ciągniemy dalej kampanię i tym razem challenge'a rzucił mi generał bretońców, wietrząc łatwe punkty.
W 5 edycji radziłem sobie z puszkami świetnie, teraz nie umiem. :/ Mój najlepszy wynik vs lance to 16:4 dla nich... Mam wrażenie, że jak staję naprzeciw rycerstwa to półkule mi się rozjeżdżają i brak mi totalnie pomysłu.
Proszę zatem o wyrozumiałość, bo ten stan mnie dotyka również podczas spisywania armii, choć w mniejszym stopniu. Rady mile widziane.
Da Plan
Napirzać z czego się da zanim dojadą. Opóźniać scoutami, próbować wbiec między lance NR (używając terenu). Jak podejdą bliżej, to próbować szczęścia ucieczkach - kontrszarżach. Giant raty do wyciągania / odginania szarż (wietrzę errantry war). Night runners do biegania / zajmowania terenu (ew. na fasty, stąd jeden oddział ma AddHWeap). Nie miałem pomysłu na oddział do HtH (a na monki + PCB brakło punktów) więc wsadziłem ogry.
Jest mały problem. Z racji wybranego eventu bretońce wysłali na mnie assasina (pośmialbym się z tego, ale to nie jest wesołe
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Generał celowo ma flaila żeby nie truć klanbraci. Dobór przedmiotów u inżynierów taki a nie inny z braku pomysłu. Może death globes i płaszcz się sprawdzą... Spodziewam się też kilku pegazów i herosa na pegazie, więc może taki jednorazowy fajerwerk ja warpstorm scroll. Naprawdę, nie mam idei...
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
Trochę punktów zostało i mogę coś pokombinować jeszcze.
Da Horde
T'Rottis (Plague Priest) @ 124 Pts
General; Flail Warpstone Amulet, Bands of Power
Warlock Engineer @ 135 Pts
Technoarcana, Storm Daemon, Warpstone Charm
Warlock Engineer @ 135 Pts
Technoarcana, Death Globes, Tenebrous Cloak
2 x 25 Clanrats @ 200 Pts
Standard; Musician Ratling Gun
2 x 21 Clanrat Slaves @ 46 Pts
Musician
2 x 6 Giant Rat Pack @ 30 Pts