Ilość graczy w Lidze

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Re: Ilość graczy w Lidze

Post autor: Cauliflower »

Golonka pisze:No dobrze. To która kamera mnie bierze>
Twój problem polega na tym, że mało która chciałaby Cię brać! :D

Piotr,
nie miałem takiego problemu, bo była to szkoła którą sam ukończyłem i w której jak do niej chodziłem były organizowane takie pokazy.
Wtedy, sami ściągnęliśmy gościa z laską, bodajże wzięlismy ich z jakiegoś pokazu w sklepie Bellona. Mieliśmy wynajmowaną szkołę na 4h w soboty (nie co tydzień, bodajze co dwa), koleś prowadził zajęcia z gry w battla, a jego laska robiła w tym samym czasie RPG dla "biedniejszych".
Uczniowie zrzucali się na tę usługę - oni brali bodajżę 100kę za zajęcia, a sale były za darmo, bo szkole było to na rękę - kolejna atrakcja i dzieci z głowy rodziców w sobotę :wink:

Teraz jak sam byłem "nauczycielem" dostałem jakieś śmieszne wynagrodzenie i byłem oficjalnie zatrudniony na umowę zlecenie.
Miałem swoje bodajże 3h lekcyjne w piątek po południu. Miałem nawet dziennik zajęć, więc normalnie dzieciaki jak się wpisywały na zajecia to im zaznaczałem obecność i wpisywałem temat do dziennika - niezłe jaja przyznam :wink:
Niestety zawsze brakowało trochę czasu na te zajęcia, ale robilismy różne rzeczy.
Jakieś podstawy gry, gry pokazowe, budowanie rozpisek, nauka malowania itp.
Minus tego też był taki, że mieli jakieś śmieszne ilości swoich armii, więc ja musiałem pożyczać figury po kolegach i im je udostępniać.

Jeśli chodzi o rozmowy z dyrektorkami to myślę, że battla da się fajnie zaprezentować. W obecnych czasach rodzice też często zwracają uwage na takie gry, bo nie chcą by ich dzieci spędzały czas głównie przed kompem czy tv. Tutaj gwarantujesz jakieś podstawy logicznego myślenia, naukę malowania, naukę angielskiego itp.
Dodatkowo możesz się powołać, no to że inne szkoły takie rzeczy organizują.
Jak powiesz w Krakowie, że w Warszawie to już mają to baba na uszach stanie i Wam zorganizuje zajęcia :D :D :D
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

a znajdziemy kogoś, kto ten równoległy ranking ELO będzie prowadził?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Kali kiedy ten występ miałeś?
Z Grishalkiem robiliśmy pokaz WFB w MCK-u zainteresowanie było ale długafolowo nic z tego nie wyszło
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Lazur pisze:Kali kiedy ten występ miałeś?
Z Grishalkiem robiliśmy pokaz WFB w MCK-u zainteresowanie było ale długafolowo nic z tego nie wyszło
Jak z Grichalkiem to się nie dziwię, że nie wyszło :lol2:
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

JaceK pisze:
Jak z Grichalkiem to się nie dziwię, że nie wyszło :lol2:
Ale za to jaka impreza była po... :wink:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

W zeszłego Bazyliszka w niedzielę rano. Byłem z Lidderem i Stefanem, ale nie oglądaj bo wyszedłem grubo :D :lol2:
Tydzień później w piątek byłem w "Na cztery ręce" w Czwórce (TV i Radio), tam w sumie wyszło lepiej, bo miałem z jakieś 15 minut, a nie 3 minuty na spidzie :P

Lazur, a oprócz czegoś typu "uczymy grac w hobbita" wow....
To GW planuje zrobić coś porządnego w Polsce??
Jakiś turniej, open day może???
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Za nisko w hierarchii stoję żeby na takie pytania odpowiedzieć ale jeżeli chcesz nauczyć się grać w hobbita to zapraszam :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Niltag
Chuck Norris

Post autor: Niltag »

Jako nowy (powracajacy po chyba 13-15 latach) grasz WFB powiem szczerze ze to dzieki skelpowi w GW w Zlotych jestem tu ponownie i powiem ze duzo robia zeby nowych graczy wciagnac.

Problem polega na tym ze jak sie zaczyna grac to nie masz odrazu armi na 2400 (przwaznie na tyle sie gra) i nie masz jak sie uczyc.

Ja nie mam problemu przegrac na turnieju 3 razy, bo czegos zawsze sie ucze i moje rozpy sa lepsze z turnieju na turniej.
"The best defense is a good offense." -Gen. George S. Patton

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Jest jakiś sposób na wskazanie liczby turniejów, które odbyły się w zeszłym sezonie? Nie musi być dokładnie, orientacyjna liczba wystarczy.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Myth pisze:Jest jakiś sposób na wskazanie liczby turniejów, które odbyły się w zeszłym sezonie? Nie musi być dokładnie, orientacyjna liczba wystarczy.
Do ligi zostało zaliczonych ok 120 turniejów (do połowy grudnia było ich dokładnie 117).
Sezon zaczął się 5/13/2012, a zakończył z końcem roku.
Obrazek

Myth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Myth »

Dzięki!
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Do tego można policzyć turnieje, które odbyły się w sklepach, które nie zostały zgłoszone, które sie odbyły, ale wyniki zostały przesłane za późno lub błędnie, turnieje rozegrane po za ligą itd.
Obrazek

Awatar użytkownika
Napoleon
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Napoleon »

W Łodzi Marauder zrobił ostatnio turniej otwarty połączony z nauką gry w battla, 40k i hobbita. Dwa dni (jeden wfb, drugi wh40k) w centrum handlowym na wygrodzonym atrium z ludźmi podchodzącymi, kibicującymi, biorącymi udział w różnych akcjach towarzyszących. Bez sklepu stave'a oczywiście nie byłoby opcji tego zrobić (ktoś musi wystawić fakture, większość firm nagłośnieniowych/ubezpieczalnie nie chciała z ludźmi bez działalności nawet rozmawiać, do tego stagraf dał sporo gratisów i wspósponsornął z Portem Łódź nagrody) - ale to jest jakaś droga. Rozdawaliśmy figurki GW do malowania, uczyliśmy malować i przede wszystkim rozmawialiśmy z każdym kto podszedł zapytać co się dzieje. Myślę że kilkaset do kilku tysięcy (megaoptymistycznie) ludzi przewinęło się obok, z kilkudziesięcioma do 2-3 setek udało się porozmawiać. Do tego cała akcja wylądowała w większości mediów lokalnych. Z tego wystarczy że jeden procent za każdym razem się wciągnie....

Stave prowadzi teraz statystykę ilu nowych ludzi mu przyszło do sklepu, a później skrzyżujemy to z liczbą ludzi któzy zaczną faktycznie grać. Na razie jesteśmy pełni nadziei.

Organizacja eventu była mordercza - ale to jest do ogarnięcia dla każdego bardziej zgranego klubu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Od dupy strony. Jako szczaw na moim pierwszym turnieju w życiu w Krk pocisnąłem Żabę - wtedy chyba zwycięzcę poprzedniej ligi. Tak się zjarałem, że pojechałem do Wawy cisnąć dalej i zcisnąłem Piotra Bilskiego. Normalnie tak się zjarałem, że mnie do tej pory trzyma.

Puśćcie Rinca, Kalafiora i innych celebrytów na lokale z narybkiem i niech ich kilka razy dzieci ciężko zmasakrują - Ci, którzy zasmakują zwycięstwa nad uznanym graczem, zostaną w Battlu na dłużej. Nic tak nie przyciąga jak dobra macha.

Tylko to wyklucza ELO:)

ODPOWIEDZ