Bulgot - HE

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Bulgot
Pseudoklimaciarz

Bulgot - HE

Post autor: Bulgot »

Witam, zamieszczam zdjęcia pierwszych popełnionych przeze mnie figurek. Ponieważ nie wiedziałem czy cokolwiek z tego wyjdzie, zacząłem od figurek z podstawki (ogólnie moja "armia" będzie na owej podstawce na razie bazować). Wyszło dzięki temu stosunkowo niedrogo.
W planie do pomalowania:
10 lothern sea guard których użyję jako pierwszego i bocznych rzędów oddziału włóczników.
15 włóczników
24 mistrzów miecza
2 orły
mag z podstawki, dwóch bohaterów pieszych, jeden książę na koniu.
kilku łuczników, których na razie nie mam a poza tym same figurki łuczników mi się nie podobają więc będzie trzeba będzie coś wykombinować...
Ok, zdjęcia maga i prototypowego LSG/włócznika, dobre rady z chęcią przyjmę :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2012, o 20:47 przez Bulgot, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Bardzo bardzo fajnie. Jak na takim poziomie wymalujesz całą armię to będzie sycie =D>

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Bardzo dobrze! Aż nie wierzę, że to Twoje pierwsze modele. Moja pierwsza figurka rani oczy. ;)

Awatar użytkownika
KitiTom
Wałkarz

Post autor: KitiTom »

Bulgot pisze:zamieszczam zdjęcia pierwszych popełnionych przeze mnie figurek
Nie fiesze. [-X [-X [-X Jakem Tomasz.

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Jako Tomasz też nie wierze:D Dobrze wyglądają;)
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Bulgot
Pseudoklimaciarz

Wasz brak wiary jest dla mnie miłym :)
trwało to strasznie długo (mag jakieś 30 godzin, niektóre rzeczy poprawiałem 2-3 razy). Teraz mam nadzieję pójdzie trochę sprawniej...

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

3 Tomasz także nie wierzy....przegłosowane to fake!

a tak na poważnie ładne modele :)

a.) fajna kolorystyka. Pasuje ten czysty styl do HE a jednak nie są oklepanym i brzydkim standardem biało-niebieski, przez co wyglądają bardziej "realistyczniej"(no jak wojacy jacyś) i milsi dla oka.

b.) podstawki tak zostawiasz? są trochę ubogie, ale ładnie nadają się na jakąś plażę ;) Jeśli cała armia będzie w takich klimatach to nawet te ubogie podstawki nie będa problemem(a nawet plusem, bo nie będą odciągać uwagi od modeli)

c.) ;) maluj dalej

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

super!

Widze moulda :P
A tak serio to tez nie wierze.
Na podstawki dodaj jeszcze kepki wyschnitej trawki to bedzie jeszcze lepiej.

Czekam z niecierpliwoscia na update
Obrazek

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

Nie wierzę :)
Świetna robota, tak trzymaj, dopracuj podstawki
Obrazek

Bulgot
Pseudoklimaciarz

Z podstawkami mam kłopot, kompletnie nie wiem jeszcze jak chciałbym je wykończyć. JochnyWalker proponuje suchą trawkę i w tym kierunku ja też kombinowałem. Druga opcja to jakieś suche patyki. Póki co chciałbym zobaczyć więcej pomalowanych figurek razem i wtedy zadecyduję. Na pewno będą w bardzo stonowanych kolorach.

Awatar użytkownika
Siena
Chuck Norris

Post autor: Siena »

Tomasz x 4 :mrgreen:

Kępki suchej trawy na podstawkach będą wyglądały bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Fajny masz styl malowania podobają mi się te pastelowe kolory.
http://azylium.vot.pl - Serwis Społeczności Mordheim

Bulgot
Pseudoklimaciarz

Zaopatrzyłem się w trawkę :wink: i zabrałem za Orła. Kupiłem go bardzo tanio na aukcji, po przeczytaniu na jakimś forum że wielkością odpowiada starym modelom GW. Chyba nie jest to do końca prawda (coś mi się zdaje że on jest raczej wielkości nowego Warhawka) ale nie ważne, do grania się nada bo musi...
Tak to wyglądało: Obrazek
Niestety okazało się że jest sklejony bez żadnych wypełnień i ma połamane lotki na końcu prawego skrzydła (w sumie jak się wie jak miało być to widać to na zamieszczonym powyżej zdjęciu)
Przy próbie zmywania za pomocą nitro okazało się że farba nie schodzi, próbowałem jeszcze domestosem, efekt też słaby. Zeskrobałem więc tyle farby ile się dało i zabrałem się do wypełniania dziur, dorobiłem mu większe oczy, narośl na dziobie, podniosłem czoło, zrobiłem od nowa grzbiet, połamane lotki i dodatkową warstwę lotek w ogonie. Głowa po przeróbkach wyglądała tak:
Obrazek
Po malowaniu i dorobieniu podstawki (włócznika dałem żeby było jakieś odniesienie co do rozmiarów):
Obrazek
Obrazek
Podstawkę malowała moja pani, i chyba na tym się nie skończy :)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Znakomite! Przekaż swojej Pani, żeby Cię ukarała za kłamanie z tymi "pierwszymi modelami". ;>

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

bardzo fajnie wszystko pomalowane. Jakich kolorów używasz do skałek?

Awatar użytkownika
Matysz
Mudżahedin

Post autor: Matysz »

Czy to jest orzeł od Grenadiera? Bardzo udane poprawienie go, malowanie i podstawka też świetne.

Bulgot
Pseudoklimaciarz

Naviedzony pisze:Znakomite! Przekaż swojej Pani, żeby Cię ukarała za kłamanie z tymi "pierwszymi modelami". ;>
Dobrze, przyznaję się :oops: skleiłem z dziadkiem kilka modeli samolotów i statków jako dzieciak (Dziadka pozdrawiam gdyż będzie tu zaglądał). Dwa z tych nawet sam mazałem :). Kolory podstawowe bo o cieniowaniu czy washach nie było wtedy mowy (internet raczkował)
Aha, jeszcze kleiłem wtedy różne rzeczy z modeliny. Ponoć całkiem udane były. Więcej grzechów nie pamiętam :P
Eh, ulżyło mi po tym wyznaniu :wink:
Matijjos pisze:bardzo fajnie wszystko pomalowane. Jakich kolorów używasz do skałek?
Baza - khemri brown
Rozjaśnienia suchym pędzlem - dheneb stone
krawędzie, również suchym pędzlem - skull white

Same skałki to grys i podłoże terrarystyczne kwarcowe (mniejsze skałki i kamyki). Długie skałki uzyskane poprzez sklejenie 2 do 3 dopasowanych do siebie kawałków GSem. Polecam tę metodę, szybko to idzie a ponieważ są białe i chropowate, można malować bez podkładu i nic nie złazi
Matysz pisze:Czy to jest orzeł od Grenadiera? Bardzo udane poprawienie go, malowanie i podstawka też świetne.
Tak, to właśnie ten model

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Pierwsze modele - akurat [-X .

Bulgot
Pseudoklimaciarz

Witam,
skończyłem dowódcę łuczników oraz prototypowego mistrza miecza. Zdjęcia chyba w końcu oddają rzeczywiste kolory (w miarę). Osobiście jestem zadowolony z klejnotów i twarzy które przy poprzednich pokazywanych tu figurkach sprawiły mi sporo stresu, oceńcie sami...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2012, o 21:14 przez Bulgot, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

BARDZO dobra kolorystyka Mistrza Miecza. Z kolei łucznik wyszedł poniżej Twoich możliwości (albo zdjęcie przekłamuje), bo błękitny wygląda na niecieniowany albo cieniowany za słabo. Tak czy inaczej klejnoty i skóra jako rzeczesz fantastyczne!
Aha i fajne podstawki. :)

ODPOWIEDZ