Averlandzki regiment i co mi wpadnie w ręce

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Alienek
Plankton

Averlandzki regiment i co mi wpadnie w ręce

Post autor: Alienek »

Cześć na borderach jestem nowy ale na wh40k mam własny wątek z figurkami gwardii. Ostatnio powróciłem ze znajomymi do grania w fantasy ale jeszcze poznaje zasady. Jako że już wczesniej próbowałem grać HE i kransalami to zdecydowałem się na coś w miarę uniwersalnego (moim zdaniem) czyli Imperium. Po kilku próbach kolorów na state troopsach zdecydowałem się na averland. A oto ostatnio pomalowany oddział dziesięciu Greatswordsmanów i bsb. Sztandar oddziału jest trochę nierówny ale to poprawie jak znajde jakieś dobre kalkomanie. Proszę o opinie i miłego oglądania.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A na koniec bedę dodawał krótką historyjkę. Wszystkie się złączą w jedną całość zapewne.
Plauge bearer pochylał się nad truchłem na środku miejskiego brukowanego placu. Gęsty śluz spływał po jego zgniłym ciele. Z paszczy kapała krew jego ofiary. Ucho stwora pochwyciło odległy dźwięk. Coraz głośniejszy z czasem, po chwili już można było rozpoznać odgłos obuwia uderzającego rytmicznie o ziemie i chrzęst blachy. Tupot był tak zgrany ze potwór nie rozpoznał dziesięciu par stop lecz jedna. Ofiara była tuz za zakrętem. Siewca zarazy wyprostował się na ile pozwalał mu garb. Na plac wbiegło dziesięciu żołnierzy imperialnych. Wielkie miecze unosiły się wraz ze sztandarem, a niebieskie pióropusze powiewały od pędu. Siewca nie zdążył zareagować na ten widok. Długi miecz przeciął go na pół, weterani nawet nie zwolnili. Oddział zniknął w uliczce zostawiając za sobą cichy, pusty plac.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2015, o 17:29 przez Alienek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Całkiem fajnie wyglądający regiment =D> . Najmniej podobają mi się drzewce wszelkiego rodzaju i... podstawki. Jeśli chodzi o podstawki, to wszystkie są na jeden kopyt, tzn identyczne głazy. Ale nie o to nawet chodzi. Najgorzej wyglądają gołe fragmenty górnych powierzchni podstawek. Po prostu, jak już nakleisz korek(głaz), to obsmaruj resztę górnej powierzchni podstawki wikolem i przyklej piasek do tych gołych fragmentów. Będzie sporo lepiej wyglądało...

ODPOWIEDZ