kilka pytań o Chaos Dwarfy

Chaos Dwarfs

Moderator: esgaroth

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Re: kilka pytań o Chaos Dwarfy

Post autor: Infernal Puppet »

Biorąc pod uwagę relację ceny do mocy, temu ostatniemu to się nawet nie dziwię :P .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Infernal Puppet pisze:Biorąc pod uwagę relację ceny do mocy, temu ostatniemu to się nawet nie dziwię :P .
Jakby stosunek ceny do mocy miał wpływ na bana to hydra już dawno byłaby zapomnianym modelem.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Nie inaczej, o abomce nie wspominając :D
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Czy Kadai normalnie traci frenzy?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

A czemu ma nie tracić?
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

bo podobno jest jakiś Faq który mówi ,że nie traci - tak powiedział mi gracz z Paradoxu na DMP :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Na pewno nie ja bo traci.

http://www.forgeworld.co.uk/Downloads/P ... khanQA.pdf

Nie znam nowszej erraty.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

nie ty - kolega w okularach a Lazur to potwierdzał. Nie sądzę ,żeby mnie zbiorowo wałowali :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Traci normalnie, zwałowali Cie :mrgreen:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

ta... a myśmy Lazura potem do laski zawieźli :)...następnym razem będzie biegł za samochodem... :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Magma Canon zadaje D3 rany tylko modelom które mają więcej niż jedną raną?
Właściwie jak z tego strzelacie? Ile deklarujecie żeby nie przestrzelić?
Obrazek

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Post autor: cichy »

A jak trafiasz działem w halabardników to rzucasz ile ran zadajesz? ;) Jak coś ma 1W to działa jak zwykły template weapon i wszystko pod wzornikiem dostaje hita z siła 5 itd. Co do deklaracji to myślę, że najlepiej robić tak, że kładziesz template jakieś 3-4 cale od czoła oddziału i dorzut, ale mogę się mylić bo to teoretyczne rozważania ;) No i dużo zależy od "głębokości" oddziału.
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

nie za blisko?
Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Ja bym zadeklarował punkt 6 cali przed najbardziej optymalnym ustawieniem wzornika.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

no nic...jak zepsują z nowym bookiem Chaosu hellcanon będzie trzeba nauczyć się tego używać :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

ja strzelam jak z canona - 6 cali przed :)
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

hmm...widocznie nie umiem czytać ze zrozumieniem... czy ktoś mógłby mi przetłumaczyć jak jeździ Iron Demona i jaki jest sens dawania maszyn na wagonik? Nie kumam tego :)...

Jedzie 6 cali albo 2k6 na wprost? Jedzie jak abomka? Strzela ja hellbaster? Może po ruchu ? Ma za to minus?
Obrazek

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

6 cali jak chcesz, 2k6 po linii prostej jak w coś wpadnie to szarża, strzela bez kar za ruch, 2x artylerką wybiera wyższy wynik i to liczba strzałek trafiasz normalnie na bs.

Nie ma sensu dawać na wagoniki chyba że na funowe gry :mrgreen:

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

To uściślijmy bo ja też nie wiem a booka nie mam przy sobie:))

jeździ 6 cali w dowolną stronę
nie da się więcej; Nie może maszerować;

szarża 2d6 + 6? czy bez +6?
jest na to reakcja? w jakiej fazie się to odbywa?

Mam racje?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Muthare
Mudżahedin

Post autor: Muthare »

6 cali jedzie w dowolna stronę, i może robić wheele.

jeżeli zadeklarujesz użycie bojlera to 6+2k6 bez wheeli, ALE masz piwot na początku, do tego jeżeli zetkniesz się z czymkolwiek ( nawet piwotem) to zadajesz impakty i jeżeli jest to wróg to liczy się to jak szarża i jesteś w combacie. Nie musisz deklarować szarży więc na niedeklarowaną szarże nie ma reakcji- bo nie ma kiedy.

ODPOWIEDZ