kilka pytań o Chaos Dwarfy
Moderator: esgaroth
- Infernal Puppet
- Masakrator
Re: kilka pytań o Chaos Dwarfy
Biorąc pod uwagę relację ceny do mocy, temu ostatniemu to się nawet nie dziwię .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Na pewno nie ja bo traci.
http://www.forgeworld.co.uk/Downloads/P ... khanQA.pdf
Nie znam nowszej erraty.
http://www.forgeworld.co.uk/Downloads/P ... khanQA.pdf
Nie znam nowszej erraty.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
A jak trafiasz działem w halabardników to rzucasz ile ran zadajesz? Jak coś ma 1W to działa jak zwykły template weapon i wszystko pod wzornikiem dostaje hita z siła 5 itd. Co do deklaracji to myślę, że najlepiej robić tak, że kładziesz template jakieś 3-4 cale od czoła oddziału i dorzut, ale mogę się mylić bo to teoretyczne rozważania No i dużo zależy od "głębokości" oddziału.
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.
Ja bym zadeklarował punkt 6 cali przed najbardziej optymalnym ustawieniem wzornika.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
hmm...widocznie nie umiem czytać ze zrozumieniem... czy ktoś mógłby mi przetłumaczyć jak jeździ Iron Demona i jaki jest sens dawania maszyn na wagonik? Nie kumam tego ...
Jedzie 6 cali albo 2k6 na wprost? Jedzie jak abomka? Strzela ja hellbaster? Może po ruchu ? Ma za to minus?
Jedzie 6 cali albo 2k6 na wprost? Jedzie jak abomka? Strzela ja hellbaster? Może po ruchu ? Ma za to minus?
6 cali jak chcesz, 2k6 po linii prostej jak w coś wpadnie to szarża, strzela bez kar za ruch, 2x artylerką wybiera wyższy wynik i to liczba strzałek trafiasz normalnie na bs.
Nie ma sensu dawać na wagoniki chyba że na funowe gry
Nie ma sensu dawać na wagoniki chyba że na funowe gry
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja
To uściślijmy bo ja też nie wiem a booka nie mam przy sobie:))
jeździ 6 cali w dowolną stronę
nie da się więcej; Nie może maszerować;
szarża 2d6 + 6? czy bez +6?
jest na to reakcja? w jakiej fazie się to odbywa?
Mam racje?
jeździ 6 cali w dowolną stronę
nie da się więcej; Nie może maszerować;
szarża 2d6 + 6? czy bez +6?
jest na to reakcja? w jakiej fazie się to odbywa?
Mam racje?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
6 cali jedzie w dowolna stronę, i może robić wheele.
jeżeli zadeklarujesz użycie bojlera to 6+2k6 bez wheeli, ALE masz piwot na początku, do tego jeżeli zetkniesz się z czymkolwiek ( nawet piwotem) to zadajesz impakty i jeżeli jest to wróg to liczy się to jak szarża i jesteś w combacie. Nie musisz deklarować szarży więc na niedeklarowaną szarże nie ma reakcji- bo nie ma kiedy.
jeżeli zadeklarujesz użycie bojlera to 6+2k6 bez wheeli, ALE masz piwot na początku, do tego jeżeli zetkniesz się z czymkolwiek ( nawet piwotem) to zadajesz impakty i jeżeli jest to wróg to liczy się to jak szarża i jesteś w combacie. Nie musisz deklarować szarży więc na niedeklarowaną szarże nie ma reakcji- bo nie ma kiedy.