Trochę inny Warrior Priest - na stół

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kaiserschlacht
Staroświatowiec

Trochę inny Warrior Priest - na stół

Post autor: Kaiserschlacht »

Witam. To pierwsza figurka, standardowy 'tabletop" z armii imperialnych zdrajców a konkretnie armii kultystów Nurgla (ale grać będę na zasadach Imperium). W drodze chorąży armijny. Jak tylko pojawi się box armijny do Imperium (oraz zamówiony mail order) w połowie miesiąca, biorę się za jednostki liniowe. Przy figurce dzielnie pomagali: Kasia, Szaman i Kruti.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Gumol
Pseudoklimaciarz

Post autor: Gumol »

Ciekawa koncepcja na armie. Ciekaw jestem reszty jednostek ;)

A model IMO bardzo fajny. Najbardziej podoba mi się nurgling na podstawce ;)

Pozdrawiam

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

milo z ich strony ze pomogli :) bardzo podoba mi sie taki pomysl na armie. Figurka jest niczego sobie, tylko ten priest wychylony jest strasznie do przodu - wyglada jakby go kruk porzadnie w plery grzmotnal :)
na podstawce przydaloby sie troche sluzu, bo te trzciny wyrastajace z suchej ziemi nienaturalnie wygladaja, za to fajny jest dodatek z zygajacego nurglinga ;)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
gaara
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: gaara »

Pierwszy raz slysze i Imperium wyznawajace Nurgla (swietnie) ciekawey i niepowtarzalny pomysl rzycze powodzenia w kolejnych pracach.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

koncepcja na armie fajoska :)

A jesli to jest twoj tabletop...to chcialby zeby tak wygladal moj masterclass :D

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

1. To nie jest TT (aleś ty skromny :wink: )
2. Zajefajny pomysł na armię. Orygianlny na maxa.
3. Model też na dobrym poziomie. Podstawka troszku uboga, ale może być. IMO najlepiej ci wyszła czaszka konia. Jak to malowałeś?
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

wyszlo super :D . Dominik, chyba jednak skusze sie na Twoje lekcje z uzywania ekoliny :wink:
jak bardzo pomagala Ci Kaska? nie musisz odpowiadac publicznie :twisted:
ta praca zapowiadala sie ciekawie juz od momentu, kiedy przygotowalismy czesci na konwersje...

koncepcja na armie jest przednia - pomysly na kolejne czesci armii sa nie mniej ciekawe, ale nic zdradzal nie bede - niech przemowia prace Dominika. na razie pilnuje go, zeby trzymal obrany kurs i skonczyl ta armie. sposob jest dosc prosty - raz, czasem dwa razy w tygodniu spotykamy sie na Warsztatach Dzentelmenow - dzieki temu moja armia rowniez posuwa sie do przodu :D
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Super pomysł, świetne wykonanie :)

Jednakże skoro zdjęcia pochodzą sprzed trzech i pół roku... :P Są jakieś inne elementy armii? :)

Jednym słowem czekam na resztę!

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Super pracka.

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

pomysł jak powiedzieli przedmówcy naprawde fajowski :lol:

figurka wygląda super
czekam na reszte tej ciekawej armijki :wink:

Awatar użytkownika
thral92

Post autor: thral92 »

a mi sie podoba to ze ten kon chodzi a nei powinien zycbo ma lekko zmasakrowanaglowe- bardzo misie spodobala, pol skora pol gola czacha. imo mogles go troche sprobowac usadowic na tym konu jak strudzonego schorowanego wedrowca w zakurzonych barwach a tylko bron blyszczaca ;)

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

calkiem przyjemnie. bardzo mi sie podoba ten malu gnojek na podstawce co to sobie zyga :) naprawde pomysł super ;)

Awatar użytkownika
grabarian

Post autor: grabarian »

Bardzo dobra praca podoba mi się taki brudny klimat nurglowy ale z drugiej strony nie jest za bardzo przesadzony.

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Doskonały pomysł na konwersje i na całą armię, no i świetne malowanie, gratulacje (dla Krutiego, Szamana i Kasi równierz) :)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Świetny model, śmierć kultystom !!! :)

Awatar użytkownika
Kaiserschlacht
Staroświatowiec

Post autor: Kaiserschlacht »

Dziękuję za komentarze. Jeszcze trochę wymęczę tę podstawkę, jakaś zbrązowiała trawa, jakieś bagienko. Pytanie czego użyć żeby wyglądało to w miarę znośnie... Wikolu czy water effect (oczywiście odpowiednio zabarwione)?

Dziś będę kończył (z pomocą, a jakże) figurkę chorążego armii więc zdjęcia powinny wskoczyć pod koniec tygodnia. A później pauza operacyjna w oczekiwaniu na pudła armijne. Na pierwszy ogień pewnie pójdzie mag imperialny ( u mnie Acolyte of Nurgle) oraz flagellanci - z domieszką bitzów od zombiaków oczywiście.
Pozdrawiam.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Kaiserschlacht pisze:Dziś będę kończył (z pomocą, a jakże) figurkę chorążego armii
jesli bedziesz o 16.30, bedziemy mieli godzinke. musze byc w centrum o 18.00. mysle, ze godzinka powinna wystarczyc - najwyzej dokonczysz w domu :wink:

Awatar użytkownika
skejwen
Mudżahedin

Post autor: skejwen »

o jak milo :)
ja zamierzam kiedys wyrzezbic sobie armie nurgla :)

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

skejwen pisze:ja zamierzam kiedys wyrzezbic sobie armie nurgla :)
na ile punktow? :wink:

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Świetny pomysł na armijkę...
BTW: Nurgiel miał być moim 1-wszym wyborem :D

Konwersja bardzo fajna. Malowanie również. Jak tak pomalujesz całość będzie gites. Odnośnie uwag to mi się osobiście podstawka nie podoba za bardzo... Te trawy takie sztuczne... Poza tym kruk - albo niedorozjaśniany albo wina fotki. I ostatnie: moje ulubione połączenie kolorów: czerwony-zielony :wink:

W każdym razie czekam na więcej bo będzie na co :)

ODPOWIEDZ