dlaczego? mozę jakies uzasadnienie?? porównanie jednostek czy coś w ten deseń, a nie bierze się 4 orły i koniec kropkaBelaner7 pisze:Na krasnoludy bieże się 4 orły,a nie 4 bolce czy 2 cannony
HElfy vs Krasnoludy
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Gupiś, gołębie niedolecą, a z cannonów przynajmniej kowadło się ściągnie i jakieś maszynki, a krasi mają w co strzelać - kawaleria, sword masterzy, w których siedzą magowie etc.Na krasnoludy bieże się 4 orły,a nie 4 bolce czy 2 cannony
Jak orły niedolecą to dojedzie coś innego,któro i tak lepiej walczy od orłów,są tanie więc spox można je stracić,2 cannony są tańsze,ale nie sądze by się sprawdziły,kowadło będzie gdzieś skitrane,a jak nie to jeszcze trzeba trafić i zadać te 3w,a 4 bolce to jak na mój gust wogule bezsens przeciw krasnoludom,jedyne sensowne cele to tundzi,lub kuszole,a kosztują 400 i łatwo zejdą od górników,a maszyny swobodnie strzelają
sorki że nie dostarczyłem wam tylu stresów nie mówiąc tego wcześniej
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Niezawsze kowadło jest schowane, czasem niema gdzie.
No tak, fajnie, ale orły niezabiją wtedy maszyn, a to lepsze i tak się odbije od regimentów piechoty...ak orły niedolecą to dojedzie coś innego,któro i tak lepiej walczy od orłów
Uwież mi że po długich zmaganiach zklepią 2A trafiające na 3 i raniące na 4,i co z tego że po długich,skoro maszyna i tak nie będzie strzelać?TomCio pisze:Niezawsze kowadło jest schowane, czasem niema gdzie.
No tak, fajnie, ale orły niezabiją wtedy maszyn, a to lepsze i tak się odbije od regimentów piechoty...ak orły niedolecą to dojedzie coś innego,któro i tak lepiej walczy od orłów
dalczego się odbijają? Nierozumiem, to one szarzują, mają dwa ataki na 3+ z S4 więc wielce prawdopodobne jest, że zabija jednego krasia i już jest dobrze bo to maszyna się brejkuje, co prawda na subornie ale się brejkuje, pewnie wystoji ale o to chodzi aby nie strzelała. Orzeł kosztuje 50pkt a takie organki 120
, to samo klopka, orły są dobre ale 4 nie bardzo, 2x2 czyli dwa bolce i dwa orzełki to jest naprawde dobry wybór na niemalze wszystko
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Dlatego napisałem, że mają niedolecieć...Uwież mi że po długich zmaganiach zklepią 2A trafiające na 3 i raniące na 4,i co z tego że po długich,skoro maszyna i tak nie będzie strzelać?
orzel niedoleci to rydwan dojedzie - ciekawe w co te krasnoludki beda strzelaly jak beda mialy tyle roznych celow - a strzelac to beda mogly tylko przez jedna ture - bo potem to juz sa szarze ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Obrazek](http://i46.tinypic.com/pq4n7.jpg)
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Jak krasnolud ma tunderersów i/lub quarellersów to i tak wychodzi na bezuzyteczne orly. Stawiam na 2x orly i 2 bolty.
Buehehe... dobre, dobre. Masz 20 cali ruchu rydwanami czy co ? Jak ci krasnal stanie na krawędzi, to raczej w 2 turze niemasz szarży, a HE jest na tyle mało, że wystrzelasz i orzełki i rydwany i inne syfy. Owszem coś dojedzie, ale to się odbije od klocków. Pozatym przy standardzie maszyn krasiowych (5) i jakiś strzelcach i tak masz miękko z tymi orłami i czariotami, kawalerią też. Pozatym niezakladaj z góry, że będziesz zaczynać.orzel niedoleci to rydwan dojedzie - ciekawe w co te krasnoludki beda strzelaly jak beda mialy tyle roznych celow - a strzelac to beda mogly tylko przez jedna ture - bo potem to juz sa szarze
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
4 orły to jest jednyne 200pkt. ile to w maszynach jest? Ale tak czy siak 2 orły i 2 bolce to jest najlepszy wybór z rarów ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
4 orły na krasie są lepsze . Bolec to darmowe 100 punktów dla krasi , jeśli wystawiasz je przed tym jak on wystawi swoje maszyny .
Rydwany na krasie tez są średnie ...
Piechota i kwaleria są masakrowane przez ostrzał z organek i klop .
Przed kowadłem ratuje nas jedynie magia
Taktyki są proste schowac sie i bombardować kometami lub odważnie rzucać popychaczki i pitki .
Jak ktoś juz napisał 15-5 to rewelacyjny wynik o ile nie grasz z warzywkiem
Kraśki bez kowadła za to są łatwymi punktami
Za małą mobilność mają i nic nie pociska pocisków w nasze schowane jednostki .
IMHO
Żadna armia nie ma łatwo teraz z krasiami szczególne jak siadają duże runy
HE też mają bardzo ciężko .
Rydwany na krasie tez są średnie ...
Piechota i kwaleria są masakrowane przez ostrzał z organek i klop .
Przed kowadłem ratuje nas jedynie magia
Taktyki są proste schowac sie i bombardować kometami lub odważnie rzucać popychaczki i pitki .
Jak ktoś juz napisał 15-5 to rewelacyjny wynik o ile nie grasz z warzywkiem
Kraśki bez kowadła za to są łatwymi punktami
Za małą mobilność mają i nic nie pociska pocisków w nasze schowane jednostki .
IMHO
Żadna armia nie ma łatwo teraz z krasiami szczególne jak siadają duże runy
Zapewniam cię, że nie.Kraśki bez kowadła za to są łatwymi punktami
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Przecież nawet than z 3+ sejwem zamiata...