
Co do Maneaterów myślałem o tym, gdyż zamiast jednego z dział i jednych bullsów mogliby się fajnie skomponować z resztą armii... I to przy Łuczniku Bezpolitosnym ma sens... ale nie jestem jeszcze do końca do tego przekonany... Bo usuwając jedno działko mimo wszystko mam mniejszy odpór względem Smoków i Greater Demonów...