Tree Singing

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
Crimsoner
"Nie jestem powergamerem"

Tree Singing

Post autor: Crimsoner »

Dziendobry! Czy Tree singing moze byc uzyte na oddzial, ktory jest w HtH? Sprawdzalem to i nie znalazlem niczego co by mowilo, ze nie, ale to qrde jest bron zaglady w takim razie!? Czy ktos moze uscislic i uzasadnic te regule? Dzieki z gory!

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

a od kiedy czar można rzucić do combatu?

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

GreatTaurus pisze:a od kiedy czar można rzucić do combatu?
A od kiedy nie ?

Chodzi jednak o specyfikę czaru.

Czary zadające obrażenia można rzucać do walki jeśli mają w swoim opisie, że można TS nie ma więc nie można. Np fists of gork ma więc można

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Crimsoner pisze:Dziendobry! Czy Tree singing moze byc uzyte na oddzial, ktory jest w HtH? Sprawdzalem to i nie znalazlem niczego co by mowilo, ze nie, ale to qrde jest bron zaglady w takim razie!? Czy ktos moze uscislic i uzasadnic te regule? Dzieki z gory!
na nastepny raz szukaj czegos co dokladnie wskaze, ze moze byc rzucony do cc ;) bo to dziala w druga strone ;)

Awatar użytkownika
Crimsoner

wytlumaczenie to ma dosc konkretny sens - bede trzymal sie tego. Pytalem sie bo ostatnio moje orki walczyly sobie w lesie z 2-oma Treemenami, ktore rzucaja kazdy Bound spella przeciez TS. Do tego dochodzil Spellsinger, ktory mial magiczna rozdzke pozwalajaca na rzucanie Tree sining ile wlezie; i to wszystko szlo w moje walczace orkosy. Dzieki wielkie i Pozdro!

Awatar użytkownika
Bison

Post autor: Bison »

Crimsoner - polecam lekturę podręcznika głównego, rozdział Magia

Awatar użytkownika
Marek G
Kretozord

Post autor: Marek G »

Jest zasada, ze nie mozna rzucac czarow w engaged in close combat units chyba, ze jest napisane w opisie czaru, ze mozna. (To jest w 'casting spells' gdzies).

Awatar użytkownika
Crimsoner

Bison - ja podrecznik mam obcykany! Ale Ty chyba nie kumasz co jest przedmiotem tej rozmowy. W podreczniku jest napisane, ze nie mozna rzucac czarow na typu MAGIC MISSILE na jednostki w HtH, a Tree Singing takowym nie jest, madrale... Wrrr... Dobra juz mi przeszlo :)

Awatar użytkownika
Bison

Post autor: Bison »

Crimsoner - jednak skuś się zajrzeć na stronę 107 polskiego podręcznika wydanego razem z bitwą o przełęcz czaszki, do podrozdziału zatytułowanego "Rzucanie czarów", lub do wydania angielskojęzycznego (niestety nie podam Ci strony, bo takowego nieposiadam)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Crimsoner pisze:Bison - ja podrecznik mam obcykany! Ale Ty chyba nie kumasz co jest przedmiotem tej rozmowy. W podreczniku jest napisane, ze nie mozna rzucac czarow na typu MAGIC MISSILE na jednostki w HtH, a Tree Singing takowym nie jest, madrale... Wrrr... Dobra juz mi przeszlo :)
Bison pisze:Crimsoner - jednak skuś się zajrzeć na stronę 107 polskiego podręcznika wydanego razem z bitwą o przełęcz czaszki, do podrozdziału zatytułowanego "Rzucanie czarów", lub do wydania angielskojęzycznego (niestety nie podam Ci strony, bo takowego nieposiadam)
Chyba panu Crimsonerowi jednak nie przeszło…
Sugeruję poszukać na stronie 107 angielskiego podręcznika…
(Cóż za przypadkowa zbieżność… :P )

Wizards cannot cast spells at units engaged in close contact, unless the spell only affects the caster himself or the spell’s description specifies otherwise.

Gratulacje dla Pana Bisona za celny cytat, Panu Crimsonerowi kubeł pomyj na głowę i wzgarda.
Kolej Arcymistrz Zasad do zbanowania.
Nie dość, że pisze bzdury, to jeszcze mu biedakowi ciśnienie od tego skacze.
Może pomóc mu, w ramach czynienia dobra?

Odkrywcze dyskusje typu – „Ale Treeman to nie Wizard, ha, ha” – radzę prowadzić na księżycu.

Edit - Crimsoner - sorry za ostre słowa.
Ciśnienie mi skoczyło. :P

Przeczytałem cały temat i spadło. :P
Byłeś ofiarą wału i tyle.
Pytać każdy może.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Czy zadanie pytania w tym dziale zawsze kończy się awanturą?
Obrazek

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Kruti pisze:Czy zadanie pytania w tym dziale zawsze kończy się awanturą?
Nie.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

koniec psot.

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

A czy mógłbym zadać pytanie? Zadawałem je już ale nie usatysfakcjonowała mnie odpowiedź. Mianowicie: czy Doombull może korzystać ze Slaughterer's Blade?
Obrazek

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Szafa jak już sie pojawiasz w takim temacie to mógłbyś go zamknąć.

Odpowiedz padła więc na co czekać?

@Kruti a co to za pytanie i co ma wspólnego z TreeSinging?

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Tiiit sekwencja zamykania tematu rozpoczęta .....

Zablokowany