Dagome HE

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
dagome
"Nie jestem powergamerem"

Dagome HE

Post autor: dagome »

Taka rozpa dosyć kontrowersyjna. Ideą było korzystać z atrybutu High Magic i być nezniszczalnym, oczywiście rzeczywistość zweryfikowała :D Rozpisuję jak stały na stole

2500 pkt.
Archmage 3lvl High magic
Power stone

Noble BSB
Shield of maerwyrm

Phoenix Guard 15 FCG Discipline

Annointed of Asuryan na golasa

Mage 2 level High magic
Dispel Scroll

White lions of chrace 19 St+mus

Annointed of Asuryan na golasa

Mage 2 level High magic
Khains ring of fury

White lions of chrace 19
St+mus
Razor banner

10 Silver Helms FCG

6 Ellryian reavers
champion

6 Ellryian reavers

6 Ellyrian reavers

Tak. Tutaj jest trzech lordów na golasa, ogólnie 6 charakterówi w zasadzie trzy regimenty do walki. Jak to wygląda w praktyce. Nie ma championów bo oszczędzałem punkty, a w ellyrianach jest bo akurat zapełnił cory :D

Magowie z 2d6 s4 jeżeli są w CC przestają rzucać warda, więc wato dać im prędzej drain magic niż 2d6. Mi przy takim ustawieniu magów wychodziło średnio 4+ warda na regimencie, do momentu kiedy zaczęła się druga tura CC i rzuciłem 4 kości na czarowanie. Generealnie z 2D6s4 strzelałem po miekkich celach jak handgunnerzy itd.

Jeżeli wstawiasz Annointa do WL z zamiarem dawania im warda NIGDY, PRZENIGDY nie wchodz w challenge, uwalisz cały regiment jak padnie Annointed.

Rule of thumb! Jeżeli armata strzela w prawą flankę white lionów po 7miu w rzędzie z 3+ warda to schodzi 6ciu chlopa w tym mag. Teoria potwierdzona bo druga armata zrobiła dokładnie to samo za wyjątkiem maga którego już nie było. Z 3+ warda nie zdałem 11 z 14 wardów i jednego look out sir'a!

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

3 klocki po 650 pkt ;) niby fajne z tymi AoA ale za drogo wychodzi, a w cc ci panowie splywaja dosc szybko...
Obrazek
Highborn Elves Only!

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

High magic może być dobry w niektórych paringach, ale jak trafisz na coś bardziej pancernego to się robi dramacik.

Na przykład taki WoCH. Czym przytrzymasz rozpędzonego Demon Princa? :) Bo 20 Lwów to on mieli na śniadanie. 5 Ataków + thunderstomp - czyli średnio 7-8 lewków schodzi. Jak ma zionięcie to jeszcze 2k6 s4 dostajesz w tej samej turze, czyli znowu jakieś 4-6 ran. Licząc od momentu szarży masz zmielony oddział w 2 tury CC, jak wejdzie ci ward albo masz farta to wytrzymasz może 3, przy dobrym farcie zadasz mu 1 ranę. ;)

Dragon Banner jest za dobry żeby go nie brać w takich paringach, tak samo zresztą w wielu innych. ;)

AoA to bardzo droga opcja.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

ODPOWIEDZ