[Pruszków] Galaktyczna liga #15; 9th Age; 13.01.16-03.02.16
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
[Pruszków] Galaktyczna liga #15; 9th Age; 13.01.16-03.02.16
W imieniu załogi sklepu "Galaktyka Gier" w Pruszkowie, zapraszam do udziału w piętnastej galaktycznej lidze Warhammera.
Regulamin ligi.
1. Liga startuje w dniu 13 stycznia 2016r i będzie trwać 4 tygodnie.
2. W każdym kolejnym tygodniu, uczestnicy zobowiązani są do rozegrania 1 bitwy i zgłoszenia wyniku, zgodnie z harmonogramem, który zostanie stworzony po zamknięciu listy uczestników.
3. Zgłoszenia do ligi wraz z namiarem na siebie (e-mail, tel) i rozpiską w formacie tekstowym, wysyłamy na: szczepan.kalisiak@gmail.com (zgłoszenia do 11.01.2015). Wyniki wysyłamy na ten sam adres. Namiary będą dostępne dla wszystkich uczestników ligi.
4. Wpisowe do ligi to 20PLN, które wrzucamy do przepastnej skarbonki u obsługi sklepu. Całość wpisowego przeznaczona będzie na nagrody.
5. Zachęcam do korzystania z przestrzeni i bogatego wyposażenia sklepu
6. Przewidziane są nagrody dla top3 ligi
7. Rozgrywki nie zostaną zgłoszone do Polskiej Ligi WFB
8. Gramy zgodnie z poniższymi zasadami:
- 9th Age, v.0.11.1: KLIK
- rozpiski na 1500pkt (patrz: zasady 'Warbands')
- stoły 4'x4', w 3 losowych ćwiartkach stołu ustawiamy losowo 1 las, 1 budynek/impass, 1 wzgórze, a nastepnie d3+1 dodatkowych elementów terenu, wszystko zgodnie z paragrafem 'Build the battlefield'
- progi punktowe:
0-149: 5-5
150-349: 6-4
350-749: 7-3
750+: 8-2
Zdobycie celu w scenariuszu modyfikuje wynik o +2/-2.
- boczne strefy w rozstawieniu 'Flank Attack' 12"
- niezgłoszenie wyniku traktowane będzie jako obustronne -350VP
- BYE lub walkover (w przypadku nierozegrania bitwy z winy jednego z graczy) skutkuje wynikiem +350VP
9. Stoły rezerwujemy poprzez: sklep@galaktykagier.com
10. Wyniki zgłaszamy mailowo, na adres: szczepan.kalisiak@gmail.com, lub w ostateczności telefonicznie na 667 567 679, przez wynik rozumiem różnicę w VP
11. Wszelkie terminy będą przestrzegane bezwzględnie, co do minuty
Tabela ligowa: wkrótce
Zgłoszenia:
1. Jakub Jarmuła
2. Jakub Słabicki
3. Michał Głowala.
4. Błażej Luberadzki
5. Paweł Gąsiewski
Regulamin ligi.
1. Liga startuje w dniu 13 stycznia 2016r i będzie trwać 4 tygodnie.
2. W każdym kolejnym tygodniu, uczestnicy zobowiązani są do rozegrania 1 bitwy i zgłoszenia wyniku, zgodnie z harmonogramem, który zostanie stworzony po zamknięciu listy uczestników.
3. Zgłoszenia do ligi wraz z namiarem na siebie (e-mail, tel) i rozpiską w formacie tekstowym, wysyłamy na: szczepan.kalisiak@gmail.com (zgłoszenia do 11.01.2015). Wyniki wysyłamy na ten sam adres. Namiary będą dostępne dla wszystkich uczestników ligi.
4. Wpisowe do ligi to 20PLN, które wrzucamy do przepastnej skarbonki u obsługi sklepu. Całość wpisowego przeznaczona będzie na nagrody.
5. Zachęcam do korzystania z przestrzeni i bogatego wyposażenia sklepu
6. Przewidziane są nagrody dla top3 ligi
7. Rozgrywki nie zostaną zgłoszone do Polskiej Ligi WFB
8. Gramy zgodnie z poniższymi zasadami:
- 9th Age, v.0.11.1: KLIK
- rozpiski na 1500pkt (patrz: zasady 'Warbands')
- stoły 4'x4', w 3 losowych ćwiartkach stołu ustawiamy losowo 1 las, 1 budynek/impass, 1 wzgórze, a nastepnie d3+1 dodatkowych elementów terenu, wszystko zgodnie z paragrafem 'Build the battlefield'
- progi punktowe:
0-149: 5-5
150-349: 6-4
350-749: 7-3
750+: 8-2
Zdobycie celu w scenariuszu modyfikuje wynik o +2/-2.
- boczne strefy w rozstawieniu 'Flank Attack' 12"
- niezgłoszenie wyniku traktowane będzie jako obustronne -350VP
- BYE lub walkover (w przypadku nierozegrania bitwy z winy jednego z graczy) skutkuje wynikiem +350VP
9. Stoły rezerwujemy poprzez: sklep@galaktykagier.com
10. Wyniki zgłaszamy mailowo, na adres: szczepan.kalisiak@gmail.com, lub w ostateczności telefonicznie na 667 567 679, przez wynik rozumiem różnicę w VP
11. Wszelkie terminy będą przestrzegane bezwzględnie, co do minuty
Tabela ligowa: wkrótce
Zgłoszenia:
1. Jakub Jarmuła
2. Jakub Słabicki
3. Michał Głowala.
4. Błażej Luberadzki
5. Paweł Gąsiewski
Ostatnio zmieniony 11 sty 2016, o 22:43 przez Bearded Unclean 'Un, łącznie zmieniany 3 razy.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Tak, juz poprawiłem
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
- Dark Kluku
- Wałkarz
Ja też się zgłaszam, zgłoszenie z rozpą wyśle lada dzień.
jak wyglada sprawa z proxami i oceną malowania armii? będzie coś takiego?
High Elves 2 Win/1 Draw/2 Lose
Sprzedam 20 maruderów(sklejeni pod broń i tarcze, czarny podkład, zaczęte malowanie, tarcze osobno w ramkach) chaosu lub wymienię w zamian za wojowników. Zainteresowanych proszę priv
Sprzedam 20 maruderów(sklejeni pod broń i tarcze, czarny podkład, zaczęte malowanie, tarcze osobno w ramkach) chaosu lub wymienię w zamian za wojowników. Zainteresowanych proszę priv
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Jesli 6 stycznia to sroda, to tak, od środy
Proxy są indywidualną kwestią każdego gracza, jesli uważasz, ze to co wystawisz na stół nie urąga rywalowi, to jest ok.
Chyba wszyscy ogarniają na czym polega to hobby...
Proxy są indywidualną kwestią każdego gracza, jesli uważasz, ze to co wystawisz na stół nie urąga rywalowi, to jest ok.
Chyba wszyscy ogarniają na czym polega to hobby...
A to mogiła, bo akurat cały pierwszy tydzień ligi odpada. No nic, poczekam do wiosny, będzie wygodniej jeździć komunikacją (Kible Mazowieckie grzeją jak głupie :p ).Bearded Unclean 'Un pisze:Jesli 6 stycznia to sroda, to tak, od środy
Uprawa warzyw od 1997 roku
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Jeśli będzie niska frekwencja, to odłozymy start o tydzien.
Chciałbym, zeby było przynajmniej 8 osób.
Chciałbym, zeby było przynajmniej 8 osób.
To i ja poprosze o dopisanie. Dawno mnie w pruszkowie nie bylo.
Rozpiska wysłana
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Przekładamy start ligi o tydzień, w związku z niesatysfakcjonująca ilością zgłoszeń.
Można prosić o wrzucenie listy zapisanych do ligi?
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Start ligi w srodę, wtedy tez wrzucę wszystkie rozpiski i namiary na uczestników.
O ile w ogóle wystartujemy.
O ile w ogóle wystartujemy.
- Dark Kluku
- Wałkarz
Masz na myśli frekwencję, czy coś innego stoi na przeszkodzie? Już się kurtka klapka nastawiłem
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Musi byc przynajmniej 8 osób.
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Ze względu na niewielkie zainteresowanie, liga nie wystartuje.
Może zróbcie ligę na normalne punkty.