Gamezone
- Temple Guard
- Falubaz
Jeśli chodzi o GZ, to niektóre figurki są fajniejsze od tych GW (np. praktycznie całe Imperium, pikinierzy bardzo fajni, podobni do Pirazzo's Lost Legion, przydadzą się zbieraczom DoW; bardzo dobra jest piechota HE i DE czy np. jazda i łucznicy TK), ale np. Chaos mi się nie podoba, figurki Warriorów i Knightów nie mogą się równać z GW. A w przypadku Krasnoludów to jedyne lepsze figurki GZ to dla mnie Hammerers, jeśli chodzi o pozostałe oddziały to figurki GW są lepsze.
Kumpel jak zobaczył to stwierdził, że będzie teraz Chaosem gwałcił, pustoszył, rabował...
Dobrze ,ze jest alternatywa w miarę przystepnej cenie (28 zł za 3 metalowych piechociazy albo 18 zł za herosa ) Dla mnie ok. Fakt ,ze niektore figsy mi sie nie podobaja ale stanowcza wiekszosc jest bardzo ladna albo chociaz do przyjecia
Osobiście na żywca widziałem tylko knightów chaosu i grali lecz muszę przyznać że jestem pod wrażeniem...GZ może być (jeśli już nie jest) bardzo dobrą alternatywą figsów m.in. do WFB...w szczególności kiedy zbliżają sie mroczne czasy w których u GW plastik zastąpi metal
Mniejsi?! Na pewno nie - te metalowe szkapy przypominają mi trochę imperialne czołgi, mają niesamowite paszcze, rogi, naprawdę masakra. Tarcze mają jak najbardziej, choć te nie są jakieś przytłaczająco duże (na dwóch wzorach jest taka trójwymiariowa demoniczna paszcza z setką zębów, na innym czaszka w obręczy i z dużymi kłami - jedno i drugie dość charakternie wygląda). Ciężkie pancerze, niezły sztandar, muzyk ma obwieszone kolczugą tarabany po obu stronach siodła - po prostu zabija
Ja nie jestem obiektywny ale jak patrzę na blistry to mam ochotę sprawić sobie taką chorągiew na półkę. W Warszawie mogę Ci pokazać blisterki. W poniższym linku masz jakieś większe zdjęcie z CoolMini chociaż ostrzegam, ża malowanie jest syfne
http://www.coolminiornot.com/123115
Ja nie jestem obiektywny ale jak patrzę na blistry to mam ochotę sprawić sobie taką chorągiew na półkę. W Warszawie mogę Ci pokazać blisterki. W poniższym linku masz jakieś większe zdjęcie z CoolMini chociaż ostrzegam, ża malowanie jest syfne
http://www.coolminiornot.com/123115
Podobno jakoś w okolicach sierpnia Gamezone miał wypuścić figurki wardancerów i pieszych bohaterów do WE. Wie ktoś może coś na ten temat?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
teraz wypuścił zaj...bistych górników i nowe figurki do orków, w tym rydwan zarąbisty... elfy z tego co wiem mają być w krótce ale jeszcze nic nie widziałem... gamezone ma fajny motyw... na youtube można znaleźć ich figurki... oglądasz sobie filmik z obracającymi sie figurkami i możesz dokładniej zobaczyć co przedstawiają z kazdej strony. Znacznie lepsza opcja niż zwykła fotka która albo ukryje niedoróbka albo pogorszy wygląd figsa...
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
podobny problem miałem z hammerersami ale się udało... z tym, że kilku z nich stoi na skałach czyli troche wyżej od reszty (3-4 mm)... wygląda to nawet lepiej niż jakby byli równo poustawiani a wszystko pasuje
W przypadku Wardancerów raczej nie martwię się o kwestię ich ustawienia...
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
no raczej ale w jednostkach r&f trzeba sie z tym natrudzić przy gamezonowskich figurkach... ogólnie mają tendencje do robienia "grubych" figurek... wszystko jest duze i przypakowane, wystaje za podstawke i w momencie kiedy musimy ustawić kilkunastu takich gości obok siebie pojawia sie problem. Bo gamezone chyba nie pomyślało przy tworzeniu figsów że wypadałoby żeby jakoś do siebie pasowały.
jednak warto jest pokombinowac bo fgurki sa w wiekszości świetne... tylko elfy mi niezbyt pasują...
jednak warto jest pokombinowac bo fgurki sa w wiekszości świetne... tylko elfy mi niezbyt pasują...
- Aragorn007
- "Nie jestem powergamerem"
A co powiecie o Bretonni? Mnie najbardziej podobają się Gralowcy i Erranty. Mówiąc szczerze użyję chyba muzyka Errantów jako muzyka QK
Edit:
Czy konna czarodziejka z GZ nadaje sie na stol?
Edit:
Czy konna czarodziejka z GZ nadaje sie na stol?
- Lady Mayer
- Wałkarz
- Kontakt:
damselka jest o niebo lepsza od tej z GW, która ma twarz jakby przejechała nią po betonie, zreszta na początku tematu już chyba ktoś to zauwazył. A i wierzchowiec lipny jak u chłopa. Zdecydowanie polecam tą z GZ.
Podobnie jest z odpowiedniczką gamesworkshop'owej Morathi DE, gamezonowską to zaiste arcydzieło
A ogólnie rzecz biorąc faktycznie, GZ ma raczej ładniejsze figsy choć jednocześnie trudniejsze do malowania i siłą rzeczy trzeba poświęcić im nieco więcej uwagi. Ja nie zapomnę malowania swojego sztandarowego od KoR'ów. Makabra z tymi tłoczeniami, choć zdecydowanie lepsze to niż lipne kalkomanie GW.
Podobnie jest z odpowiedniczką gamesworkshop'owej Morathi DE, gamezonowską to zaiste arcydzieło
A ogólnie rzecz biorąc faktycznie, GZ ma raczej ładniejsze figsy choć jednocześnie trudniejsze do malowania i siłą rzeczy trzeba poświęcić im nieco więcej uwagi. Ja nie zapomnę malowania swojego sztandarowego od KoR'ów. Makabra z tymi tłoczeniami, choć zdecydowanie lepsze to niż lipne kalkomanie GW.
Ostatnio zmieniony 6 wrz 2007, o 20:48 przez Lady Mayer, łącznie zmieniany 1 raz.
- Temple Guard
- Falubaz
Czy tak miał wyglądać Twój post?
Lady Mayer pisze:damselka jest o niebo lepsza od tej z GW, która ma twarz jakby przejechała nią po betonie, zreszta na początku tematu już chyba ktoś to zauwazył. A i wierzchowiec lipny jak u chłopa. Zdecydowanie polecam tą z GZ.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!