Ilość graczy w Lidze

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotr
Masakrator

Re: Ilość graczy w Lidze

Post autor: Piotr »

Jagoda +1.

Kohorta w tym sezonie przestawia się na ułatwianie startu młodym graczom. Część pomysłów pokrywa się ze wspomnianymi: darmowe wejściówki dla młodzieży, zróżnicowanie hobbystyki i kar za proxy na lokalach wg wieku, zakaz wulgarnego zachowania na turniejach, osobne nagrody dla młodszych graczy.
No i oczywiście wojna z alkoholem. (Przy okazji naskarżę na Groszka, który stwierdził, że jak zakaz chlania, to on nie przyjeżdża. Wstyd...)

Z powyższej dyskusji na pewno postaram się wykorzystać koncept parówki "stary+młody".

Bardzo się cieszę, że nie jesteśmy jedynym klubem, który zajął się tematem.

Awatar użytkownika
Mishu
Masakrator

Post autor: Mishu »

Piotr pisze:Bardzo się cieszę, że nie jesteśmy jedynym klubem, który zajął się tematem.
Włocławek też ostatnio zajął się rozpowszechnianiem hobby.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Piotr pisze:Jagoda +1.

Kohorta w tym sezonie przestawia się na ułatwianie startu młodym graczom. Część pomysłów pokrywa się ze wspomnianymi: darmowe wejściówki dla młodzieży, zróżnicowanie hobbystyki i kar za proxy na lokalach wg wieku, zakaz wulgarnego zachowania na turniejach, osobne nagrody dla młodszych graczy.
No i oczywiście wojna z alkoholem. (Przy okazji naskarżę na Groszka, który stwierdził, że jak zakaz chlania, to on nie przyjeżdża. Wstyd...)

Z powyższej dyskusji na pewno postaram się wykorzystać koncept parówki "stary+młody".

Bardzo się cieszę, że nie jesteśmy jedynym klubem, który zajął się tematem.
Głosuję nogami. Gówniane zasady typu open i vlos. Brak browarka z flaczkami od przemiłej barmanki dopełniły czary goryczy.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Bałagan
Chuck Norris

Post autor: Bałagan »

swieta_barbara pisze:Mama Dymitra specjalnie zalozyla konto, zeby nam przypomniec OCB w tym hobby ;-)
Wstyd byłoby Tobie gdyby to była córka Dimitra :twisted:

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Grolshek pisze:
malfoj pisze:W Warszawie przynajmniej większość nowych graczy to dzieci od 10 do 15lat . Większość turniejów jest na 2400lub 2600 i nie przychodzą bo maja za małe armie.
W Rivendell gramy na małe punkty 1300 ligę i towarzysko. Stoły są obsadzone na te punkty wszystkie 3 non-stop że ciężko się dopchać... 24 osoby w lidze z czego większość nowi lub powracający. Kluczem było nie zgłaszanie do rankingu i problem sam się rozwiązał. 8)
Nahahaahhaa, no ja cie blagam, Grolshek, nie wymyslalaj takich teorii z kosmosu...
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Rince pisze:
Grolshek pisze:
malfoj pisze:W Warszawie przynajmniej większość nowych graczy to dzieci od 10 do 15lat . Większość turniejów jest na 2400lub 2600 i nie przychodzą bo maja za małe armie.
W Rivendell gramy na małe punkty 1300 ligę i towarzysko. Stoły są obsadzone na te punkty wszystkie 3 non-stop że ciężko się dopchać... 24 osoby w lidze z czego większość nowi lub powracający. Kluczem było nie zgłaszanie do rankingu i problem sam się rozwiązał. 8)
Nahahaahhaa, no ja cie blagam, Grolshek, nie wymyslalaj takich teorii z kosmosu...
Bo co zabronisz mi ? Wyśmiejesz ? Chamsko odpyskniesz ? Nie zapłacisz mi za pożyczone figurki ? To u ciebie akurat nic nowego...

Jagoda
Pseudoklimaciarz

Post autor: Jagoda »

Ale to co tu piszecie jest słabe, wiecie?

Tematem jest "Ilość graczy w Lidze" a nie pojedynek samców przez kable. Ogarnijcie się chłopaki.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Jagoda pisze:Ale to co tu piszecie jest słabe, wiecie?

Tematem jest "Ilość graczy w Lidze" a nie pojedynek samców przez kable. Ogarnijcie się chłopaki.

Pozdrawiam
Border Princes witamy xD
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Jagoda pisze:Ale to co tu piszecie jest słabe, wiecie?

Pozdrawiam
Wiemy. Ale co jakiś czas na BP pojawia się temat gdzie testosteron znajduje ujście potem taki temat jest wrzucany do kosza i atmosfera zaczyna gęstnieć od nowa.... Samooczyszczenie organizmu.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Jagoda pisze:Swoją drogą to też trzeba zwrócić uwagę na to, że mężczyźni nie mają specjalnych predyspozycji do nauczania. Nawet w cos takiego jak wfb.
Nie zgodzę się a ponadto czuję się osobiście dotknięty
Jagoda pisze:A to że macie lige i caly czas w top 10 są te same nudne osoby i tak naprawde ta cała liga, to wyścig szczurow nie pomaga. Bo po co ktoś ma uczyć się tej gry, kupowac figurki jak nie ma realnej szansy na zaistnienie w owej lidze.
Z tym się zgadzam, myślałem kiedyś o skakaniu na nartach ale dalej niż ten mały ze śmiesznym wąsem i tak bym nie skoczył więc odpuściłem...
Poza tym z obecnego top 10 to tylko Kalafior jest nudny :)
Nie do końca rozumiem o co chodzi. Młodzi mają się uczyć na turniejach? A może będziemy się Kaziowi podkładać żeby sobie wygrał? Jestem zdecydowanie zdania takiego:
goboss pisze:ja tak zaczynałem :D
nikt nie powinien się spodziewac, ze od razu wygra.
Turniej to wyższa szkoła jazdy, niektóre taktyczne myki które można w tej grze zastosować sprawiają, że szczęka opada i niestety pozostaje nauka na własnych błędach plus to co podpatrzymy od lepszych graczy tzn mam oczywiście na myśli nudny top.

Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Top to nie cel dla początkujących, w piłce nożnej nikt nie każe grać małej wiejskiej drużynie z zespołami z ekstraklasy, a u nas tak jest. Ściśnięcie niczego nie nauczy, gry powinny być zażarte, a takie mogą być tylko na podobnym poziomie grających.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

MlSlEK pisze:Top to nie cel dla początkujących, w piłce nożnej nikt nie każe grać małej wiejskiej drużynie z zespołami z ekstraklasy, a u nas tak jest. Ściśnięcie niczego nie nauczy, gry powinny być zażarte, a takie mogą być tylko na podobnym poziomie grających.
=D> =D> =D>

Awatar użytkownika
malfoj
Falubaz

Post autor: malfoj »

Jeśli po grze wytłumaczymy co dzieciak zle zrobił to zapamięta to i następnym razem tego bledu nie zrobi.

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Po grze, kiedy wszystko już stracone, a jedyne uczucie towarzyszące przegranemu to rozgoryczenie, a w najlepszym wypadku sportowa złość, to nie moment na naukę, choćby dlatego, że ciężko przywołać w głowie położenie wszystkich jednostek na stole, to nie szachowy mistrz, że jest w stanie od a do z powtórzyć wszystkie ruchy po meczu.

Problem w tym, że trzeba nauczyć innego patrzenia na to, co dzieje się na stole. Do tego niektórym ciężko dojść samemu. Nikt nie chce żeby początkujący wygrywali z tymi, którzy podchodzą do suwania figurek bardziej serio - top. Była mowa o popularyzacji hobby poprzez różne inicjatywy, oraz uczeniu taktyk, nie widzę powodu do prężenia muskuł.

Zdaję sobie sprawę, że moje słowa niewiele znaczą, bo nie uczestniczę aktywnie w środowisku, jednak takie nadymanie się swoim profesjonalizmem naprawdę niczemu nie służy. W dalszym ciągu uważam, że wideo battle reporty to najlepsze rozwiązanie nauczania.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Jest na to sposob - jesli nozyce skillowe to faktycznie taka bariera dla nowych graczy, zawsze mozemy grac na ranking ELO, kiedys juz zreszta pojawialy sie takie glosy:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ranking_szachowy

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Lazur pisze: Nie do końca rozumiem o co chodzi. Młodzi mają się uczyć na turniejach? A może będziemy się Kaziowi podkładać żeby sobie wygrał? Jestem zdecydowanie zdania takiego:
goboss pisze:ja tak zaczynałem :D
nikt nie powinien się spodziewac, ze od razu wygra.
Turniej to wyższa szkoła jazdy, niektóre taktyczne myki które można w tej grze zastosować sprawiają, że szczęka opada i niestety pozostaje nauka na własnych błędach plus to co podpatrzymy od lepszych graczy tzn mam oczywiście na myśli nudny top.

Pozdrawiam
Niestety to tak nie działa. Wfb to zabawa, tu nie ma nic do wygrania. Ważniejsze od wygrywania jest to, żeby było z kim grać i żeby środowisko się rozwijało. To nie jest poważna gra dla dużych chłopców, gdzie trzeba wyciąć całą konkurencję, wbić ją w glebę i zgarnąć wszystkie profity. Lepiej ze dwa razy przegrać z noobem, żeby potem w ogóle było z kim grać.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

i były też całkiem logiczne głosy o bezsensowności rankingu ELO w WFB
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Markuene pisze:W dalszym ciągu uważam, że wideo battle reporty to najlepsze rozwiązanie nauczania.
Świetnie - to je rób. Pouczasz ciągle wszystkich na tym forum, ale w ogóle nie widzę, żebyś poza biadoleniem cokolwiek zrobił dla środowiska.
Proponuję więc zacząć wyciąganie lekcji z własnych rad.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Dymitr pisze:i były też całkiem logiczne głosy o bezsensowności rankingu ELO w WFB
Dajesz.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Elo to tylko ranking przeciez (calkiem fajny przy okazji, wykorzystywalismy go w SWCCG) - tutaj mamy problem z parowaniem dobrych ze slabymi co imo szwajcar calkiem niezle robi
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

ODPOWIEDZ