Crom the conquerer

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Crom the conquerer

Post autor: Marko »

Ostatnia praca. bardzo fajnie się go malowało, nie wyszedł co prawda tak, jak to sobie wymyśliłem, ale jest blisko:) Nie mogłem zrobić mu dobrych zdjęć, nie wiem czemu, ale mój aparat chyba nie mógł sobie poradzić z kontrastem ciemna zbroja-lawa i kolory wyszły trochę zbyt nasycone. Enyłej, oto figurka:
Obrazek

Możecie zagłosować na tę figurkę na Coolmini, klikając na obrazek:)
pzd

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

wyszlo super ;) naprawde ;) chyba najlepsza twoja praca. odezwij sie do mnie na gadu bo stracielm twoj nr.

i kadruj obrazki!!

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Wypaśny schemat kolorystyczny, bardzo dobre rozjaśnienie czarnego pancerza, ładny SL. Czego chcieć więcej?
IMO świetny.
Uerph.

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Głos na CoolMini oddany, source lighting wyszedł super
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Fajny jest :) To tak ogólnie... A bardziej szczegółowo wychodzi mi to mniej więcej tak:

- bardzo, ale to bardzo podoba mi się schemat kolorystyczny - prosty, minimalistyczny, chaosowy - super :)
- fajna lawa z korkiem... Lepszy byłby jakiś kamień niż znowu naleśnik ;) Ale mimo to fajnie się komponuje i fajowo wygląda
- brzegi brązowe??? Why? Czarne IMHO wyglądałyby lepiej - szczególnie że model utrzymany jest w czerni ;)
- fajowy złoty NMM
- zbroja wg mnie za mało powyciągana... Osobiście bardziej bym krawędzie powyciągał bo, przynajmniej na fotce, wygląda jak ino czarny i tyle...
- poświata od lawy nie wyszła tak dobrze... Na płaszczu wg mnie powinien być jeszcze żółty nie tylko czerwień, tj śilniejsza poświata ;)
- futerko bardzo fajne :)

Ogólnie praca mi się podoba. Owszem parę rzeczy, jak napisałem, bym zmienił, ale do czegoś ktoś się zawsze dopieprzy więc luzik :)

Pozdro

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Kadruj, błagam.

No i - z niezbyt fajnej IMO figurki [może nie brzydkiej, ale nudnej] zrobiłeś coś naprawdę ekstra. Masz mój głos na CMON.

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Bardzo ładna figureczka, schemat chaośnicki, sourcelight bardzo dobrze wykonany :)
Jedyne, co bym zmienił, to troszke bardziej wyciągnął zbroję i futerko.
Świetna praca :)

Awatar użytkownika
gaara
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: gaara »

Kolo moze byc ale Lawa jest zajebista doslownie kurwa jakby na serio tam byla :D

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

no super to wygląda :lol:
SL i NMM naprawde świetnie wyglądają :wink:

Awatar użytkownika
Skav
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Skav »

co tu duzo mowic .. zaje**ste :D

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Figs naprawde bardzo ,bardzo fajny :D ,a teraz konkretnie :

-Lawa IMHO super .
-Plaszczyk tez bardzo fajny (moze troche przyciemny ale i tak git :) )
-Poswiata od lawy (podobnie jak Ryu uwazam ,ze np: na plaszczu powinno sie dodac jeszcze troche zoltego ) .Poza tym naprawde fajnie :)
-Zbroja wyszla okej (nie lubie czarny ale ta prezentuje sie bardzo fajnie ) jedynie mogles minimalnie krawedzie pociagnac .....
-NMM normalnie mi sie podoba (z checia dowiem sie jakich kolorow uzyles :))
-Nie podobaja mi sie natomiast czaszki na tarczy (jakies takie za zolte ;) )

p.s-boki podstawki pomaluj na czarno (lepiej bedzie pasowac do mrocznego figsa :) )
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Zarąbiście ci ten chaosiarz wyszedł. Ta lawa i światło od niej padające na tego typa jest genialne. Szacun i powodzenia przy kolejnych pracach.

Awatar użytkownika
Gumol
Pseudoklimaciarz

Post autor: Gumol »

Bardzo fajnie wyszedł. Strasznie mi się podoba światło padające od lawy (która też jest dobrze pomalowana).

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Co tu dużo mówić.. zajefajna praca. IMO najlepszy crom. Jedyne co bym poprawił to poświata na futrze i obramówka podstawki- czarna IMo lepsza.
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Post autor: Marko »

Przede wszystkim - dzięki wszystkim za komentarze i rady, doceniam i uwzględnie w przyszłości :)
Co do podstawki - była czarna, ale przemalwoałem boki na brązowy, bo jakoś mi się tak bardziej komponowało... Nie wiem właściwie dlaczego :) Czarny zostaje.
szczurek pisze:NMM normalnie mi sie podoba (z checia dowiem sie jakich kolorow uzyles :)
Złoty nmm właściwie tak jak w tutorialu wujka Hasha z tą różnicą, że w momencie, w którym kolorki mi się nie zlewały washowałem wszystko bardzo (Bardzo) rozwodnionym Chestnut Inkiem. Całkiem daje radę. Zbroja natomiast, to czarny, Codex Grey i Ice Blue. Też washowane Chestnutem. Generalnie sporo mieszania farb było przy tej figurce :)
pzd

ODPOWIEDZ