Poziom Hip Hopu

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Poziom Hip Hopu

Post autor: Skaven »

bem pisze: z byle jakimi rymami na poziomie hip-hopu
Hip-hopu dobrego już dawno nie robią więc mi tu proszę wartości tego gatunku nie zaniżać [-X

Odnośnie obecnej twórczości uprasza się o używanie sformułowania hiphopolo :wink:

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Skaven pisze:Hip-hopu dobrego już dawno nie robią więc mi tu proszę wartości tego gatunku nie zaniżać [-X
Co kto lubi.
Skaven pisze:Odnośnie obecnej twórczości uprasza się o używanie sformułowania hiphopolo :wink:
Ale chłopakowi pojechałeś. Już się z tego nie podniesie :D
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Wyjdzie offtop, trudno :wink: . Skoro słabe rymy=rymy na poziomie hiphopu, Bem, to świadczy to o niewiedzy.
1. hip-hop to kultura nie muzyka, rap to gatunek muzyczny.
2. Widzę, że poza mezem, ascetami i frimą nic innego nie słyszałaś.
3. Pochopne osądzanie jest mierne.
4. Co do ambitnych rymów i tekstów- służę pomocą.
Nie no jasne, że nie trzeba np. czegoś lubić, ale nie pozwala to na bezpodstawną krytykę. Rap był kiedyś lepszy, ale się leciutko skiepścił. Ja np. o metalu nie wiem wiele i nie krytykuje czegoś o czym nie mam zbytnio pojęcia. Parę kawałków tego typu lubię, innych nie, ale nie piszę jak specjalista.
Od razu powiem: nie trzeba być reżyserem, żeby oceniać film. ALE trzeba parę filmów samemu obejrzeć.
Pozdrawiam i no offence.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Jak Dawid napisał, ja sam na co dzień słucham rock, metal itd, ale bardzo lubie odpalić sobie O.S.T.R'ego :) Nic innego, ale Ostry jest mega cool :]

Pozdro!

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Ja słuchałam hip hopu kiedyś, i to nie firmy czy peji ;) Znudził mi się przestrasznie z 8 lat temu, ale coś pamiętam ;)
I oczywiście, istnieje hip hop lepszy i gorszy. Jest wybitny, a także całkiem fatalny. Ale nawet ten wybitny nie powinien robić za wiersz w opowiadaniu fantasy ;) Na potrzeby opowiadania trzeba stworzyć utwór może nie genialny, ale chociaż klimatyczny. A tu raczej nie daje rady taki prosty przekaz.

A wracając do tematu, to też okropnie nie lubię czytać na kompie ;) Ale jak znajdę chwilę to przeczytam i napiszę moje opinie, obiecuję!

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Pewnie, że nie można stać w miejscu! Słuchamy muzyki a nie gatunku, tylko rap jednak nie zdechł. na scenie głównej, tej bardziej komercyjnej nie ma wielu dobrych artystów jednak dla dociekliwych szperaczy są pewne niespodzianki :wink: . Po prostu polecam zapoznanie się z gatunkiem xD

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

bem pisze:
Skaven pisze:Odnośnie obecnej twórczości uprasza się o używanie sformułowania hiphopolo :wink:
Ale chłopakowi pojechałeś. Już się z tego nie podniesie :D
Ej ej ej proszę mi tu takich wypowiedzi pode mnie nie podpinać :D Ja mówiłem o twórczości obecnej polskiej sceny muzycznej a nie o opowiadaniu kolegi :wink:

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

mistrzowie offtopu :)

co do proroctwa - co to za proroctwo które samo siebie nazywa proroctwem? :)

opowiadanie fajne, ale za dużo przymiotników jeśli chodzi o postacie
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Dawid pisze:Wyjdzie offtop, trudno :wink: . Skoro słabe rymy=rymy na poziomie hiphopu, Bem, to świadczy to o niewiedzy.
itd.
Oczywiście, że kiedyś słuchałam hip-hopu - tak jak wszyscy w podstawówce. Jednakże raczej zespołów wtedy popularnych. Może to dlatego dla mnie stwierdzenie 'dobry hip-hop' to oksymoron. Nie jestem w stanie słuchać wszystkiego. Jeśli chcesz, możesz mi na pm podesłać kilka kawałków - na pewno przesłucham i będę mogła z czystym sercem wydawać opinie. Chociaż dla mnie teksty piosenek (jakichkolwiek) nie są zbytnio ambitne (poza niektórymi wyjątkami, ale dam sobie spokój z wymienianiem. Na pewno nie dotyczy to utworów, które słucham na co dzień ;P ).
EOT ;)
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Najlepszy rap to Spawacze :)

Awatar użytkownika
Tral
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Tral »

Piotras pisze:Jak Dawid napisał, ja sam na co dzień słucham rock, metal itd, ale bardzo lubie odpalić sobie O.S.T.R'ego :) Nic innego, ale Ostry jest mega cool :]

Pozdro!

masz Racje O.S.T.R trzyma wysoki poziom
ale cóż z Rapu <czy też z Hip-hopu > w tej chwili robi się jedno wielkie gówno mam tu namyśli takie zespół jak Firma która tak naprawdę zniszczyła ten gatunek tak samo jak inni ich pokroju jednak Nadal są stare nagrania P.F.K i Kalibra 44 których teksty są nadal aktualne ...

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

Aaa tam narzekacie.
Ja słuchałem za małolata hh od jakiegoś 9 roku życia, potem pod koniec gimnazjum stwierdziłem, że rozszerzę swoje horyzonty muzyczne i słucham także innych gatunków (głownie rock, trochę metalu), ale teraz znowu sobie odpaliłem hh i teraz właściwie głownie hh, czasami odpalam coś innego, jakiegoś Toola i jest git.
Generalnie z hh polecam Warszafski Deszcz, ostatnia płyta Tedego (wczoraj wyszła, z samych preorderów złoto :P ) bardzo dobra, DGE standardowo, chyba mój ulubiony MC, typowa zabawa słowami, nie jakieś robienie biblii z jakimś ku**a prawem dżunglii z bloków i płakaniu, że nie ma co się wsadzić do gara i że mam przemoczone buty, bez jakiegoś je***ia policji. 3W, Sobota ostatni album całkiem spoko wydał. Waldemar Kasta, jego płyta 13 też git i w ogóle stary Kasta Squad polecam.
Nijlor pisze:Najlepszy rap to Spawacze
Taaa na czele ze swoim Antyliroyem :lol:
ale cóż z Rapu <czy też z Hip-hopu > w tej chwili robi się jedno wielkie gówno mam tu namyśli takie zespół jak Firma która tak naprawdę zniszczyła ten gatunek tak samo jak inni ich pokroju jednak Nadal są stare nagrania P.F.K i Kalibra 44 których teksty są nadal aktualne ...
Firma to już w ogóle żenada. Ostatnio palę sobie szluga na balkonie i jedzie jakieś dziecko na rowerze i z kieszeni wydobywa mu się co? "Reprezentuje JP, reprezentuje coś tam, reprezentuje kraków" . Tylko sobie pomyślałem "japjerdole".
I aktualna hipokryzja pewnych uczestników tej sceny mnie rozpi***la, vide pewien pan wokół którego było ostatnio sporo zamieszania i zarzekania się, że kończy z rapem jak dostanie wyrok. Dostał wyrok i co robi - wydał następną płytę, żeby zarobić na grzywnę :lol: . No i nagrywa dalej, nie :D .

OSTRy jest o tyle spoko, że trafia w gusta ludzi, którzy nawet nie słuchają hiphopu.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Heh ile osób tyle gustów, kiedyś słuchałem tylko polskiego rapu aż do dnia w którym dowiedziałem się co to jest punk rock i teraz już więcej nie grzeszę :D

W rapie co nowsza kapela to gorsza a w punku tego nie ma, nie krzycza JP na 100% , nie są Prosto itd ;)

HH był fajny jak byłem młody i gniewny, teraz JP juz tak nie cieszy.

Oczywiście wiadomo, legend zawsze warto posłuchać, ale cóż ile można, raz na rok można pamięć odświeżyć ale w między czasie czegoś trzeba słuchać ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Rozumiem, ze tylko o polskim rozmawiamy?
Prawde powiedziawszy duzo jest starych skladow czy albumow, ktore sa genialne.
PFK, Kaliber, WWO (2 pierwsze plyty) , MOR W.A ( 2 pierwsze plyty).
JEdyna de facto persona w swiecie polskiego HH, ktory nie dal sie komercji jest wlasnie OSTRY, ktory nadal cisnie niesamowicie.

Awatar użytkownika
Tral

Skaven pisze:Heh ile osób tyle gustów, kiedyś słuchałem tylko polskiego rapu aż do dnia w którym dowiedziałem się co to jest punk rock i teraz już więcej nie grzeszę :D

W rapie co nowsza kapela to gorsza a w punku tego nie ma, nie krzycza JP na 100% , nie są Prosto itd ;)

jak Punk To tylko Stary .... bo nowe zespoły śpiewają już to co dawno zostało powiedziane
cóż " Młodzi Zbuntowani Wielbicieli JP " tylko najbardziej boli mnie to że JP to jeszcze 2 lata temu nie oznaczła Jeb*ć Policję tylko Jana Pawła II .....

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Skaven pisze:HH był fajny jak byłem młody i gniewny, teraz JP juz tak nie cieszy.
Ale no zaraz, nie mówimy tu o HH typu JP :P . Mnie też je***ie policji jarało jak byłem w podstawówce, potem się z tego wyrasta (chociaż jak tak popatrzę to nie wszyscy z tego wyrastają :wink: ). W ogóle jak widzę takich kolesi JP czu SLU GANG (ku**a jaki z nich gang? :lol:), to mnie to rozczula.
Ziemko pisze:Prawde powiedziawszy duzo jest starych skladow czy albumow, ktore sa genialne.
PFK, Kaliber, WWO (2 pierwsze plyty) , MOR W.A ( 2 pierwsze plyty).
Ale zakładam, że klasykę to się zna :wink: .
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Wlasnie z ciekawosci na youtube wrzucilem haslo Firma, bo nie slyszalem tego czegos...
O ja j......... skad oni sie wzieli.... MEzo przy nich to byl normalnie 2paciem polskiej sceny :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Tral

nie wiem z kąt się wzeli ale niech tam wracają bo obrażają ten gatunek ......

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

No ale wiesz, najlepsze jest myślenie tych wieśniaków co tego słuchają, oni nie dopuszczają do swoich pustych łbów, że rap nie musi być tylko uliczny. Jak ktoś robi bauns, bragge, to już dla nich jest ch***we i komercyjne, bo "prawdziwy" rap jest uliczny i musi być o biedzie. #-o Niech sobie popatrzą za ocean jak tam robią rap, no ale sorry oni pewno nawet słowa nie zrozumieją.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Wiesz jakby nie patrzec 2pac tez reprezentowal styl uliczny i cholernie czesto wspominal w wywiadach i swoich kawalkach, ze pochodzi z getta. Styl uliczny, ulicznemu nie jest rowny.
Dla mnie to nawet hiphopolo nie jest, bo to reprezentowal Mezo, dla mnie to piosenki kibolo-dresow...

ODPOWIEDZ