WE [1050] dla kumpla
WE [1050] dla kumpla
Kumpel chcialby zacząć grać w battla (no dobra troche mu w tym pomogłem ) i poprosił mnie bym zrobił mu jako tako dobra rospiske na podstawie battalionu i dostepnych figurek (A WE dla tego ze mam ksiazke i zawsze ma taniej )
Unnamed1050 Pts - Wood Elves Army
1 * Alter Noble @ 156 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Shield
Bow of Loren [35]
Briarhearth [15]
1 Spellsinger @ 175 Pts
General; Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Calaingor's Stave [25]
Dispel Scroll [25]
12 Dryads @ 144 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
5 Glade Riders @ 120 Pts
5 Wardancers @ 122 Pts
1 Bladesinger @ [14] Pts
1 Cannon @ 85 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 3
Models in Army: 49
Total Army Cost: 1042
Unnamed1050 Pts - Wood Elves Army
1 * Alter Noble @ 156 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Shield
Bow of Loren [35]
Briarhearth [15]
1 Spellsinger @ 175 Pts
General; Magic Level 2; Lore of Athel Loren; Longbow
Calaingor's Stave [25]
Dispel Scroll [25]
12 Dryads @ 144 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
5 Glade Riders @ 120 Pts
5 Wardancers @ 122 Pts
1 Bladesinger @ [14] Pts
1 Cannon @ 85 Pts
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 3
Models in Army: 49
Total Army Cost: 1042
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
idź się schowaj...Eltharion pisze: 1 Cannon @ 85 Pts
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Ty idź sie schowaj Zwolin -.-
Te działo to lepszy pomysł niz powiedzenie kumplowi ze jak chce pograc to ma sobie kupic figurke min za 50 zł (można zawsze podstawic treekina)
Po za tym w tej rospie nie było by czym ściągac cięższych rzeczy gdzyby nie te działo
A wogle to zawsze mówiłem że działa oddaja umiejetnosci gracza
Kurcze dobry jestem
A wogle to jak ona działa?? bo robilem ja dosc spontanicznie starajac się by wcisnac wszystko co najlepsze
Te działo to lepszy pomysł niz powiedzenie kumplowi ze jak chce pograc to ma sobie kupic figurke min za 50 zł (można zawsze podstawic treekina)
Po za tym w tej rospie nie było by czym ściągac cięższych rzeczy gdzyby nie te działo
A wogle to zawsze mówiłem że działa oddaja umiejetnosci gracza
Tak??kubon pisze:IMO standardowa rozpiska leśnych elfów
Kurcze dobry jestem
A wogle to jak ona działa?? bo robilem ja dosc spontanicznie starajac się by wcisnac wszystko co najlepsze
Ostatnio zmieniony 4 kwie 2010, o 19:46 przez Eltharion, łącznie zmieniany 1 raz.
kiedyś i tak będie musiał je kupić
Chyba nie chcemu żeby przez całe życie grał na Działku;)
A zwolinowi chyba chodziło o to że cannon kosztuje 80 a nie 85 pkt
z batalionu to ok ale powiedz kumplowi żeby następną rzecz do armi jaka bedzie kupywał to wildzi albo treeman ( skłaniał bym się do treemana)
Chyba nie chcemu żeby przez całe życie grał na Działku;)
A zwolinowi chyba chodziło o to że cannon kosztuje 80 a nie 85 pkt
z batalionu to ok ale powiedz kumplowi żeby następną rzecz do armi jaka bedzie kupywał to wildzi albo treeman ( skłaniał bym się do treemana)
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
- Master of reality
- Oszukista
Działo kosztuje 85, a Zwolinowi chodziło o to że koledze PG rozpe robisz jeszcze zanim w battla zaczął grćkubon pisze:A zwolinowi chyba chodziło o to że cannon kosztuje 80 a nie 85 pkt
I sold my soul for rock'n roll
trafiłaś w sedno Master
ja bym mu odradził kupowanie batalionu i zrobił klimatyczną rozpę bo co jak co ale WE nie brakuje klimatu
ja bym mu odradził kupowanie batalionu i zrobił klimatyczną rozpę bo co jak co ale WE nie brakuje klimatu
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
To chyba mam starego booka do DoWMaster of reality pisze:Działo kosztuje 85, a Zwolinowi chodziło o to że koledze PG rozpe robisz jeszcze zanim w battla zaczął grćkubon pisze:A zwolinowi chyba chodziło o to że cannon kosztuje 80 a nie 85 pkt
po pierwsze to nigdy nie zrozumiem ludzi którzy widzą klimat w posuwaniu zabawek po stole i rzucaniu kostkami a przytym gadanina o ,,impaktach" i ,,brejkach" i innych batlowych pierdołach Jak chcecie sie ludzie w klimat bawić to przerzućcie się na Warhammer fantasty roleplayZwolin pisze:trafiłaś w sedno Master
Tak samo odnosze się do klimatycznych rozpisek no bo sumasumarum motyw z wędrownymi obsługantami działa też moze byc klimatyczny
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
Usuń to działo, zamiast tego można zrobić dwa oddziały driad po 8 sztuk
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
nindza77 pisze:Usuń to działo, zamiast tego można zrobić dwa oddziały driad po 8 sztuk
Eltharion pisze:Kumpel chcialby zacząć grać w battla (no dobra troche mu w tym pomogłem ) i poprosił mnie bym zrobił mu jako tako dobra rospiske na podstawie battalionu i dostepnych figurek (A WE dla tego ze mam ksiazke i zawsze ma taniej )
No i? Kto zabroni skonwertować/proxować kilka driad? 4 sztuki... no ja problemu nie widzę, za to z działem widzę problem bardzo poważny. To nie wygląda dobrze w tej armii.
Rzecz jasna jak se chcecie
Rzecz jasna jak se chcecie
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
a kto mu każe od razu z czołgiem walczyć ?
ja ostatnio pierwszy raz w życiu grałem z klockiem gwardii z kingiem i co ?
mimo tego wszystkiego co się pisze byłem w stanie ją rozkręcić smokiem
wyłóż mu nieco teoryhammer'a to może na początek zacznie coś ogarniać i kombinować
choć nie wiem jak to w twoim przypadku z tym będzie
najlepiej jakby napisał na tym forum w dziale armii którą chce grać to mu pomogą
rozumiem że próbujesz mu pomóc ale nie wiem czy to najlepsze rozwiązanie
ja ostatnio pierwszy raz w życiu grałem z klockiem gwardii z kingiem i co ?
mimo tego wszystkiego co się pisze byłem w stanie ją rozkręcić smokiem
wyłóż mu nieco teoryhammer'a to może na początek zacznie coś ogarniać i kombinować
choć nie wiem jak to w twoim przypadku z tym będzie
najlepiej jakby napisał na tym forum w dziale armii którą chce grać to mu pomogą
rozumiem że próbujesz mu pomóc ale nie wiem czy to najlepsze rozwiązanie
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
Hode??
Zwolin czołg to było pierwsze co mi do glowy wpadło ale jest wiele rzeczy które wolałbym potraktowac dzialem z bezpiecznej odleglosci niżeli bawic sie driadami
Właściwie to Janiszek trafił w sedno pojęcia nie mam jak sie sklada WE koksów a to co widzicie wydało mi sie najlepsze
Zwolin czołg to było pierwsze co mi do glowy wpadło ale jest wiele rzeczy które wolałbym potraktowac dzialem z bezpiecznej odleglosci niżeli bawic sie driadami
Właściwie to Janiszek trafił w sedno pojęcia nie mam jak sie sklada WE koksów a to co widzicie wydało mi sie najlepsze
Ostatnio zmieniony 4 kwie 2010, o 21:02 przez Eltharion, łącznie zmieniany 1 raz.
Hail of Doom Arows
czy jakoś tak
3d6 strzał z S4 (lub 3 na dalekim ale tego nie jestem pewien)
jest to chyba talizman
czy jakoś tak
3d6 strzał z S4 (lub 3 na dalekim ale tego nie jestem pewien)
jest to chyba talizman
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
nie no zawsze mają s 4 i są to strzały nie talizma - można uzyc raz na gre ( zawsze mażył mi sie alter latajacy po mapie i ro runde puszczający taka serie )
- Master of reality
- Oszukista
Ja cie po prostu nie rozumiem Eltharion. Odkąd jesteś na tym forum piszesz że nie wstawiasz harpii bo są twoim zdaniem nie klimatyczne, a teraz robisz taką rozpiskę koledze który jeszcze w battla nie gra
Dlaczego twoim zdaniem wielka bitwa nie może być klimatyczna?
A ja nie widzę klimatu w rozmawianiu o tym co może się zdarzyć jeśli mój wymyślony warrior dostanie fire ballakubon pisze: po pierwsze to nigdy nie zrozumiem ludzi którzy widzą klimat w posuwaniu zabawek po stole i rzucaniu kostkami a przytym gadanina o ,,impaktach" i ,,brejkach" i innych batlowych pierdołach Jak chcecie sie ludzie w klimat bawić to przerzućcie się na Warhammer fantasty roleplay
Dlaczego twoim zdaniem wielka bitwa nie może być klimatyczna?
Może i motyw jest klimatyczny, ale przyłączenie się do WE już mniejkubon pisze:no bo sumasumarum motyw z wędrownymi obsługantami działa też moze byc klimatyczny
Zwolinowi chodziło o to że jest w sekcji "Talismany", ale mylił się: to enchantkubon pisze:są to strzały nie talizma
I sold my soul for rock'n roll