Witam serdecznie . Przedstawię wam rozpiskę do gry domowej . Po jej stworzeniu odczuwam iż znajduje sie w niej mały wałek a zwłaszcza przy specjalach.
HLP 210 pkt
Lp 105 pkt
TP 100 pkt
Szkielety x 20 110 pkt
FCG
Łuki x 20 130 pkt
Rydwany 6 360 pkt
FCG
Jazda z łukami x 8 112 pkt
TG x 20 250 pkt
FCG
Sepulchral Stalker x3 165 pkt
Uszatki x 6 330 pkt
FCG
Casket of Souls 135 pkt
Screaming Skull Catapult 90.0 pkt
Models in Army: 88
Total Army Cost: 2097 pkt
Mam jeszcze jedną prośbę. Mógłby mi ktoś podesłać linka do zasad Euro . Z góry dziękuje.
Aha gram tym co mam .
2100 TK (Mysza)
- Mefistofeles
- Falubaz
“And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.“
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
_______Sfinks to akurat żaden must-have (aczkolwiek ja na nim gram)
- Mefistofeles
- Falubaz
zestawienie bohaterów takie nijakie.. goły prince przecież nic nie zrobi.. Chociaż nie wiem czy w tej edycji cokolwiek robi.
Na rydwanach FCG to też niepotrzebne marnotrawstwo punktów (ich siła to impacty nie bonusy z szarzy)
jazda jakakolwiek w TK to porażka
i TG jeszcze 10 daj bo każda piechota cię szybko zje
Na rydwanach FCG to też niepotrzebne marnotrawstwo punktów (ich siła to impacty nie bonusy z szarzy)
jazda jakakolwiek w TK to porażka
i TG jeszcze 10 daj bo każda piechota cię szybko zje
“And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.“
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
_______Sfinks to akurat żaden must-have (aczkolwiek ja na nim gram)
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Niedawno 5x lekka kawaleria uratowała mi moje zmumifikowane dupsko w bitwie z demonami. Odgięła bowiem szarżę psów od katapulty, żeby ta mogła wypalić i zranić Great Unclean One'a, z którym inaczej nie miałem co zrobić. Jako odginaczki nie mamy chyba lepszego oddziału.jazda jakakolwiek w TK to porażka
Jakby co to aktualne zasady euro są na http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 8&t=100748. Wczoraj wyszedł nowy draft, w którym dokonali paru modyfikacji i uwzględnili nowy army book do empire. Dla Tomb Kingów jednakże pozostał bez zmian.
Nie napisze tego w raportach tylko tutaj bo krótko mam zamiar pisać .
Wygrana ale nie masakra.
Po walce z imperium takie są moje wnioski:
-jazda konna nic nie zrobiła oprócz ostrzału .
- uszatki jako wsparcie boczne genialne są.
- stalkerzy są ekstra pod warunkiem , że się dobrze wykopią . Ja miałem farta bo o 4 cale w bok sie wykopały za działami.
- katapulta średnia ale daje rade
-kaszkiet genialny zdjął jeden cały oddział jazdy strzelającej
-Rydwany w klocku kiepsko sie manewruje.
-TG jak zwykle dobry klocek bardzo ciężki do rozkręcenia.
Potem grałem z chaosem . Kurna tam u nich wszyscy maja inicjatywę 4 lub więcej. Mam nadzieje że nowa księga to zmienia bo tak to tylko czarami i kaszkietem ugryzłem mu aż 600pkt.
Wygrana ale nie masakra.
Po walce z imperium takie są moje wnioski:
-jazda konna nic nie zrobiła oprócz ostrzału .
- uszatki jako wsparcie boczne genialne są.
- stalkerzy są ekstra pod warunkiem , że się dobrze wykopią . Ja miałem farta bo o 4 cale w bok sie wykopały za działami.
- katapulta średnia ale daje rade
-kaszkiet genialny zdjął jeden cały oddział jazdy strzelającej
-Rydwany w klocku kiepsko sie manewruje.
-TG jak zwykle dobry klocek bardzo ciężki do rozkręcenia.
Potem grałem z chaosem . Kurna tam u nich wszyscy maja inicjatywę 4 lub więcej. Mam nadzieje że nowa księga to zmienia bo tak to tylko czarami i kaszkietem ugryzłem mu aż 600pkt.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Rola ich to ostrzał i odginanie. Do niczego innego raczej się nie nadają.-jazda konna nic nie zrobiła oprócz ostrzału
Muszę popróbować. Ale to bądź co bądź 300 pkt...- uszatki jako wsparcie boczne genialne są.
No to się zgadza! Jak każda wykopywaczka.- stalkerzy są ekstra pod warunkiem , że się dobrze wykopią
Katapulta musi być! Prawdziwy postrach abominacji, hydr i treemanów. Poza tym panika na każdym strzale dobrze karci gobliny i skaveny.- katapulta średnia ale daje rade
No ba!-kaszkiet genialny
Prawda. Dlatego swift reformy to dla nich błogosławieństwo.-Rydwany w klocku kiepsko sie manewruje
Mi się jakoś nie sprawdzają.-TG jak zwykle dobry klocek bardzo ciężki do rozkręcenia.