Rozpiski nowego Imperium
Moderator: #helion#
Re: Rozpiski nowego Imperium
Macias - wygrałeś jakiś turniej w dobrej obsadzie? Wiemy o czym mówimy?
Na Bazyliszku byłem 19 a na Kujawiaku 70 - Piotr odpowiedni 20 i 44 Duke 1 i 50 - co prawda byłem w słabej formie ale tego chyba nie da się nie zauważyć że jest różnica... i to spora
Na Bazyliszku byłem 19 a na Kujawiaku 70 - Piotr odpowiedni 20 i 44 Duke 1 i 50 - co prawda byłem w słabej formie ale tego chyba nie da się nie zauważyć że jest różnica... i to spora
Karli na Bazylu 36, teraz - 6.PiotrB pisze:Macias - wygrałeś jakiś turniej w dobrej obsadzie? Wiemy o czym mówimy?
Popracujcie lepiej nad rozpiskami, bo widocznie nie są idealne. W obecnych, nowych, warunkach.
Narzekanie na BP nic Wam nie da - oprócz 1, żaden z członków AR.com o Waszych wątpliwościach nie ma pojęcia, a obawiam się i tak by je olali.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
To ja nie wiem jak wy tym Emp gracie że z 1 miejsca na 50.
JA narazie stabilnie utrzymuje moja rozpa dobry wyniki a gram demisie 2xbanisz działo tank ).
Wyżalanie się że niby AR mocno nas dotknął nic wam nie da.
JA narazie stabilnie utrzymuje moja rozpa dobry wyniki a gram demisie 2xbanisz działo tank ).
Wyżalanie się że niby AR mocno nas dotknął nic wam nie da.
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą
Karli na Bazylu był 13.JaceK pisze:Karli na Bazylu 36, teraz - 6.PiotrB pisze:Macias - wygrałeś jakiś turniej w dobrej obsadzie? Wiemy o czym mówimy?
GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony
ja niby jestem w ar, ale takze jestem daleki od przejmowania sie tym calym jojczeniem.JaceK pisze: Narzekanie na BP nic Wam nie da - oprócz 1, żaden z członków AR.com o Waszych wątpliwościach nie ma pojęcia, a obawiam się i tak by je olali.
Emp ma mozliwosci zrobienia kilka roznych rozpisek. Armia kawaleryjska po wyjsciu wochu stala sie elementem popularnej mety, stad tez nic dziwnego, ze ludzie zaczeli sie na to sajdowac.
Z drugiej strony ludzie sie siduja na mocne armie a nie slabe armie.
Mea culpa!Siweusz pisze:Karli na Bazylu był 13.JaceK pisze:Karli na Bazylu 36, teraz - 6.PiotrB pisze:Macias - wygrałeś jakiś turniej w dobrej obsadzie? Wiemy o czym mówimy?
Ale argument był mocny
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Zależy co masz na myśli mówiąc dobra obsada. Gram w 3city, nie jest to może poziom Warszawy, ale mamy kilku dobrych graczy. I wiem o czym mówię, imperium na małe pkt jest strasznie mocne.PiotrB pisze:Macias - wygrałeś jakiś turniej w dobrej obsadzie? Wiemy o czym mówimy?
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Oczywiście, że tak, wciskasz rycerzy, demisie, artylerię, nawet się pegazista wciśnie. O czołgu zapomnij bo zbędny (acz pewno przy odrobinie wysiłku by się dało).
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
No to zacznij grać na turniejach tymi Vampirami i nie będziesz miał już dylematów rozpiskowych, życie będzie łatwiejsze i mniej lamentów.. figurki już chyba masz? :)PiotrB pisze:No i spotykasz orki czy vc i robisz puff... naprawdę nigdy tego nie przerabialiście? Imperium na mniejsze punkty jest totalnie 0-1 są paringi że na dzień dobry jest 5-15....
Imperium jest armią uniwerslaną i nie ma jedynej słusznej rozpiski (to chyba zaleta tej armii), i tak - są i będą niewygodne parringi... zmodyfikuj rozpiskę na piechocie pod nowe euro i testuj. Powodzenia :)
Oj tam! Zawsze można trafić na jakiś gorszy paring, ale nie można przyjmować od razu wyniku, bo są jeszcze kości, które mogą zmienić pewne combaty na totalne porażki i na odwrótPiotrB pisze:No i spotykasz orki czy vc i robisz puff... naprawdę nigdy tego nie przerabialiście? Imperium na mniejsze punkty jest totalnie 0-1 są paringi że na dzień dobry jest 5-15....
Na małe pkt nie ma chyba gorszego paringu niż O&G (ewentualnie HE mogą konkurować). VC natomiast nie są jakimś mega wielkim problemem jak nie ma lorda klepacza.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
Odchodząc od dywagacji na temat Euro ,na które się nie wypowiem ,bo rzadko gram ,ale "na papierze" nie podobaja mi sie te ograniczenia
Oto dwie rozpiski - na kawalerii i na piechocie. Obie są na 2000 pkt ,nie mogę się zdecydować ,którą zagrać ,ale chyba jednak będzie to kawaleria
Wielki Mistrz 245 pkt
-pełna zbroja płytowa
-koń w kropierzu
-Runefag
-Charmed shield
Lord czarodziej 208 pkt
-Dispel scroll
-koń
-3 level
-domena światła
Kapłan sigmara 85 pkt
-ciężka zbroja
-tarcza
-koń w kropierzu
Kapłan sigmara 90 pkt
-ciężka zbroja
-tarcza
-koń w kropierzu
-Warrior bane
Kapitan BSB 133 pkt
-ciężka zbroja
-Enchanted shield
-koń w kropierzu
-Dawnstone
Rycerze WK 11x 305 pkt
-FCG
Rycerze 8x 196 pkt
-muzyk ,chorąży
Demigryfy 3x 184 pkt
-muzyk
Demigryfy 3x 184 pkt
-muzyk
Wielkie działo 120 pkt
Czołg parowy 250 pkt
Lord czarodziej 190 pkt
- domena światła
-3 level
-Dispel sroll
Kapłan sigmara 72 pkt
-ciężka zbroja
-Enchanted shield
Kapitan BSB 138 pkt
-pełna zbroja
-Dragonhelm
-tarcza
-Dawnstone
-Shrieking blade
Halabardnicy 38x 258 pkt
-FCG
Detachment 5x łucznicy 35 pkt
Halabardnicy 38x 258 pkt
-FCG
Demigryfy 3x 184 pkt
-muzyk
Demigryfy 3x 184 pkt
-muzyk
Wielkie działo 120 pkt
Wielkie działo 120 pkt
Czołg 250 pkt
Oto dwie rozpiski - na kawalerii i na piechocie. Obie są na 2000 pkt ,nie mogę się zdecydować ,którą zagrać ,ale chyba jednak będzie to kawaleria
Wielki Mistrz 245 pkt
-pełna zbroja płytowa
-koń w kropierzu
-Runefag
-Charmed shield
Lord czarodziej 208 pkt
-Dispel scroll
-koń
-3 level
-domena światła
Kapłan sigmara 85 pkt
-ciężka zbroja
-tarcza
-koń w kropierzu
Kapłan sigmara 90 pkt
-ciężka zbroja
-tarcza
-koń w kropierzu
-Warrior bane
Kapitan BSB 133 pkt
-ciężka zbroja
-Enchanted shield
-koń w kropierzu
-Dawnstone
Rycerze WK 11x 305 pkt
-FCG
Rycerze 8x 196 pkt
-muzyk ,chorąży
Demigryfy 3x 184 pkt
-muzyk
Demigryfy 3x 184 pkt
-muzyk
Wielkie działo 120 pkt
Czołg parowy 250 pkt
Lord czarodziej 190 pkt
- domena światła
-3 level
-Dispel sroll
Kapłan sigmara 72 pkt
-ciężka zbroja
-Enchanted shield
Kapitan BSB 138 pkt
-pełna zbroja
-Dragonhelm
-tarcza
-Dawnstone
-Shrieking blade
Halabardnicy 38x 258 pkt
-FCG
Halabardnicy 38x 258 pkt
-FCG
Demigryfy 3x 184 pkt
-muzyk
Demigryfy 3x 184 pkt
-muzyk
Wielkie działo 120 pkt
Wielkie działo 120 pkt
Czołg 250 pkt
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!
Wystawiasz Reiksguardów w kresce i są porządnym blokerem, a jeszcze jak dołączy się do takiej kreski pegazista to trzymają przeciwnika koncertowo.PiotrB pisze:oddział Reiksuardów ma nieporównywalnie mniejszy wygar niż demisie.. to już bym chyba fllaglantów wolał albo lepiej kloc halabard ...
Ja to wiem, gram nimi podobnie, ale Piotr porównując ich do flaggelantów skutecznie zniechęcił mnie do dalszej dyskusji : )Embir pisze:Wystawiasz Reiksguardów w kresce i są porządnym blokerem, a jeszcze jak dołączy się do takiej kreski pegazista to trzymają przeciwnika koncertowo.PiotrB pisze:oddział Reiksuardów ma nieporównywalnie mniejszy wygar niż demisie.. to już bym chyba fllaglantów wolał albo lepiej kloc halabard ...
co myślicie o takiej rozpie?
Unnamed2400 Pts - Empire Army
1 Arch Lector of Sigmar @ 309.0 Pts
General; Prayers of Sigmar; Heavy Armour
Warrior Bane [5.0]
Enchanted Shield [5.0]
Talisman of Preservation [45.0]
1 War Altar of Sigmar @ [0.0] Pts
1 Battle Wizard Lord of the Light Order @ 215.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Light
Sceptre of Stability [15.0]
1 Captain of the Empire @ 184.0 Pts
Great Weapon; Full Plate Armor; Shield; Battle Standard; Imperial Pegasus
Dawnstone [25.0]
Dragonhelm [10.0]
Potion of Foolhardiness [5.0]
1 Imperial Pegasus @ [45.0] Pts
1 Battle Wizard of the Light Order @ 90.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Light
Dispel Scroll [25.0]
40 Halberdiers @ 361.0 Pts
Halberd; Light Armour; Standard; Musician
1 Sergeant @ [10.0] Pts
13 Archer Detachment @ [91.0] Pts
Normal Bow
5 Knightly Orders @ 120.0 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Musician; Warhorse
5 Demigryph Knights @ 310.0 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Standard; Musician; Demigryph
5 Demigryph Knights @ 320.0 Pts
Banner of Eternal Flame [10.0]
1 Great Cannon @ 120.0 Pts
1 Steam Tank @ 250.0 Pts
Building Steam Points (Tank); Steam Cannon; Steam Engine; Steam Gun
Models in Army: 77
Total Army Cost: 2399.0
Unnamed2400 Pts - Empire Army
1 Arch Lector of Sigmar @ 309.0 Pts
General; Prayers of Sigmar; Heavy Armour
Warrior Bane [5.0]
Enchanted Shield [5.0]
Talisman of Preservation [45.0]
1 War Altar of Sigmar @ [0.0] Pts
1 Battle Wizard Lord of the Light Order @ 215.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Light
Sceptre of Stability [15.0]
1 Captain of the Empire @ 184.0 Pts
Great Weapon; Full Plate Armor; Shield; Battle Standard; Imperial Pegasus
Dawnstone [25.0]
Dragonhelm [10.0]
Potion of Foolhardiness [5.0]
1 Imperial Pegasus @ [45.0] Pts
1 Battle Wizard of the Light Order @ 90.0 Pts
Magic Level 1; Lore of Light
Dispel Scroll [25.0]
40 Halberdiers @ 361.0 Pts
Halberd; Light Armour; Standard; Musician
1 Sergeant @ [10.0] Pts
13 Archer Detachment @ [91.0] Pts
Normal Bow
5 Demigryph Knights @ 310.0 Pts
5 Demigryph Knights @ 320.0 Pts
Banner of Eternal Flame [10.0]
1 Great Cannon @ 120.0 Pts
1 Steam Tank @ 250.0 Pts
Building Steam Points (Tank); Steam Cannon; Steam Engine; Steam Gun
Models in Army: 77
Total Army Cost: 2399.0
Ty grasz na dwóch i dostajesz maski xDEltharion pisze:Nie ogarniam jak można grac na jednym dziale
Kocitz pisze:Aha i nie jedziemy jakimkolwiek wehikułem z którym miał coś wspólnego: Solo, jego rodzina, jego przyjaciele/znajomi, jego najbliższe otoczenie [w tym SS] czy jakakolwiek osoba mająca styczność z Kiełbasą