DE Black Dragon
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
DE Black Dragon
A słowo ciałem sie stało...
Strasznie nieporęczny model, zrozumiałem, dlaczego niektórzy najpierw malują, potem składają Chciałem teak dobrać kolory, żeby było widać, że to Black dragon, a jednocześnie, żeby nie był zbyt monotonny. + dowcip na podstawce (nie najwyższych lotów, ale zawsze:) )
Link do coolmini: tutaj
pozdro
Strasznie nieporęczny model, zrozumiałem, dlaczego niektórzy najpierw malują, potem składają Chciałem teak dobrać kolory, żeby było widać, że to Black dragon, a jednocześnie, żeby nie był zbyt monotonny. + dowcip na podstawce (nie najwyższych lotów, ale zawsze:) )
Link do coolmini: tutaj
pozdro
Płaszczyk jakoś dziwnie wygląda. Ale tak to super, żarcik tez nie zły
daje radę choć to raczej tt. skrzydła trochę nie pasują do jego mrocznego klimatu i jeździec zdecydowanie za jasną zbroję ma i też nie pasuje. Poza tymi elementami kolorystyka udana, oczko się łądnie świeci i wyróżnia przy tak ciemnym modelu, podstawka gra z resztą kolorystycznie.
a no i 1 kruk by starczył, szkoda powtarzać takiego motywu na jednej podstawce, choć w całej armii jakby się przewijał ten motyw wielokrotnie to byłoby ciekawe;)
zastanowiłbym się jeszcze nad rozjaśnieniem łusek na krawędziach bo na tej fotce się troszke zlewają. może spróbuj na jasnym tle zrobić zdjęcie, będzie większy kontrast:)
ogólnie udana praca;]
a no i 1 kruk by starczył, szkoda powtarzać takiego motywu na jednej podstawce, choć w całej armii jakby się przewijał ten motyw wielokrotnie to byłoby ciekawe;)
zastanowiłbym się jeszcze nad rozjaśnieniem łusek na krawędziach bo na tej fotce się troszke zlewają. może spróbuj na jasnym tle zrobić zdjęcie, będzie większy kontrast:)
ogólnie udana praca;]
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
To ja chcę same takie 'raczej TT' na stołach widziećvocal pisze:daje radę choć to raczej tt.
Z tym już się zgodzę . Brawo Marko, naprawdę ładny ten smokvocal pisze:ogólnie udana praca;]
- Chaoschild
- Chuck Norris
Smok pierwsza klasa! Poza moze troche dziwna, tak pomiedzy lotem a biegiem? Niebede mowil o malowaniu bo niema do czego sie przyczepic.
Podstawka od Archaona jak sie niemyle, ale gdzie ten zarcik to skapowac nie potrafie
Podstawka od Archaona jak sie niemyle, ale gdzie ten zarcik to skapowac nie potrafie
Fajne, fajne. Ale czy to nie jest malowane dla Sex Rocket'a?
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
Gdzie ten żarcik?
Ja tam w WFB nie gram ale wydaje mi się że chodzi o "wrony" na podstawce bo tak w slangu batlowym określa się czasem smoka... Ale jak mówiłem ja się nie znam i to takie pierwsze skojarzenieale gdzie ten zarcik to skapowac nie potrafie
Correct me if I'm wrong
A tak btw skąd są te wrony? Czy może to twoje własne ulepki?
A jeśli chodzi o samo malowanie to bardzo mi się podoba tak kolorystyka jak i wykonanie. No i podstawka fajna bo nie przesadzona a dodaje klimatu całości.
Pozdrawiam
daje radę choć to raczej tt
(Z doświadczenia wiem, że zdjęcia ciemnych figurek na jasnym tle nie wychodzą. Przynajmniej nie moim aparatem)
Żarcik miał być taki, że te kruki troszkę zdefekowały... Taki tam...
@Fingor
Taak, malowane dla Sex Rocket'a. Nic się przed wami nie ukryje
A co do tego, że ludzik za jasny...
Przede wszystkim rzeźba jest strasznie słaba, jakaś taka nieproporcjonalna, łeb za duży, chudy korpusik - ciężko było coś z tym zrobić. Kolory zostały mi podyktowane, więc nie miałem specjalnego wyboru, poza tym uznałem, że taki jasny jeździec będzie widoczny - gdybym go zrobił ciemnego, to zniknąłby gdzieś w odmętach większej i równie ciemnej figurki, jaką jest smok.
pozdro
Mi praca bardzo sie podoba z reszta juz Ci to mowilem Marko.
Genialnie wyszly rogi smoczyska i bardzo fajnie rozwiazales problem ognistych skrzydel Fajnie tez rozwiazales problem "niewypalonej" mordki malakitha zakladajac mu zlota maske :]
A dla nie uswiadomoinych zarcikiem sa kupki :} krukow na drzewie (tez bym sie zesral jak bym widzial takie smoczycko obok:P)
Genialnie wyszly rogi smoczyska i bardzo fajnie rozwiazales problem ognistych skrzydel Fajnie tez rozwiazales problem "niewypalonej" mordki malakitha zakladajac mu zlota maske :]
A dla nie uswiadomoinych zarcikiem sa kupki :} krukow na drzewie (tez bym sie zesral jak bym widzial takie smoczycko obok:P)
Bo schemat ten sam, co u niegoTaak, malowane dla Sex Rocket'a. Nic się przed wami nie ukryje
Moim zdaniem kolor skrzydeł jest bardzo nie udany. Jeżeli już miałby być pomarańcz, to chyba lepiej go było zrobić na rogach, bo tak wygląda troszkę kiczowato. Moim zdaniem oczywiście.
Ale figurka w założeniach ma złotą maskę, to nie jest twarz.Fajnie tez rozwiazales problem "niewypalonej" mordki malakitha zakladajac mu zlota maske :]
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Vocal - przeginasz trochę...vocal pisze:daje radę choć to raczej tt
Otoż to! Ale i tak ten smok od WE jest o wiele ładniejszy, niż oryginał od DE... Tamten to porażka, malowałem kiedyś ten kawał plastiku... Jedynie łeb był spoko jako takoMarko pisze:Strasznie nieporęczny model, zrozumiałem, dlaczego niektórzy najpierw malują, potem składają
A teraz serio...
SMOK
Świetna kolorystyka, bardzo mi się podoba połączenie jasnych szponów i rogów z ciemnymi łuskami smoka Fantastycznie to wygląda! (bo i ten smok jest świetnym modelem ) Oczy smoka mało się świecą Trochę jaśniej z tym efektem i byłoby lepiej. Ekstra kolec na końcu ogona! Ekstra wnętrze paszczy smoka - bardzo ładna purpura
Skrzydła - tu mówię niestety "nie". Technika, wykonanie - OK, ale ten kolor i deseń są dla mnie po prostu pstrokate i nie pasują mi Tak po prostu i tyle. Na pewno nie czerwone w żółte cętki.
JEŹDZIEC
Jeździec w ogóle mi się nie podoba (oczywiście jako model!), wygląda jak jakiś upiór z opery...
"Ach, Zośka, czemuś mnie zostawiła?" - zdaje się krzyczeć <-- imię przypadkowe, bez urazy!
Zdjęcie na pudełku GW zawsze poprawia mi humor, chociaż Ty w tym przypadku głowę mu skierowałeś nieco inaczej, dzięki czemu Malekith nabrał trochę innego charakteru.
Tutaj w kwestii malowania odzywa się we mnie tylko gust kolorystyczny I mówi często i gęsto "niet", ale zlecenie zleceniem i wiem, że do armii Krystiana na pewno będzie to pasować. A o to przecież chodziło. Najlepiej dla mnie wygląda złoto, zbroja jest szara, tak jak powinna być (to nie NMM, o czym oczywiście wszyscy wiemy ). Maska jest OK, wyszła dobrze, miecz kolorystycznie pasuje do reszty oddziałów malowanych w tej samej tonacji, więc poza kolorami - wykonanie na plus Płaszcz wygląda trochę blado w zestawieniu z całym modelem, który jest bardzo kontrastowo pomalowany. Ale sam w sobie pomalowany jest bardzo ładnie, przydałoby się tylko zbliżenie freehandu (albo nie, egoistycznie powiem, że ja i tak to sobie obejrzę dokładnie )
PODSTAWKA
A podstawka? Pasuje do armii i tyle Do smoka jako pojedynczego modelu byłaby dla mnie troszeczkę za jasna, ale mimo to prezentuje się okazale i przyciąga wzrok
Żart nie jest najwyższych lotów, bo wszystko dzieje się blisko ziemi
Dobra robota, Marko, nie sądzę, żebym po obejrzeniu modelu na żywo zmienił zdanie - zdjęcia są dobre, to i wszystko widać
- Silesian_Heretic
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
Bardzo ładnie ale macie tendencję do mydlenia zdjęc. Daj w Photoshopie opcje Sharpen
@UP
I prawdopodobnie mu tylko spikselizuje krawędzie.
@Topic
Smokuś fajny, podoba mi się - poza tym, że może oprócz skrzydeł wydaje się troche monotonny, chociaż wiadomo - jest to uwarunkowane chociażby nazwą
Na plus na pewno rogi, oczy, świetnie się odcinają.
Jeździec bez zastrzeżeń, wszystko wykonane bardzo fajnie i w myśl kolorystyki armii
@Topic
Smokuś fajny, podoba mi się - poza tym, że może oprócz skrzydeł wydaje się troche monotonny, chociaż wiadomo - jest to uwarunkowane chociażby nazwą
Na plus na pewno rogi, oczy, świetnie się odcinają.
Jeździec bez zastrzeżeń, wszystko wykonane bardzo fajnie i w myśl kolorystyki armii
- Silesian_Heretic
- Kontakt:
Zdroworozsądkowo oczywiście mam na myśli oryginalną rozdzielczośćPatryk pisze:@UP
mydlenie podnosi poziom malowania figurki na fotceSilesian_Heretic pisze:Bardzo ładnie ale macie tendencję do mydlenia zdjęc. Daj w Photoshopie opcje Sharpen
- Silesian_Heretic
- Kontakt:
Naprawdę ? A ja głupi myślałem ze tu chodzi o artyzmAsassello pisze:mydlenie podnosi poziom malowania figurki na fotceSilesian_Heretic pisze:Bardzo ładnie ale macie tendencję do mydlenia zdjęc. Daj w Photoshopie opcje Sharpen