Idzie zima Ciupaga głupców ścina! 15 XII 2012 VANAHEIM

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
PSz
Falubaz

Re: Idzie zima Ciupaga głupców ścina! 15 XII 2012 VANAHEIM

Post autor: PSz »

RB lore są super:) no chyba że ktoś mi podpowie jak OG mają zniszczyć czołg.

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

no jedynie co to ta Twoja katapka ktora bez Asv bije no ale jak dojedzie juz do combatu to ja nie wiem
Warhammer to nie jest sport

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Katapa i dd? Bolce też dają rade
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

po przemyśleniu zgadzam się z Kosą- błądzenie w mgle i robienie czegoś na siłę...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

ZMIEŃMY TO I ZAGAJMY NORMALNE 1600 - przecież dużo głosów na to było...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Dokładnie :)

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Gremlin proponuje normalna magie i zakaz LT, no a jak z LT to nie widze innego rozwiazania dla niektorych armi jak tylko te uwolnine domone, inaczej nie powalcza.

PSz
Falubaz

Jestem na nie z zmianą formatu. Zawsze chciałem miec dostep do super RB lorów. Marzy mi się 5 nocników z metalem:)

DD bije z S5 więc może nie zdązyć ubić tanka, lobba ma 33% na hita oraz jest celem dla działa z czołgu:)
wybuchające bolce z S3 zrobią 10W tankowi ziazi gdzieś może w okolicy 10 tury.

Na 1600 zagrałoby się tylko 3 bitwy

PSz
Falubaz

ewentualnie tak jak pisze dydu

Piotrze jakbyś miał nie grac bo nie będzie ST to chętnie pożyczę twoje imperium bo pasuje mi skroić Seviego :) a wiadomo że demisie lubią mourny:)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

nie chce mi się już gadać o tym turnieju...
Obrazek
Obrazek

bafson
Plewa

Post autor: bafson »

bede ;D

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Ej, no, dostęp do wszystkich lorów jest beznadziejny. Od kiedy wszystkie lory dają odpowiedź na LT? Co za brednia? :shock:
Czy danie wszystkim armią takiego dstępu nie jest za dużą ingerencją w system? Czy to nie jest już pisanie zasad niejako od nowa? (proszę mi tu nie wyjeżdżać przypadkiem z Euro, bo to nie są tematy do porównania)

Najlepsze byłoby: 1600 bez lordów. I tyle, bez kombinowania z ograniczeniami na siłę...
Wisła Kraków.

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Z udostępneniem lorów (niekoniecznie od razu całych) byłoby ciekawy rozwiązaniem np. dla takich WE czy bestii, które mają bardzo skąpe te lory, słabe booki i to byłoby nawet fajny boost dla nich.

Natomiast udostępnienie wszystkim armiom lorow jako "kontra na przegłe LT" (bo ten pomysł z dostępem do 8 lorów o ile dobrze zrozumiałem Gremlin wprowadził jako danie kontry innym armiom przeciw LT) - jest mało efektywnym rozwiązaniem. Sęk w tym, że aby pozyskać tą kontre trzeba spełnić szereg warunków.

Pierwszy Warunek - wylosować odpowiedni czar co przy jednym magu raczej się nie zdarza i aby mieć jakąs solidną szansę na wylosowanie anty-LT czaru należy wystawić conajmniej dwóch magów (co też gwarancji nie daje)
Drugi Warunek - Rzut na kości powerek musza być pomyślne, aby było szansa rzucić ten czar i mniejsza, że przeciwnik ją zdispeluje przy czym jest limit K6+k3 na magię z maks 4 powerek.
Trzeci Warunek - czar musi wyjść (zwykle wychodzi, ale czasem nie)
Czwarty Warunek - przeciwnik nie może zdispelować
Piąty Warunek - Potwór musi nie zdac jakiegoś testu lub ogólnie nie można sobie pozwolić na uwalenie rzutu od strony rzucającego

Jako kontra z takimi ograniczeniami na magii to jest to raczej "papierowa kontra" - za dużo warunków i utrudnień do spełnienia, a LT coraz bliżej armii ;P.

Lepiej było już zostwić ban na wszystkie LT z jakimiś może wyjątkami albo bez, albo zbanować kilka najbardziej przegłych LT, a resztę dopuścić.

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Kal_Torak pisze:Z udostępneniem lorów (niekoniecznie od razu całych) byłoby ciekawy rozwiązaniem np. dla takich WE czy bestii, które mają bardzo skąpe te lory, słabe booki i to byłoby nawet fajny boost dla nich.
Tak life/beast/shadow/death to są bardzo słabe lory :wink:

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Gremlin nie daj sie marudom bez wyobraźni !! Uwolnij Lory !! Bestie z Fire !! Muahahahah :twisted:
BuuuuurrrN !!
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Zapisz, 4248 :mrgreen:
Dibo, bestie z firem to nic...
Szczury z Beastem :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Albo jeszcze lepiej z Beastem i Lifem :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Krew, Chwała i panowanie nad Światem... Reszta dla was :lol2: :mrgreen: :wink:
Let the River of Blood flow...

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Xier pisze:
Kal_Torak pisze:Z udostępneniem lorów (niekoniecznie od razu całych) byłoby ciekawy rozwiązaniem np. dla takich WE czy bestii, które mają bardzo skąpe te lory, słabe booki i to byłoby nawet fajny boost dla nich.
Nie napisałem, że są słabe, tylko skąpe w ilości w przypadku niektórych armii. Przykładowo rozumiem idee "boostu" WE poprzez dania im szerszego dostępu do lorów - całkiem rozsądne wyjście. Ale mniej już "efektywne" jako uniwersalnej kontry na LT dla wszystkich armii (no prawie wszystkich ;P). Ale ciekaw jestem co z tego wyjdzie. Te lory mogą być może i fajnym ogólnym smaczkiem (wcześniej też były w poprzednich edycjach turnieje z takimi smaczkami - pamięta ktoś np. że wszystkie włócznie w każdej armii działały mniej więcej jak piki z DoW tylko że z dwóch szeregów). Ciężko jednak mi stwierdzić czy lory rzeczywiście dadzą realną pewność w postaci solidnej kontry na przegłe LT.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Xier pisze:
Akurat WE mają dostęp tylko do life i beast więc tutaj jest bardzo biednie, raczej nikt nie nazwie tych lorów topowymi...

Trochę nie rozumiem skąd aż tyle zarzutów kiedy wszystko o czym piszecie opiera się na wydaje mi się - to nie jest turniej o złote majtki - gdzie jak na zwykłym lokalu testować różne rozwiązania? :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Tak, ale takie ong będą robić co chcą mając 5 magów z grzybami i lightem jak to słusznie Butan zauważył a są jeszcze gorsze rozkminy...

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

w takim wypadku liczyć grzyby jako kości np.

Naprawdę warto spróbować - choćby po to żeby się przekonać czy macie racje z niektórymi przegięciami :)

Z chęcią bym się przejechał ale czasu nie będzie... :(
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

ODPOWIEDZ