Dwarfy na Euro

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Dwarfy na Euro

Post autor: antonio »

Pierwsza rozpa na jutrzejszy turniej ojro:

Runelord @ 368.0 Pts
Anvil of Doom; General; Shield
Spelleater Rune

BSB @ 155.0 Pts
Master Rune of Gromril
Rune of Preservation
Rune of Resistance

30 Warriors @ 315.0 Pts
Great Weapon; Standard; Musician

20 Thunderers @ 295.0 Pts
Standard; Musician

20 Quarrellers @ 275.0 Pts
Great Weapon; Standard; Musician

29 Hammerers @ 416.0 Pts
Standard; Musician
Master Rune of Grugni

1 Grudge Thrower @ 170.0 Pts
Engineer
Rune of Accuracy
Rune of Penetrating (x2)

1 Grudge Thrower @ 150.0 Pts
Engineer
Rune of Accuracy
Rune of Burning
Rune of Penetrating

1 Cannon @ 125.0 Pts
Rune of Forging

1 Cannon @ 130.0 Pts
Rune of Burning
Rune of Forging

Models in Army: 116
Total Army Cost: 2399.0

Jeśli thundzi się sprawdzą, zostaną, jesli nie, to pewnie wyskoczą z rozpy na rzecz golego inzyniera, kosztem pewnie niszczarki (-> DS ) i ktorejs runy z katap. Trza się trochę wziąć za tą edycję na poważnie 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

jakieś dziwne te ogry...
;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Irek_Dwarf
Chuck Norris

Post autor: Irek_Dwarf »

Prawie gołe kowadło to nie jest najlepszy pomysł, rozpa dość ciekawa ale wydaje mi się że masz słabo w walce i za dużo strzelania ci kusznicy w scoucie to by było coś :)
Obrazek

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Asassello pisze:jakieś dziwne te ogry...
;-)
w 8ed troszkę skarlały, za to wyrosły im większe brody i dokupiły trochę ciężkiego sprzętu :wink:
Prawie gołe kowadło to nie jest najlepszy pomysł, rozpa dość ciekawa ale wydaje mi się że masz słabo w walce i za dużo strzelania ci kusznicy w scoucie to by było coś
kowadło jeśli bedzie łatwo schodzić, to się trochę podpakuje, choc to nadal sporo ptk ktore mogą w kazdej chwili pojść się [napić :wink: ]. Do walki mam 2 klocuszki po 30 dwuraków + jeden strzelajacy z z dwurakami, co przy przcieciu innych armi nie wydaje mi się aż tak słabe :wink: A co do nadmiaru strzelania - w krasiach strzelania NIGDY za wiele :twisted: Nad scoutem się pomyśli :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Nie mogłeś podzielić strzelców na oddziały po 10? Miałbyś wtedy większy wybór celów, co czasem jest poręczne, jak np. trzeba wykończyć jakiś osłabiony oddział, a tymi drugimi walić w następny.

Powiedz jak się sprawdziła.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
antonio
Chuck Norris

Rozpa sprawdziłaby się całkiem fajno gdyby nie ultrapech, którego nawet przeciwnicy mi współczuli, ilość misfireow, zaciec kowadła, ilosci zdawanych savów przez oponentów... masakra :wink:

(vs doch 3-17, vs DE 8-12, vs HE 0-20 :evil: )

Rozbicie na 2 oddziały - jak najbardziej tak :mrgreen: , tak samo jak wrzucenie inkiego do zabezpieczenia katap

Jeśli chodzi o sprawdzenie się:

kowadło - niszczarka jest spoko, choć tylko raz udalo mi się zniszczyc czar #-o , jakieś małe podpakowanie wytrzymalosciowe się przyda ( choćby +1save, rerool, ale nie wiecej ), szkoda tylko że ogolnie udało mi się rzucić na 3 bitwy tylko 5 razy bez zaciecia ( ofkoz nie obyło się bez kaboom w pierwszej turze z he..., stąd wynik... )
bsb - jak to bsb, trzymal co miał trzymać, aktulane zlozenie imo jest optymalne
kusznicy - spox, zostają
warriorzy - hm, niewiele udało im się zrobić, chwilowo zostają z uwagi na limit broni strzeleckich
thundzi - o dziwo całkiem całkiem, nerfienie BG, DE, trzymanie przez xx czasu fiendów... choć jako 2 oddziały byłyby chyba bardziej skuteczne :wink:
hamki - gdyby bylo można wystawić 40 na euro, wystawiłbym :wink: (tylko bez takich rzutów [-X )
katapki - przerzedzały całkiem całkiem, dopóki sie nie zacinały i nie padały łupem tego czego inni nie potrafili ustrzelić :roll:
cannony - podstawa, bez zmian.

Ostatecznie - pewne zmiany będą, choć raczej kosmetyczne, sądzę że gdyby rzuty były choc trochę bardziej statystyczne byłoby o wieeele lepiej ( szczególnie z DE i HE )
Obrazek

ODPOWIEDZ