Smh's Barak Varr Dwarfs - 04.07 Dwarf Juggernaut – TA2!
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Smh's Barak Varr Dwarfs - 04.07 Dwarf Juggernaut – TA2!
Ave!
Przyszła kolej bym ja założył temat odnośnie moich postępów nad armią
Całość to krasie z twierdzy morskiej Barak Varr czyli schemat kolorystyczny niebiesko-błękitno-morsko-biały i tego będę się starał trzymać.
Historyja opowieści:
WIP:
Gyro: [klik]
Cannon: [klik]
Okręt: [klik]
Podstawki: [klik]
50x Warriors GW: [klik]
Iron Drakes: [klik]
Ukończone:
Lord and Wheelbearers: [klik]
Dragon Slayer: [klik]
Torpedo Bomber: [klik]
Pozdr
Smh
Przyszła kolej bym ja założył temat odnośnie moich postępów nad armią
Całość to krasie z twierdzy morskiej Barak Varr czyli schemat kolorystyczny niebiesko-błękitno-morsko-biały i tego będę się starał trzymać.
Historyja opowieści:
WIP:
Gyro: [klik]
Cannon: [klik]
Okręt: [klik]
Podstawki: [klik]
50x Warriors GW: [klik]
Iron Drakes: [klik]
Ukończone:
Lord and Wheelbearers: [klik]
Dragon Slayer: [klik]
Torpedo Bomber: [klik]
Pozdr
Smh
Ostatnio zmieniony 4 lip 2016, o 06:52 przez Smh, łącznie zmieniany 36 razy.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jak Ci się podoba ciemne drewno, to je tak zostaw i po problemie.
Co do rozjaśnienia prawej nogi pilota, to już nie ma czego rozjaśniać - rozjaśnione na maksa
Co do rozjaśnienia prawej nogi pilota, to już nie ma czego rozjaśniać - rozjaśnione na maksa
edit: przeniosłem z pierwszego postu, bo się uciążliwie go edytowało:
---------
Na początek wrzucam WIPa Gyrocopera:
do zrobienia:
- pomalować oczy
- pomalować buty
- tylko jedna warstwa na sakwach jest, więc dokończyć
- tylko jedna warstwa na siedzisku i oparciu - wykrawędziować
- rękojeść topora
- dokończyć zegar prędkościomierza
- dopieścić kolczugę
- podstawka (czeka na dedykowane podstawki dla całej armii)
z czym mam problem:
- drewno - z jednej strony podoba mi się takie ciemne, ale chyba przydałoby się rozjaśnić i problem z doborem koloru mam
- prawa noga pilota... no ni cholery nie wychodzi mi rozjaśnienie tego - ciągle wygląda nienaturalnie
z góry dzięki za wszelkie uwagi!
---------
Na początek wrzucam WIPa Gyrocopera:
do zrobienia:
- pomalować oczy
- pomalować buty
- tylko jedna warstwa na sakwach jest, więc dokończyć
- tylko jedna warstwa na siedzisku i oparciu - wykrawędziować
- rękojeść topora
- dokończyć zegar prędkościomierza
- dopieścić kolczugę
- podstawka (czeka na dedykowane podstawki dla całej armii)
z czym mam problem:
- drewno - z jednej strony podoba mi się takie ciemne, ale chyba przydałoby się rozjaśnić i problem z doborem koloru mam
- prawa noga pilota... no ni cholery nie wychodzi mi rozjaśnienie tego - ciągle wygląda nienaturalnie
z góry dzięki za wszelkie uwagi!
drewno chyba ciut na krawędziach tylko rozjaśnię, a noga, faktycznie do fotki została prawie najjaśniejszym pomalowana, wieczorem wrzucę washa na nią i na spokojnie do tego usiądęsmiejagreg pisze:Jak Ci się podoba ciemne drewno, to je tak zostaw i po problemie.
Ostatnio zmieniony 2 lis 2014, o 22:16 przez Smh, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Uważaj by nie przesadzić z farba i nie powstały grube warstwySmh pisze:drewno chyba ciut na krawędziach tylko rozjaśnię, a noga, faktycznie do fotki została prawie najjaśniejszym pomalowana, wieczorem wrzucę washa na nią i na spokojnie do tego usiądęsmiejagreg pisze:Jak Ci się podoba ciemne drewno, to je tak zostaw i po problemie.
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Washa możesz wrzucić, ale imho tylko dla obczajenia, jak się rozkładają fałdy, jak powinny wyglądać rozjaśnienia. A rozjaśnienia maluj, kombinatorze jeden, a nie washuj . Kto to widział, żeby sobie aż tak upraszczać
Nie wiem, jak podchodzisz do tego malowania, czy zależy Ci na speedzie, czy nie... Nawet śmigło by można jeszcze poprawić, bo jest dość płaskie... Poprawić można zawsze i wszystko, kwestia tylko czasu i wymagań własnych...
PS. Dobrze, że w końcu zacząłeś galerię
Nie wiem, jak podchodzisz do tego malowania, czy zależy Ci na speedzie, czy nie... Nawet śmigło by można jeszcze poprawić, bo jest dość płaskie... Poprawić można zawsze i wszystko, kwestia tylko czasu i wymagań własnych...
PS. Dobrze, że w końcu zacząłeś galerię
Cóż powiedzieć, fajny jest
Bałem się tego schematu kolorów na krasiach, bo chyba bym nie zdzierżył twojej mega kolekcji pomalowanej na elficki błękit (gorzej to już tylko różowy ), ale dają radę.
Czekam na te podstawki! Maluj dalej, może moje wnuki zobaczą tu kiedyś skończony oddział (sorki, nie mogłem się powstrzymać - już nie będę)
Bałem się tego schematu kolorów na krasiach, bo chyba bym nie zdzierżył twojej mega kolekcji pomalowanej na elficki błękit (gorzej to już tylko różowy ), ale dają radę.
Czekam na te podstawki! Maluj dalej, może moje wnuki zobaczą tu kiedyś skończony oddział (sorki, nie mogłem się powstrzymać - już nie będę)
ech... nosz i mam dylemat... ja tam lubię washe, dużo przyspieszają, a wiesz, że w kolejce czeka 600 krasi...smiejagreg pisze:Washa możesz wrzucić, ale imho tylko dla obczajenia, jak się rozkładają fałdy, jak powinny wyglądać rozjaśnienia. A rozjaśnienia maluj, kombinatorze jeden, a nie washuj . Kto to widział, żeby sobie aż tak upraszczać
tak, mam plan = jaśniej na środku każdej "łaty", mam nadzieję, że słusznysmiejagreg pisze:Nie wiem, jak podchodzisz do tego malowania, czy zależy Ci na speedzie, czy nie... Nawet śmigło by można jeszcze poprawić, bo jest dość płaskie... Poprawić można zawsze i wszystko, kwestia tylko czasu i wymagań własnych...
dobra motywacja jest to i będzie co tu wrzucaćsmiejagreg pisze:PS. Dobrze, że w końcu zacząłeś galerię
Ty wiesz dlaczego on został pomalowany prawda? Bo ostatnio zarobił na siebie zabijając sporo orasków... w ten sposób będę wybierał modele do malowania ;D - ech biedni SlayerzyRaqq pisze:Czekam na te podstawki! Maluj dalej, może moje wnuki zobaczą tu kiedyś skończony oddział (sorki, nie mogłem się powstrzymać - już nie będę)
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
jak dojdą sprzęty do konwersji to lordziu na tarczy do PTOMa :>Morsereg pisze:czyli rozumiem, ze nastepne w kolejce sa maszynki
edit:
przyszły gadżety do konwersji i nie mogłem się powstrzymać by nie przetestować mojego pomysłu... jeśli Morska Twierdza to i odpowiednia artyleria
konwersja działa we wstępnej fazie produkcji, poznajecie wózek?
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
5 dział to akurat na 10k pktKojot pisze:5 dział to nie lekka przesada? te mniejsze rozumiem będą na organki
tak, planuje organki - wziąłem na próbę i zobaczymy jak wyjdzie, jak spoko to zrobię ze 4szt
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Bardzo dobrze to wygląda, działa dalekosiężne będą ...
Super wygląda
Wisła Kraków.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Myślę, że doskonale pasują właśnie takie kółka do morskiej twierdzy...
na zamówienie bym chyba zbankrutowałRasti pisze:Ale zajebista robota. Po prostu świetne lufy.
Skąd takie masz? Robione na zamówienie?
No i wózek... Może mu kółka jeszcze wymienisz? Bo w sumie w tym skullpasowym to chyba najgorszy efekt robią właśnie te kółka...
tutaj pełny asortyment: http://www.modelnet.pl/products/64
tak jak pisał smiejagreg - wg mnie pasują do dział okrętowych i je takie zostawię
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
jak wspominałem, części do konwersji przybyły więc zacząłem pracę nad figsem do PTOMa...
mocny wip, duże jeszcze rzeźbienia zostało, ale już stoi i wygląda jak chciałem
mocne ściskanie w dołku było jak konwertowałem metalowego figsa, ale cóż... efekt mam nadzieję daje radę
przedstawiam: Dwarf Barak Varr Lord and Wheelbearers
(na pierwszej focie porównanie do oryginalnego figsa)
mocny wip, duże jeszcze rzeźbienia zostało, ale już stoi i wygląda jak chciałem
mocne ściskanie w dołku było jak konwertowałem metalowego figsa, ale cóż... efekt mam nadzieję daje radę
przedstawiam: Dwarf Barak Varr Lord and Wheelbearers
(na pierwszej focie porównanie do oryginalnego figsa)
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
its gonna be legen....wait for it... dary
zarabiscie wyglada i fajne wykorzystanie white dwarfa.
jak rozumiem jako slayerow bedziesz mial long drongs piratow
zarabiscie wyglada i fajne wykorzystanie white dwarfa.
jak rozumiem jako slayerow bedziesz mial long drongs piratow
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie