Chaos Warriors By IChigo :)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ichigo
Wałkarz

Chaos Warriors By IChigo :)

Post autor: Ichigo »

Witam.

Przedstawiam wam moje jedne z pierwszych prac a właściwie kolejnych, po dłuższej przerwie natchnęło mnie na malowanie więc z nudów postanowiłem znowu coś pomalować.
Niestety podstawek nie znalazłem ani nie dostałem do figurek więc narazie do oceny to musi wystarczyć. Malowałem według jakiegoś tam poradnika z YT. I myślę żeby w takiej kolorystyce nie pomalować większość figurek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 17 maja 2013, o 12:24 przez Ichigo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

w bardzo prosty sposób uzyskałeś bardzo fajny efekt! ... a na dokładkę jak skończysz malować armie w ten sposób to już będziesz miał pewną rękę :)
Mnie się podoba - zrób jakieś fajne podstawki - to bardzo dużo daje =D>
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Na pierwszy rzut oka - bomba! :) Na drugi (lub na bliższych fotkach) wychodzą drobne niedoskonałości, ale mimo tego dalej świetnie. Bardzo fajny efekt.

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Kolorystyka mi się podoba, ale z wykonaniem troszkę gorzej, trzeba nad dokładnością nakładania farby popracować :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Ichigo
Wałkarz

Post autor: Ichigo »

Dzięki za pozytywne opinie.
Niedociągnięcia tak wiem są miałem je poprawić ale już mówię wstawię takie jakie są. Szczególnie te niebieskie przejścia które koślawo wchodzą na czarny. Co do płynności warstw a się dziwie że momentami wyszło tak grubo jak by farba była nie rozwodniona.

Do poprawy jest głownie czerwony na tarczy. Jeszcze jedna warstwa by się przydała. bo wygląda to trochę nijako

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Na początek nie jest źle. Warstwa czerwonego - owszem, ale nie na całą czerwoną powierzchnię. Weź jaśniejszą czerwień i porób rozjaśnienia na emblematach...

ODPOWIEDZ