Idzie zima Ciupaga głupców ścina! 15 XII 2012 VANAHEIM
Re: Idzie zima Ciupaga głupców ścina! 15 XII 2012 VANAHEIM
RB lore są super:) no chyba że ktoś mi podpowie jak OG mają zniszczyć czołg.
Jestem na nie z zmianą formatu. Zawsze chciałem miec dostep do super RB lorów. Marzy mi się 5 nocników z metalem:)
DD bije z S5 więc może nie zdązyć ubić tanka, lobba ma 33% na hita oraz jest celem dla działa z czołgu:)
wybuchające bolce z S3 zrobią 10W tankowi ziazi gdzieś może w okolicy 10 tury.
Na 1600 zagrałoby się tylko 3 bitwy
DD bije z S5 więc może nie zdązyć ubić tanka, lobba ma 33% na hita oraz jest celem dla działa z czołgu:)
wybuchające bolce z S3 zrobią 10W tankowi ziazi gdzieś może w okolicy 10 tury.
Na 1600 zagrałoby się tylko 3 bitwy
Ej, no, dostęp do wszystkich lorów jest beznadziejny. Od kiedy wszystkie lory dają odpowiedź na LT? Co za brednia?
Czy danie wszystkim armią takiego dstępu nie jest za dużą ingerencją w system? Czy to nie jest już pisanie zasad niejako od nowa? (proszę mi tu nie wyjeżdżać przypadkiem z Euro, bo to nie są tematy do porównania)
Najlepsze byłoby: 1600 bez lordów. I tyle, bez kombinowania z ograniczeniami na siłę...
Czy danie wszystkim armią takiego dstępu nie jest za dużą ingerencją w system? Czy to nie jest już pisanie zasad niejako od nowa? (proszę mi tu nie wyjeżdżać przypadkiem z Euro, bo to nie są tematy do porównania)
Najlepsze byłoby: 1600 bez lordów. I tyle, bez kombinowania z ograniczeniami na siłę...
Wisła Kraków.
Z udostępneniem lorów (niekoniecznie od razu całych) byłoby ciekawy rozwiązaniem np. dla takich WE czy bestii, które mają bardzo skąpe te lory, słabe booki i to byłoby nawet fajny boost dla nich.
Natomiast udostępnienie wszystkim armiom lorow jako "kontra na przegłe LT" (bo ten pomysł z dostępem do 8 lorów o ile dobrze zrozumiałem Gremlin wprowadził jako danie kontry innym armiom przeciw LT) - jest mało efektywnym rozwiązaniem. Sęk w tym, że aby pozyskać tą kontre trzeba spełnić szereg warunków.
Pierwszy Warunek - wylosować odpowiedni czar co przy jednym magu raczej się nie zdarza i aby mieć jakąs solidną szansę na wylosowanie anty-LT czaru należy wystawić conajmniej dwóch magów (co też gwarancji nie daje)
Drugi Warunek - Rzut na kości powerek musza być pomyślne, aby było szansa rzucić ten czar i mniejsza, że przeciwnik ją zdispeluje przy czym jest limit K6+k3 na magię z maks 4 powerek.
Trzeci Warunek - czar musi wyjść (zwykle wychodzi, ale czasem nie)
Czwarty Warunek - przeciwnik nie może zdispelować
Piąty Warunek - Potwór musi nie zdac jakiegoś testu lub ogólnie nie można sobie pozwolić na uwalenie rzutu od strony rzucającego
Jako kontra z takimi ograniczeniami na magii to jest to raczej "papierowa kontra" - za dużo warunków i utrudnień do spełnienia, a LT coraz bliżej armii ;P.
Lepiej było już zostwić ban na wszystkie LT z jakimiś może wyjątkami albo bez, albo zbanować kilka najbardziej przegłych LT, a resztę dopuścić.
Natomiast udostępnienie wszystkim armiom lorow jako "kontra na przegłe LT" (bo ten pomysł z dostępem do 8 lorów o ile dobrze zrozumiałem Gremlin wprowadził jako danie kontry innym armiom przeciw LT) - jest mało efektywnym rozwiązaniem. Sęk w tym, że aby pozyskać tą kontre trzeba spełnić szereg warunków.
Pierwszy Warunek - wylosować odpowiedni czar co przy jednym magu raczej się nie zdarza i aby mieć jakąs solidną szansę na wylosowanie anty-LT czaru należy wystawić conajmniej dwóch magów (co też gwarancji nie daje)
Drugi Warunek - Rzut na kości powerek musza być pomyślne, aby było szansa rzucić ten czar i mniejsza, że przeciwnik ją zdispeluje przy czym jest limit K6+k3 na magię z maks 4 powerek.
Trzeci Warunek - czar musi wyjść (zwykle wychodzi, ale czasem nie)
Czwarty Warunek - przeciwnik nie może zdispelować
Piąty Warunek - Potwór musi nie zdac jakiegoś testu lub ogólnie nie można sobie pozwolić na uwalenie rzutu od strony rzucającego
Jako kontra z takimi ograniczeniami na magii to jest to raczej "papierowa kontra" - za dużo warunków i utrudnień do spełnienia, a LT coraz bliżej armii ;P.
Lepiej było już zostwić ban na wszystkie LT z jakimiś może wyjątkami albo bez, albo zbanować kilka najbardziej przegłych LT, a resztę dopuścić.
Tak life/beast/shadow/death to są bardzo słabe loryKal_Torak pisze:Z udostępneniem lorów (niekoniecznie od razu całych) byłoby ciekawy rozwiązaniem np. dla takich WE czy bestii, które mają bardzo skąpe te lory, słabe booki i to byłoby nawet fajny boost dla nich.
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja
Nie napisałem, że są słabe, tylko skąpe w ilości w przypadku niektórych armii. Przykładowo rozumiem idee "boostu" WE poprzez dania im szerszego dostępu do lorów - całkiem rozsądne wyjście. Ale mniej już "efektywne" jako uniwersalnej kontry na LT dla wszystkich armii (no prawie wszystkich ;P). Ale ciekaw jestem co z tego wyjdzie. Te lory mogą być może i fajnym ogólnym smaczkiem (wcześniej też były w poprzednich edycjach turnieje z takimi smaczkami - pamięta ktoś np. że wszystkie włócznie w każdej armii działały mniej więcej jak piki z DoW tylko że z dwóch szeregów). Ciężko jednak mi stwierdzić czy lory rzeczywiście dadzą realną pewność w postaci solidnej kontry na przegłe LT.Xier pisze:Tak life/beast/shadow/death to są bardzo słabe loryKal_Torak pisze:Z udostępneniem lorów (niekoniecznie od razu całych) byłoby ciekawy rozwiązaniem np. dla takich WE czy bestii, które mają bardzo skąpe te lory, słabe booki i to byłoby nawet fajny boost dla nich.
Akurat WE mają dostęp tylko do life i beast więc tutaj jest bardzo biednie, raczej nikt nie nazwie tych lorów topowymi...Xier pisze:Tak life/beast/shadow/death to są bardzo słabe loryKal_Torak pisze:Z udostępneniem lorów (niekoniecznie od razu całych) byłoby ciekawy rozwiązaniem np. dla takich WE czy bestii, które mają bardzo skąpe te lory, słabe booki i to byłoby nawet fajny boost dla nich.
Trochę nie rozumiem skąd aż tyle zarzutów kiedy wszystko o czym piszecie opiera się na wydaje mi się - to nie jest turniej o złote majtki - gdzie jak na zwykłym lokalu testować różne rozwiązania?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
w takim wypadku liczyć grzyby jako kości np.
Naprawdę warto spróbować - choćby po to żeby się przekonać czy macie racje z niektórymi przegięciami
Z chęcią bym się przejechał ale czasu nie będzie...
Naprawdę warto spróbować - choćby po to żeby się przekonać czy macie racje z niektórymi przegięciami
Z chęcią bym się przejechał ale czasu nie będzie...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.