wywiad ? jaki wywiad jak z nim gadałem kamer nie było. to był sklep w blue water center pod londynem.

prosze przedstawcie wady takiego oceniania jak przedstawiłem.
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
nie jestem pewien, ale może dlatego, że wszyscy przeciwnicy dostaną ode mnie z automatu 0? Jeśli o wygraniu mastera będzie decydowało to czy przeciwnik cię lubi czy nie i jak bardzo miły dla niego byłeś to coś jest nie tak. Ma decydować skill dlatego takie pomysły są be.loko pisze:@barbaroso sam wiesz że na zmiane zasad specjalnych, kosztu nie ma co liczyć , grajmy w tego warhammera a nie jakieś cuś na ten temat powedziane zostało już sporo. skoring unit to już coś, niedawno flaf coś mi mówił o batle scroalch z gotową połową rozpiski , na poczatku myśle bez sensu ale to ma sens. special hero dopuścić wszystkich. cały czas zakładam że to przeciwnik ocenia nas po bitwie. ktoś wygra na smaograju to pokonany przeciwnik bedzie mu współczuł i da zero za klimat. wreszcie teksty w stylu " łał masz 4 działa i 2 czołgi, opowiedz mi o tym?" przestaną być wyrazem bezisiły pokonanego tylko zwiastunem słusznej kary.
wywiad ? jaki wywiad jak z nim gadałem kamer nie było. to był sklep w blue water center pod londynem.![]()
Widzisz, moja opinia jest następująca:loko pisze:@barbaroso sam wiesz że na zmiane zasad specjalnych, kosztu nie ma co liczyć , grajmy w tego warhammera a nie jakieś cuś na ten temat powedziane zostało już sporo. skoring unit to już coś, niedawno flaf coś mi mówił o batle scroalch z gotową połową rozpiski , na poczatku myśle bez sensu ale to ma sens. special hero dopuścić wszystkich. cały czas zakładam że to przeciwnik ocenia nas po bitwie. ktoś wygra na smaograju to pokonany przeciwnik bedzie mu współczuł i da zero za klimat. wreszcie teksty w stylu " łał masz 4 działa i 2 czołgi, opowiedz mi o tym?" przestaną być wyrazem bezisiły pokonanego tylko zwiastunem słusznej kary.
wywiad ? jaki wywiad jak z nim gadałem kamer nie było. to był sklep w blue water center pod londynem.![]()
+ ocena malowaniaJarekK pisze:proponuje turniej szachowy w poznaniu. sam skill
Może w 1 na 100 bitew. Zazwyczaj gdzieś się źle wystawiłeś, źle złożyłeś rozpę i popełniłeś błędy, które pociągnęły za sobą określone konsekwencje. Duma oczywiście nie pozwala się do tego przyznać, bo najłatwiej wszystko zwalić na kostki.I to wszystko może się wydarzyć nawet jeśli dobrze złożysz rozpę, dobrze się wystawisz i nie popełnisz jakichś błędów podczas gry.
Ponieważ dla ciebie ta gra polega tylko i wyłącznie na przestawianiu smoków i rzucaniu kośćmi, to nie dasz się przekonać, że kości nie są kluczowe w wfb.Remo pisze:bla bla bla
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
I Ty pracowales w GW ...Lazur pisze:Core wszystkie statsy na 1, spec na 2, rare na 3, hero na 4, lord na 5 koszt punktowy: core 2 pkt, spec 4, rare 6, hero 10, lord 15
Tak we wszystkich armiach. Żadnych zasad specjalnych. Jest balans? Jest. Enjoy
Zaraz pewnie wyjdzie, że to ja nie kumam tej gry ale... w mojej ocenie jeśli jest mniej rzutów, to gra jest bardziej losowa. Oczywiście mówię o liczbie rzutów o tej samej wadze. Jeśli wynik starcia zależy od 5 ataków lub od 30 to chyba mniej losowy - w złym kontekście losowości - jest ten z 30?Dydu pisze: Co do losowości to pewnie część graczy piosczy na nią w kontekście poprzedniej edycji, która była mniej losowa, co nie zmiania faktu, że skill jest ważniejszy niż kości.
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.
Ja oddnosiłem się do tego, że w 7ed nie losowe były np szarże i generowanie kosci magii, co sprawiało gre bardziej zależną od skilla, bo nie było akcji typu nie doszedłem na 3+.Marys pisze:Zaraz pewnie wyjdzie, że to ja nie kumam tej gry ale... w mojej ocenie jeśli jest mniej rzutów, to gra jest bardziej losowa. Oczywiście mówię o liczbie rzutów o tej samej wadze. Jeśli wynik starcia zależy od 5 ataków lub od 30 to chyba mniej losowy - w złym kontekście losowości - jest ten z 30?Dydu pisze: Co do losowości to pewnie część graczy piosczy na nią w kontekście poprzedniej edycji, która była mniej losowa, co nie zmiania faktu, że skill jest ważniejszy niż kości.
Ale co ja tam wiem.
Właśnie panterq napisał o esencji Europanterq pisze:Interesujące pytanie. Popatrzmy na TK - armia która powinna mieć duże możliwości boostowania się magią dostaje cięcia właśnie w tej dziedzinie. Dostaje 300 bonusowych punktów, spokojnie może wystawić kaszkiet (lub dwa) i ze 4 magów, ale dalej może wygenerować tylko 2 kostki. Na co ma przeznaczać bonusowe punkty? Na więcej rydwanów? Gdzie w tym sens? Może gdyby dostała możliwość generowania 4 dodatkowych kostek co fazę magii, do tego dorzucić power scrolla i swój scroll sprawy zaczęłyby wyglądać trochę lepiej? Może gdyby uwolnić dla nich Death do 5 kostek też by im to pomogło?