Border Princes ma już rok

Uwagi, pochwały, zgłoszenia, skargi, sugestie i pomysły - jeśli dotyczą tego forum, oto miejsce dla nich.
Tu poruszane będą wszystkie kwestie związane z działaniem forum.
ODPOWIEDZ
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Border Princes ma już rok

Post autor: Tomash »

Trudno uwierzyć, ale... minął już rok działania Border Princes, a konkretnie jego drugiej inkarnacji!

Dokładnie rok temu, w drugiej połowie listopada, zmęczenie oczekiwaniem na reaktywację pobudziło mnie do wzięcia we własne ręce technicznej części działania forum:
http://www.forum.gildia.pl/viewtopic.ph ... 687#722687
Po uzyskaniu aprobaty od adminów pierwszego BP - głównie Szafy i Wafiego, przy braku sprzeciwu ze strony Szamana i Jankiela, 26 listopada 2006 kupiłem hosting w amerykańskiej firmie DreamHost.
Po nieudanej próbie zaimportowania poprzedniej bazy - z powodu niekompletnego backupu - zapadła decyzja o wystartowaniu "od zera". Po tym, jak postawiłem i ustawiłem bazę i silnik, Wafi odbudował strukturę forum i ustawił wszystkie potrzebne uprawnienia.

10 grudnia 2006, na zakończenie Bazyliszka DMP, Szafa ogłosił adres Border Princes.

Trochę statystyki, czyli ile udało nam się osiągnąć przez ten rok :)
135466 postów w 6096 tematach (ponad 382 posty dziennie!)
1426 zarejestrowanych użytkowników - średnio 4 nowych dziennie
baza danych zajmująca ponad 200MB
Nie będzie oscarowych łez, po prostu - dziękujemy :)
Dziękujemy użytkownikom forum za te 200MB wiedzy, opinii (a czasem też bezsensowych przepychanek) i ponownie uczynienie z BP skarbu polskiego środowiska WFB
Dziękujemy moderatorom za trzymanie tego wszystkiego w ryzach (żeby nie napisać "za mordę" :D ) i bycie głosem rozsądku w niezliczonych potrzebujących tego sytuacjach.

Jeśli chodzi o pytania co do przyszłości forum: zostajemy, przynajmniej przez dwa najbliższe lata :) W ciągu tygodnia zapłacę DreamHostowi z góry za następne dwa lata działania konta, na którym stoi Border Princes. Może i ten hosting nie jest idealny - zdarzały się pady dłuższe lub krótsze, na szczęście ostatnio coraz rzadziej - ale takich warunków za taką cenę to ze świecą szukać.

Warszawiaków i osoby będące w Wawie 8. grudnia, zapraszamy do Paradoxu na imprezę urodzinową. Szczegóły w osobnym temacie imprezowym.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2008, o 00:12 przez Tomash, łącznie zmieniany 1 raz.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Ogółem działa lepiej niż NG, więc moim zdaniem nie ma co narzekać.

W imieniu własnym i ekipy Sindariona łącze wyrazy podziwu - takie oddolne inicjatywy naprawdę rzadko dochodzą do skutku i przynoszą efekt, a część z nas pamięta w końcu jakie chece miały miejsce gdy forum batlowców miała postawić "jakaś firma" :wink:

Szacun Ziom :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Wraq
Wałkarz

Post autor: Wraq »

A więc wszytskiego najlepszego :D Zdrowia, szczęscia, mało banów i dużo postów. Az chciało by sie zaspiewać 100 lat ;)

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

=D>

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

Niech nam żyje BP sto lat :P, w tej chwili nie wyobrażam sobie Warha w Polsce bez BP - źródła informacji i pomysłów:)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

A więc nadszedł ten piękny dzień, gdy trzeba powiedzieć, jak wiele to forum znaczy, ileż godzin na nim się spędziło, ileż sporów prowadziło, ileż banów rodzieliło [to akurat admini mogą sobie powspominać]... Wspomnieć wszystkie 500 Internal Server Errory, wspomnieć smutek, gdy przychodziły i radość, gdy forum znów odżywało. Podforum Mordheim, na którym, gdy przyszłam, były ledwie 34 posty. Konwersje Maxa, dyskusje o moim stroju sędziny, napinki i burdy, a ponad wszystko wspomnijmy Niezwykłych - pierwszych i drugich :)

Najlepszego, drogie forum, drodzy forumowicze, na dalszej drodze pisania :)

Naczelna Spamerka BP,
Skavenblight ;)

Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

Post autor: Fensir »

Cóż, wielu lat BP :D Sam krótko uczestniczyłem w tym dziele, ale uważam je za wspaniałe, i oby tak dłużej :)

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris

Post autor: Qbas »

To forum jest dla mnie (i jak myślę nie tylko dla mnie) jak drugi dom :P.
Gdyby nie Bp, do dziś wielu z nas byłoby na etapie pytań "Kiedy trzeba zadeklarować szarżę?". WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CAŁEGO BP!!!:D
Obrazek
Dyskusja na temat Euro 2009 pisze:
Ja się przewidziałem czy 23 - N.Ireland gra na ograch??
TIM GRONNEBERG - OGRES

Szkoci to klimaciarze :D

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

to forum to wspaniała skarbnica wiedzy i dobrej zabawy. dla mnie to forum to codzienne zajęcie (miłe), a więc wszystkiego najlepszego BP! niech nam żyje sto lat!
Obrazek

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Wszystkiego najlepszego! Oby wam sie dalej chcialo prowadzic najlepsze forum WFB w Polsce! Pozdro Celedor11... :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Cresus
Mudżahedin

Post autor: Cresus »

Szarżować tak dalej :wink:
=D>
i żeby wam nigdy kości nie zabrakło :wink:
Obrazek
SZARŻAAA!!!
new steggie has super huge multi fire high strength big blowguns

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

od kąd ruszyło znowu BP jestem uzależniony od tego forum spędzam na nim jakieś 3h dziennie :D ale nei wiedizałem ze trwa to już rok

:D dobra robota ;) i oby nigdy nie powtórzyła się poprzednia sytuacja

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Ice-T pisze:od kąd ruszyło znowu BP jestem uzależniony od tego forum spędzam na nim jakieś 3h dziennie :D
3h to jeszcze nie uzależnienie ;)

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

w nagorszym przypadku ;)

policz 3h x 365 nie mówiąc ile razy siedziałem cały dzień ;D

3x365=1095h=46dni=ok 6tyg +- jakieś 7 tygodni wyjęte z życia po prostu znikasz na prawie 2 miechy :D

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris

Mimo wszystko - warto :wink: W końcu to Warhammer...
Obrazek
TIM GRONNEBERG - OGRES

Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

Taa, ja też tu spędzam sporo z mojego żywota ^^

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

To wzruszające i super, że się bardzo dobrze czujecie na forum, ale...
nie wystarczyłaby godzina dziennie?
A zaoszczędzone w ten sposób dwie poświęcić na tzw. życie lub malowanie figurek? ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris

To może inaczej: Ile TY czasu spędzasz na forum? :wink:
Obrazek
TIM GRONNEBERG - OGRES

Awatar użytkownika
Fensir
Chuck Norris

Ja bym wolał nie wiedzieć ile Tomash płaci potem za prąd :lol:

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Tomash pisze:To wzruszające i super, że się bardzo dobrze czujecie na forum, ale...
nie wystarczyłaby godzina dziennie?
A zaoszczędzone w ten sposób dwie poświęcić na tzw. życie lub malowanie figurek? ;)
Prawdziwy fan fantastyki nie ma życia

ODPOWIEDZ