Szczurasy 1300

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Szczurasy 1300

Post autor: Dastor »

Warlock Engineer 135 Pts
General; Magic Level 1; Supercharged WP Accumulator; Upgraded Warp-Energy
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

Warlock Engineer 135 Pts

Magic Level 1; Supercharged WP Accumulator; Upgraded Warp-Energy
Condenser; Warp Blades
#1 Warpstone Token [0]
Storm Daemon [25]
Warpstone Charm [25]

25 Clanrats 210 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
Clawleader [10] Pts
Ratling Gun

25 Clanrats 200 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician
Ratling Gun

24 Clanrat Slaves 52 Pts
Musician
24 Clanrat Slaves 52 Pts
Musician

5 Night Runners 35 Pts
xhw
5 Night Runners 35 Pts
xhw
12 Giant Rat Pack 60 Pts

2 Poison Wind Globadiers 20 Pts
2 Poison Wind Globadiers 20 Pts

5 Gutter Runners Tunnelling Team 85 Pts

Tunnelling Team; 2ndWeapon; Poisoned Hand Weapons

8 Warplock Jezzail teams 160 Pts

Warp-lightning Warp Cannon 100 Pts

Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 144
Total Army Cost: 1299

Tym chyba pojadę do Bydgoszczy. Co sądzicie?

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Ja mam bardzo podobne, w sumie to się róznią jednym oddziałem ;).
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Którym?

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Ale elektrownia.

Klan Skryrre rulez 8)

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Kilka dobrych (mam nadzieję ;)) rad:

Zmniejsz rat packa o połowę +30 pts
Wywal 2 jezzile +40 pts
Dorzuć po 4 szczury do obu jednostek klanratów -40 pts
Dorzuć 3 globadierów (zrób trójkę i czwórkę) -30 pts

I IMO od razu będzie lepiej. 25 clanratów niestety dość łatwo spanikować. Już nieraz żegnałem się z klockiem w pierwszej turze po strzale z haila poprawionym łucznikami :roll: Również jeden centralny strzał z klopy albo kumulacja magii może łatwo spanikować małych klanratów, zwłaszcza że razem z rankami tracą Ld.
8 jezzili to IMO za dużo. Np dla mnie to zazwyczaj darmowe punkty, bo wystarczy jeden celny strzał z doom divera albo stopa i tracisz ponad 10% armii! A 5-6 sztuk nadal kosi, ale ich strata tak nie boli. Pozatym łatwiej można je ustawić tak, aby wszystkie widziały.
Globy to mój ulubiony oddział w szczurach :) Czasem nic nie robią, ale potencjał mają potężny. Np na rozpiski jakimi gra Dębek (paladyni biegający luzem) są super. A czołg i drzewko można nimi dobijać, jak już się zwarzywi z WLC.
Mały rat pack styka. On i tak służy tylko do odginania szarż oraz ustawiania skirmishu w linii pod strzał z latary :P

Jeśli bym wziął szczury, to właśnie taką rozpę.

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Standard,myśle że wszyscy gracze skaveńscy w Bydzi będą mieli klonrozpe,ale czemu się dziwić skoro to jest raczej najlepsza alternatywa...Nie wiem jak by wychodziło granie bardziej na ofencie tzw.wrzucenie plague monków i plague censer bearers,ale podejrzewam,że duuużo gorzej.
:]

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kołata pisze: I IMO od razu będzie lepiej. 25 clanratów niestety dość łatwo spanikować. Już nieraz żegnałem się z klockiem w pierwszej turze po strzale z haila poprawionym łucznikami :roll: Również jeden centralny strzał z klopy albo kumulacja magii może łatwo spanikować małych klanratów, zwłaszcza że razem z rankami tracą Ld.
Święta prawda, ale jak ostatnio panikuje mi 29 klanów od jednego 2d6 , stwierdziłem ze zostawię 25, tym bardziej jak nie ma punktów ;). Tyle że u mnie są ich 3 klocki :), tym bardziej że znalazłem inne zastosowanie na ochranianie elektryków przed paniką :)
Kołata pisze: 8 jezzili to IMO za dużo. Np dla mnie to zazwyczaj darmowe punkty, bo wystarczy jeden celny strzał z doom divera albo stopa i tracisz ponad 10% armii! A 5-6 sztuk nadal kosi, ale ich strata tak nie boli. Pozatym łatwiej można je ustawić tak, aby wszystkie widziały.
Nie, 8 to po prostu zła liczba, 9 jest dużo lepsze :)
Kołata pisze: Globy to mój ulubiony oddział w szczurach :) Czasem nic nie robią, ale potencjał mają potężny. Np na rozpiski jakimi gra Dębek (paladyni biegający luzem) są super. A czołg i drzewko można nimi dobijać, jak już się zwarzywi z WLC.
Jak ja nimi gram to póki co ich największym sukcesem było zdanie terroru od czołgu, oraz zabicie jednego khornowego kawalerzysty ;).
Kołata pisze: Mały rat pack styka. On i tak służy tylko do odginania szarż oraz ustawiania skirmishu w linii pod strzał z latary :P
Od tego są slejwy, bo potem przepychają ten skirmisz ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

kur$% mać Młody, to co ty piszesz, to ja podobną rozpę do twojej mam od jakiś 2 miesięcy, okaże się, że róznimy się tylko magicznymi przedmiotmi xD

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Morrok pisze:kur$% mać Młody, to co ty piszesz, to ja podobną rozpę do twojej mam od jakiś 2 miesięcy, okaże się, że róznimy się tylko magicznymi przedmiotmi xD
Mogę się założyć że nie tylko ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

Młody pisze: Globy to mój ulubiony oddział w szczurach :) Czasem nic nie robią, ale potencjał mają potężny. Np na rozpiski jakimi gra Dębek (paladyni biegający luzem) są super. A czołg i drzewko można nimi dobijać, jak już się zwarzywi z WLC.
Jak ja nimi gram to póki co ich największym sukcesem było zdanie terroru od czołgu, oraz zabicie jednego khornowego kawalerzysty ;).
[/quote]Hehe to ja mam lepsze osiągi dwa razy zdobyłem sztandar Globkami :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Młody pisze:
Morrok pisze:kur$% mać Młody, to co ty piszesz, to ja podobną rozpę do twojej mam od jakiś 2 miesięcy, okaże się, że róznimy się tylko magicznymi przedmiotmi xD
Mogę się założyć że nie tylko ;)
oby :D

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Młody bierze plague monki :P

Awatar użytkownika
Gobos
Falubaz

Post autor: Gobos »

Necromanter pisze:Standard,myśle że wszyscy gracze skaveńscy w Bydzi będą mieli klonrozpe
ha!
zobaczymy :D
Jesteś Aspołecznie Nastawionym Kutafonem, Inspirującym Ekstatyczne Lamenty Tłumu, Oraz Imbecylem Demonstrującym Ignorancję, Ogarniającym Tylko Alfabet.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

na Arenie nie bylo klonow ;p

ODPOWIEDZ