Chaos 3000 Warriors, Knights bez chosenów

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Chaos 3000 Warriors, Knights bez chosenów

Post autor: gerald_tarrant »

2x Hellcanon
2x 30 Marauderów Khorne, Szt, Muz, GW
2x 20 Warriorów Khorne, Szt, Muz, Halabardy [1x Blasting, 1x Eternal Flame]
2x 6 Knightów Khorne Szt, Muz
1x BSB Tzeenth, Schield, Obsidian Blade/Trickester Helm zależnie od humoru
1x Sorcerer Lord Tzeenth, Disc, Power Familliar/Power Scroll, GoT, ES
1x Lord of Tzeenth, Disc, Miecz ASF, Charmed Schield, Talisman of Preservation, Mikstura+1a w szarży
--------------------------------------3000pkt, do grania Pitched Battle

co myślicie?

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

Imo 6 kawy to mało. No i na czempionach nie watro oszczędzać(knighci nie mają).
Ale tak poza tym spoko.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

krusk pisze:Imo 6 kawy to mało. No i na czempionach nie watro oszczędzać(knighci nie mają).
Ale tak poza tym spoko.
20 punktów za 1 A?

Rozpiska ok :)
Ale 2 Helenki z Ld4? :P

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Waldi pisze:Ale 2 Helenki z Ld4? :P
Zaraz ci sie dostanie od Grolsheka hehe :mrgreen:
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Już gdzieś podobną rospę widziałem... :wink: Tylko tamta była na 2800... Czyli mój standard... A póki co to helki mają 9ld...

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

mówiłem Ci, że ostatnio testuje podobną :)

nikt nie ma żadnych innych uwag? :p

Awatar użytkownika
DOC
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: DOC »

Osobiście wymieniłbym u maruderów GW na Flaile, szkoda ich inicjatywy.
Lord Tzeentha fajowy. Ostatnio wystawiłem takiego ale z Axe of Khorne, Talizman of Endurance, Helm of many Eyes (ten z ASF i stupidity) bez dysku, zagrożenie jest, ale z takim wardem....:D
Jednak, taki koleś, to dopiero wymiata na dysku. :twisted:
No i ci championi w jedn. przy marasach można odpuścić ale w reszcie to bym dał.
Jeszcze jedno. Mając 2 helki i spore prawdopodobieństwo Pandemonium, dałbym na Sorca Infernal Puppeta, to modyfikowanie komuś tabelki jest strasznie chamskie :twisted: .
Szczur22 pisze:Bez BSB to jak bez wacka do burdelu. Napijesz się drinka, ale akcji nie bedzie bo spanikujesz.

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Kruski a na kiego grzyba mu ci championi? O kosztach pkt juz ktos wspomnial ale gorsze sa nie chciane chalenege ktore trzeba rzucac a jak taki seer na dzwonku chowa ci sie to irytujace zdeka.
Ja bym pokombinowal nad markami na kawie: teczowcy z wardem na strzelanie i nurglowcy z frenzy powinni miec wieksza przezywalnosc. Wepchnalbym jeszcze jakos malego maga bo przy nowych lorach to az sie prosi. Pupet to podstawa zwlaszcza ze DS nie masz. Tyle tak na pierwszy rzut oka.

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

wolę GW niż flaile, jednostka w kilka tur zabija smoki, a flaile zmniejszają skuteczność marasów praktycznie do 0 po pierwszej turze
a tak kilku zginie, reszta wybije wrogów

puppet fajny, ofc, ale w tej ed mało mi się przydawał, więc go nie włożyłem, zwłaszcza, że nie bardzo mam miejsce

championi na marasach to tylko kwestia paru punktów które nie wystarczą nawet na kolejny magiczny banner, chyba, żebym coś usunął

a knighci są zwykle pierwsi do ostrzału i jeśli szybko nimi nie wjeżdżam na flankę to zostają dosyć mocno uszkodzeni, więc nie bardzo chcę w nich wpakowywać kolejne punkty, zwłaszcza kosztem ich pierdolnięcia
to u mnie takie jednostrzałowe dobijaczki :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mortyr
Wałkarz

Post autor: Mortyr »

Ostatnio przekonałem się, że GW jednak biją flaile na głowę, jeśli chodzi o maruderów. Mimo, że wcześniej byłem duuużym zwolennikiem inicjatywy. Mimo flaili i tak rzadko marudy pogonią kogoś w pierwszej rundzie CC, a jest ich wystarczająco żeby i tak oddali ile trzeba mimo ASL.
Zastanawiam się tylko, czy nie wymienić halabard/tarcz u warriorów/chosenów na GW. Jednak to chyba przegięcie :| nie ma ich zwykle tak dużo, a i tak mają znacznie lepsze uderzenie w combacie. Co myślicie?
It`s only fun if they run!
MUKER pisze:A klopy tylko dwa razy wziołem dwie (ostrzegano mnie, że to przynosi pecha - nie wierzyłem):
1) vs dwarf
ja zaczynam, faza magii pierwszy smitting klopa wybucha, drugi smitting druga klopa wybucha i tyle w tym temacie

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Mortyr pisze:Ostatnio przekonałem się, że GW jednak biją flaile na głowę, jeśli chodzi o maruderów. Mimo, że wcześniej byłem duuużym zwolennikiem inicjatywy. Mimo flaili i tak rzadko marudy pogonią kogoś w pierwszej rundzie CC, a jest ich wystarczająco żeby i tak oddali ile trzeba mimo ASL.
Zastanawiam się tylko, czy nie wymienić halabard/tarcz u warriorów/chosenów na GW. Jednak to chyba przegięcie :| nie ma ich zwykle tak dużo, a i tak mają znacznie lepsze uderzenie w combacie. Co myślicie?
GW na maruderach to dość wiadoma sprawa lepiej mieś zawsze 5S przy nich... bo z flailami w 2 turze nie za dużo zdziałasz... ulubiona kombinacja maruderów to 40 + GW + MoKhorne + FGC a to jedyne 250pkt.

jak by fasty mogły mieć GW to też bym im kupował

a na worrorach to niezbyt dobry pomysł bo i tak mają 5S z halabardami, przy tej jednostce zastanawiam się nad AHW

za to na chosenach z tym ich specjalnym kombie na warda, czemu nie ma się z 3A z 6S, jak dobrze pójdzie to z 7S i temple pana slana z 8T nie są aż takie groźne

ODPOWIEDZ