Galeria
Moderator: Gremlin
- Jacek_Azael
- Masakrator
Re: Galeria
Hej zobaczyłem na Bazylu takiego treemana i postanowiłem nabyć. Wie ktoś może w gdzie to jeszcze można kupić? Pytałem po bardach, wilczkach, arenach itp. i nic. Może ktoś ma jakiś namiar. Pzdr.
Mam dwa takie enty, generalnie są to metalowe multipart'y, akurat tej wersji 'głowy' nie posiadam (mam tą bardziej ludzką):
Jednego mam pomalowanego, drugi czeka właśnie na tę główkę i powiem Ci, że od kliku lat nie moge jej namierzyć.
Tylko allegro, ebay ale bardzo, bardzo, bardzo rzadko...
Jednego mam pomalowanego, drugi czeka właśnie na tę główkę i powiem Ci, że od kliku lat nie moge jej namierzyć.
Tylko allegro, ebay ale bardzo, bardzo, bardzo rzadko...
- Jacek_Azael
- Masakrator
Będę miał takiego na dniach... kumpel skądś wytrzasnął 1 czy 2 sztuki.
Może uda się ich odlewać to zrobię sobie Treekiny..bo na Treemana to jakoś za małe
Brokułek musi być duży
Jak dojdzie do mnie figs to dam znać
Może uda się ich odlewać to zrobię sobie Treekiny..bo na Treemana to jakoś za małe
Brokułek musi być duży
Jak dojdzie do mnie figs to dam znać
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
A wrzucę swój oldskul, bo mam ostatnio fazę na domalowywanie WE. Najgorsze jeszcze przede mną - 50 klonów (na szczęście podstawowe już nałożone), 10 skautów, 20 kawalerii - 10 glade ridersów (V ed - wzory z łukami), 8 wildów FCG (wzory z włóczniami) i 2 herosów (nie znoszę malować kawalerii). Do tego jeszcze dwa treekiny, treeman (durthu), ancient treeman (orion) i heros na orzełku (ariel).
Dzisiaj wildzi, warhawki, wardancerzy, łuki, driady, treekin, magiczka, bsb, waywatchers
Nie zalepiałem szpar, bo mi się nie chciało. Większość ma jeszcze podstawki do dokończenia, oczy do domalowania i jakieś pierdółki do zrobienia (wardancers). Założenie było takie, że ma być prosto, kolorowo i szybko. Z tym ostatnim to różnie wychodzi
Dzisiaj wildzi, warhawki, wardancerzy, łuki, driady, treekin, magiczka, bsb, waywatchers
Nie zalepiałem szpar, bo mi się nie chciało. Większość ma jeszcze podstawki do dokończenia, oczy do domalowania i jakieś pierdółki do zrobienia (wardancers). Założenie było takie, że ma być prosto, kolorowo i szybko. Z tym ostatnim to różnie wychodzi
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Jacek_Azael
- Masakrator
Bardzo fajna retro-armia. Nie wiem jak inni, ale ja mam jakiś dziwny sentyment do staroedycyjnych WE. Malowanie też spoko, choć dupy nie urywa, ale rozumiem, że nie ma urywać tylko być 5 edycyjnie. Podstawki z krawędziami z "Goblin Green" by im pasowały, jak już będą skończone. BsB najfajniejszy. Sexy szminka na magiczce, takiej jeszcze nie widziałem, Czerwone łuki byłyby bardziej retro.
Jankielu: Piękna armia! Mam podobną tyle tylko, że nieco większą i też mnie czeka malowanie około 9k punktów!
Magiczka i sztandar do zwiadowców piękne natomiast drzewiec ma nie usuniętą linię z formy
Miejscami się zastanawiałem czy nie było jakiegoś dipingu.
Tym nie mniej wielki plus za oldschool, sam taki uwielbiam i nowych modeli prawie nie mam i nie zbieram
(może parę wyjątków w postaci co ładniejszych modeli)
Życzę dużo zapału do malowania i bardzo chętnie obejrzę resztę.
Pozdrawiam
Magiczka i sztandar do zwiadowców piękne natomiast drzewiec ma nie usuniętą linię z formy
Miejscami się zastanawiałem czy nie było jakiegoś dipingu.
Tym nie mniej wielki plus za oldschool, sam taki uwielbiam i nowych modeli prawie nie mam i nie zbieram
(może parę wyjątków w postaci co ładniejszych modeli)
Życzę dużo zapału do malowania i bardzo chętnie obejrzę resztę.
Pozdrawiam
Spoko, łuki mam jescze czerwone, niebieskie, źółte, białe i zielone, tylko z samymi podstawowymi kolorami.
Ja też, dlatego wszystkie modele mam z V edycji. Dużo bardziej mi się tamten klimat podobał, nowy design mnie nie przekonuje. Podstawki na bank będą miały krawędzie goblin green. Dippingu nie ma, tylko nowe washe z GW. Mam tak mało czasu na malowanie, że nie mogę sobie pozwolić na poziom urywający jaja. Tylko herosi będą na jakimś przyzwoitym poziomie.ale ja mam jakiś dziwny sentyment do staroedycyjnych WE
To mój treekin. Niektóre figsy nie mają usuniętych nadlewek, liń podziału formy i pozalepianych dziur, bo zajmowałoby to zwyczajnie za dużo czasu (w skali całej armii).natomiast drzewiec ma nie usuniętą linię z formy
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Jacek_Azael
- Masakrator
Musisz czyściej malować. Za dużo "suchego pędzla", zwłaszcza na podstawkach wg. mnie oczywiście. Najlepszy sposób na ładną armię dla osób malujacych od niedawna, to staranne pomalowanie podstawowymi kolorami figurek (czyli bez rozjaśnień), a następnie "krawędziowanie". Wychodzi czysto, szybko i schludnie. A czasu zabiera o niebo mniej niż "tradycyjne" malowanie. Pzdr.
Jacku nei jest źle, fajny TT, jest czysto i schludnie, jeżeli chodzi o modele, to imo łuki są slabo wycieniowane. A podstawki + tray mi się zwyczajnie nie podobaja, za dużo rodzajów trawek, jakies czaszki i kości ( troche bez pomysłu na calość), i ten jedynie skull white drybrusz na piasku (warszawski standard) . Popraw te podstawki to i same modele od razu zyskają.
xYz
- Jacek_Azael
- Masakrator
Dzięki za komentarze, mam nadzieję że te prace nie są takie złe Podstawki postaram się poprawić, choć przyznam że drysbrusha tutaj nie stosowałem (Tallern Flesh + Devlan Mud). Tray był w sumie po to, żeby pokazać cały regiment i rzeczywiście nie pasuje za bardzo klimatem do WE (robiony był dla VC które zbierałem za czasów 7 edycji). Co do trawek na podstawkach, po prostu podoba mi się taki łąkowo-leśny klimat stąd kępki traw czy łąkowe kwiatki Jeśli uważacie, że lepsza będzie spójność w podstawkach to postaram się to poprawić
A propos łuków - macie jakieś fajne przepisy jak je ładnie powyciągać ?:)
A propos łuków - macie jakieś fajne przepisy jak je ładnie powyciągać ?:)
- Jacek_Azael
- Masakrator
Z wielką chęcią skorzystam Jak będzie chwila czasu to na pewno się odezwę:)Jacek_Azael pisze:Jak mieszkasz w Poznaniu, tak jak masz wpisane to możemy się kiedyś spotkać i pokażę Ci co i jak.
Dzięki Kwiatki są kupne - Army Painter Meadow Flowers. Wygląda to tak : http://www.michtoy.com/item-APR%20BF413 ... owers.htmlJankiel pisze:Podstawki są super. Jak robiłeś te kwiatuszki?
Ostatnio zmieniony 23 lut 2013, o 15:35 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 2 razy.