Skauci i waywatchers

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lindal
"Nie jestem powergamerem"

Skauci i waywatchers

Post autor: Lindal »

Czy zasada 10'' od przeciwnika obowiązuje zwykłych skautów jeśli są wystawiani we własnym deployment?
Innymi słowy jak wystawię waywatcherów w lesie po stronie przeciwnika to czy on swoich skautów może postawić 1'' od nich czy całe 10''?

I jeszcze mam pytanie odnośnie kolejności ran.
Waywatchers strzelają w 2 pegazy z czego jeden jest ranny.
Zadaję ranę + lethal shota.
Kolejność ranienia i zdawania save jest taka sama tylko czy przeciwnik ściąga oba modele czy pierw lethal shot wykańcza rannego i zostaje pegaz na ranie?

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Ad 1 możesz wystawić ich gdziekolwiek we własnym deploju
Ad 2 podczas strzelania/magii/combatu zdejmujesz maksymalną możliwą ilość modeli - zabijasz zdrowego ranny zostaje - analogicznie 4 rany zadane z katapulty w regiment poranionych ogrów - maksymalizujesz obrażenia i zdejmujesz zdrowy model, w sytuacji w której katapulta nie zabija zdrowego modelu obrażenia pakujesz w zraniony, pamiętając że ranny może być tylko 1 model w oddziale, nadliczbowe rany przepadają.

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
Lindal

Czyli kiedy mam 2 pegazów z czego jeden jest ranny i przeciwnik nie sejwuje lethal shota to zostaje jeden pegaz na ranie?

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Oui (tak)

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

żaba bredzisz :D
ad1 - muszą być 10 cali od wroga.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

of cours Robson ma rację - opatrznie zrozumiałem że pytasz o WW :oops:

czujny jak ważka +1

Ż.

Robson
Niszczyciel Światów

-1 do flejma :(
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

to zmień podpis :wink:

Ż.

Awatar użytkownika
Lindal

Czyli z zasad scout kiedy przeciwnik ich wystawia u siebie w deploy pozostaje wszystko oprócz tego że nie mogą być widoczni?
Wystawienie skoutów przed bohaterami nie jest możliwe?

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Nie.
Zasady są jasne i bezdyskusyjne.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Robson
Niszczyciel Światów

Czyli z zasad scout kiedy przeciwnik ich wystawia u siebie w deploy pozostaje wszystko oprócz tego że nie mogą być widoczni?
tak
RIP

ODPOWIEDZ