Galeria

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Re: Galeria

Post autor: Jacek_Azael »

Hej zobaczyłem na Bazylu takiego treemana i postanowiłem nabyć. Wie ktoś może w gdzie to jeszcze można kupić? Pytałem po bardach, wilczkach, arenach itp. i nic. Może ktoś ma jakiś namiar. Pzdr.
Obrazek
-"Im dalej w las, tym więcej drzew"
-"To mały krok dla człowieka, ale dla karła, normalny...;-)"
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

A w Battlebear ? Arbalowi czy tam QC sciągnęli jakieś dziwne modele więc może bym na twoim miejscu tam zapytał.
Obrazek

Awatar użytkownika
Varulf
Mudżahedin

Post autor: Varulf »

Mam dwa takie enty, generalnie są to metalowe multipart'y, akurat tej wersji 'głowy' nie posiadam (mam tą bardziej ludzką):
Obrazek
Jednego mam pomalowanego, drugi czeka właśnie na tę główkę i powiem Ci, że od kliku lat nie moge jej namierzyć.
Tylko allegro, ebay ale bardzo, bardzo, bardzo rzadko...

gryfel
Warzywo

Post autor: gryfel »

To jest stara wersja Enta do Lotra, w metalu. Już dawno nie ma go w sprzedaży, zastąpiła go wersja plastikowa, o wiele brzydsza..
Obrazek

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

Boże, to wygląda koszmarnie
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

No dokładnie wszędzie już tego mają. Trudno będę się starał. Jakoś go dostanę.
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Będę miał takiego na dniach... kumpel skądś wytrzasnął 1 czy 2 sztuki.
Może uda się ich odlewać to zrobię sobie Treekiny..bo na Treemana to jakoś za małe :P

Brokułek musi być duży 8)

Jak dojdzie do mnie figs to dam znać
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

A wrzucę swój oldskul, bo mam ostatnio fazę na domalowywanie WE. Najgorsze jeszcze przede mną - 50 klonów (na szczęście podstawowe już nałożone), 10 skautów, 20 kawalerii - 10 glade ridersów (V ed - wzory z łukami), 8 wildów FCG (wzory z włóczniami) i 2 herosów (nie znoszę malować kawalerii). Do tego jeszcze dwa treekiny, treeman (durthu), ancient treeman (orion) i heros na orzełku (ariel).

Dzisiaj wildzi, warhawki, wardancerzy, łuki, driady, treekin, magiczka, bsb, waywatchers

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie zalepiałem szpar, bo mi się nie chciało. Większość ma jeszcze podstawki do dokończenia, oczy do domalowania i jakieś pierdółki do zrobienia (wardancers). Założenie było takie, że ma być prosto, kolorowo i szybko. Z tym ostatnim to różnie wychodzi
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Bardzo fajna retro-armia. Nie wiem jak inni, ale ja mam jakiś dziwny sentyment do staroedycyjnych WE. Malowanie też spoko, choć dupy nie urywa, ale rozumiem, że nie ma urywać tylko być 5 edycyjnie. Podstawki z krawędziami z "Goblin Green" by im pasowały, jak już będą skończone. BsB najfajniejszy. Sexy szminka na magiczce, takiej jeszcze nie widziałem, :) Czerwone łuki byłyby bardziej retro.
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Schalazar
Mudżahedin

Post autor: Schalazar »

Jankielu: Piękna armia! =D> Mam podobną tyle tylko, że nieco większą i też mnie czeka malowanie około 9k punktów! :roll:

Magiczka i sztandar do zwiadowców piękne :) natomiast drzewiec ma nie usuniętą linię z formy #-o

Miejscami się zastanawiałem czy nie było jakiegoś dipingu.

Tym nie mniej wielki plus za oldschool, sam taki uwielbiam i nowych modeli prawie nie mam i nie zbieram :wink:
(może parę wyjątków w postaci co ładniejszych modeli)

Życzę dużo zapału do malowania i bardzo chętnie obejrzę resztę.

Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Spoko, łuki mam jescze czerwone, niebieskie, źółte, białe i zielone, tylko z samymi podstawowymi kolorami.
ale ja mam jakiś dziwny sentyment do staroedycyjnych WE
Ja też, dlatego wszystkie modele mam z V edycji. Dużo bardziej mi się tamten klimat podobał, nowy design mnie nie przekonuje. Podstawki na bank będą miały krawędzie goblin green. Dippingu nie ma, tylko nowe washe z GW. Mam tak mało czasu na malowanie, że nie mogę sobie pozwolić na poziom urywający jaja. Tylko herosi będą na jakimś przyzwoitym poziomie.
natomiast drzewiec ma nie usuniętą linię z formy
To mój treekin. Niektóre figsy nie mają usuniętych nadlewek, liń podziału formy i pozalepianych dziur, bo zajmowałoby to zwyczajnie za dużo czasu (w skali całej armii).
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Tak jak malowanie to dupy nie urywa, tak po prostu uwielbiam V edycyjne fixy. ;D Sam mam ich całkiem sporo (a nawet z IV ed.), także coś pięknego. :)
Fanie się patrzy na taki oldschool, good job Jankiel. :)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Ostatnio skończyłem mały regimencik 10 łuków :)

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Musisz czyściej malować. Za dużo "suchego pędzla", zwłaszcza na podstawkach wg. mnie oczywiście. Najlepszy sposób na ładną armię dla osób malujacych od niedawna, to staranne pomalowanie podstawowymi kolorami figurek (czyli bez rozjaśnień), a następnie "krawędziowanie". Wychodzi czysto, szybko i schludnie. A czasu zabiera o niebo mniej niż "tradycyjne" malowanie. Pzdr.
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Jacku nei jest źle, fajny TT, jest czysto i schludnie, jeżeli chodzi o modele, to imo łuki są slabo wycieniowane. A podstawki + tray mi się zwyczajnie nie podobaja, za dużo rodzajów trawek, jakies czaszki i kości ( troche bez pomysłu na calość), i ten jedynie skull white drybrusz na piasku (warszawski standard) :). Popraw te podstawki to i same modele od razu zyskają.
xYz

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Ja nie chciałem mówić, że jest źle, bo nie jest. Tylko pomóc, aby było lepiej :wink:
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Dzięki za komentarze, mam nadzieję że te prace nie są takie złe :) Podstawki postaram się poprawić, choć przyznam że drysbrusha tutaj nie stosowałem (Tallern Flesh + Devlan Mud). Tray był w sumie po to, żeby pokazać cały regiment i rzeczywiście nie pasuje za bardzo klimatem do WE (robiony był dla VC które zbierałem za czasów 7 edycji). Co do trawek na podstawkach, po prostu podoba mi się taki łąkowo-leśny klimat stąd kępki traw czy łąkowe kwiatki :) Jeśli uważacie, że lepsza będzie spójność w podstawkach to postaram się to poprawić :)

A propos łuków - macie jakieś fajne przepisy jak je ładnie powyciągać ?:)

Awatar użytkownika
Jacek_Azael
Masakrator

Jak mieszkasz w Poznaniu, tak jak masz wpisane to możemy się kiedyś spotkać i pokażę Ci co i jak.
Obrazek
P.S.WE rare 8ed. ;-p

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Podstawki są super. Jak robiłeś te kwiatuszki?

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Jacek_Azael pisze:Jak mieszkasz w Poznaniu, tak jak masz wpisane to możemy się kiedyś spotkać i pokażę Ci co i jak.
Z wielką chęcią skorzystam :) Jak będzie chwila czasu to na pewno się odezwę:)
Jankiel pisze:Podstawki są super. Jak robiłeś te kwiatuszki?
Dzięki :) Kwiatki są kupne - Army Painter Meadow Flowers. Wygląda to tak : http://www.michtoy.com/item-APR%20BF413 ... owers.html
Ostatnio zmieniony 23 lut 2013, o 15:35 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ