Gallery by Ryu

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

Dzięki za komentarz Romek.

BTW oczywiście, że maluję dla siebie. Nie dlatego, żeby zdobywać pkt na turniejach choć pewnie z malowania byłyby jedyne które uda mi się zdobyć :lol:

Na turnieje nie jeżdzę z wyjątkiem Gliwic bo mi się nie chce. Kiedyś do Katowic, ale Yogiego nie ma więc nikt mnie nie męczy na jakieś wyjazdy ;)
Tylko, że on ponoć wraca... :? :wink:

I tak, wolę grać niż GRAĆ 8)

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

jedz do nas !
Ryu na SW
bedzie fajnie :P

pojdziemy na piwo, albo 3

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Ryu pisze:Jeszcze trochę i niemalże każdy szkiel będzie skonwertowany :D Tylko jak ja tego robić nie lubię... :?
Ja lubię. Możemy się dogadać. ;)
Bardzo mi się podoba pomysł ze szkieletami. Jak napisał Roman - ja również uważałem TK za armię nudną i taką, w której niewiele da się, nomen omen, życia wprowadzić. Dzięki, że zmieniasz mi to nastawienie. :)

Do Gliwic zapraszamy serdecznie (wstępny termin to 7 lipca, na HLoSIe i ImperatorFF forum trwa dyskusja). A Yogi się ujawnił na forum i rzeczywiście wraca, tak przynajmniej twierdzi.
Pozdrawiam,
Krzysiek

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Ja lubię. Możemy się dogadać. Wink
Hm... Pogadamy jak odżyję, bo póki co jestem żywym dowodem na to, że bezrobocia w Polsce nie ma a praca sama się do rąk ciśnie... Tylko nie wiem czy z tego powodu płakać czy się cieszyć ;)

Dzięki za komentarz. To na 100% motywuje :)

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Po długim okresie "bez pędzla" wracam po raz kolejny...
Widać remonty nie służą malowaniu i warto mieć to next time na uwadze, a nie kończyć rydwan przez parę miesięcy... :P

Ogólnie jestem w miarę zadowolony z efektu...
Sławol na przodzie rydwanu, zgodnie z Twoim zdaniem, dałem ciemniejszy brąz - lepiej wygląda, choć oczywiście na fotkach nic nie widać... Żadnego rozjaśnienia... Nic :evil:
Ogólnie fotki to najsłabszy punkt ale nie umiałem zrobić normalnego zdjęcia... Nie wiem dlaczego. Mniejsza z tym ;)

Obrazek

Obrazek

A teraz cały oddział z księciem :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

No witaj ponownie :) Aż mnie zatkało, że jeszcze pamiętasz o tym moim gadaniu po takim czasie i przypominasz mi ;) Bardzo to miłe z Twojej strony.

A co do modelu(i), to widać, że kolory się trochę zmieniły, oczywiście jeśli o mnie chodzi, to wygląda to dużo lepiej (jest większy kontrast). Widzę, że się na podstawkach coś pojawiło, bardzo ciekawe akcenty, no i koła od rydwanu chyba wpadły w ręce kiepskiego wulkanizatora :D

A jeśli chodzi o zdjęcia, to może spróbuj następnym razem zrobić jakieś zbliżenie modelu, np. fragment kosza z załogą (i parę innych ujęć), a do tego dorzuć jeszcze może właśnie takie ogólne zdjęcie. Jest jeszcze inne wyjście: możesz wrzucić miniaturkę lub dwie do pełnowymiarowych zdjęć, a na forum wrzucać mniejsze. Być może na tych dużych uda się nam, gapiom, zauważyć to, co chcesz pokazać ;) A te fotki nie są takie złe zresztą.

Cały oddział prezentuje się rewelacyjnie, bardzo mi się podoba =D> No i ten marmur... dobra robota. Być może będzie kiedyś okazja, żeby zobaczyć to na żywo :)

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Normalnie wypas :) razem prezentują sie ........ :D
Jedynie ta różowa podstawka .. :roll: już lepiej te ruiny na niebiesko czy inny kolor było pomalowac :D

p.s-nie muszę mówic ,ze mi sie podstawki nie podobają ;) standard :D :P
p.s2-kurcze powiedz jak malowałeś te pseudo marmurowe elementy bo są naprawdę super :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

wow chyle czola, na prawde swietna robota a tan marmur nie wiem jak wyglada z bliska :> ale tak jak widac to efekt powalajacy :]
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

SexRocket pisze:(...)a tan marmur nie wiem jak wyglada z bliska :>(...)
Całkiem nieźle. :) Miałem przyjemność oglądać po drugiej stronie stołu i wstyd mi było za dowodzoną przeze mnie hordę unpainted szczurów...
Miałem też nieprzyjemność upuściś tunellera na te fajne szkielety... :oops: Reanimowany już?
Dowiedziałem się, że Ryu ma nowy obszar malarskich zainteresowań, ale to niech się sam objawi (najlepiej z gotowym dziełem). :)
Pozdrawiam,
Krzysiek

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

KrzysiekW pisze:Reanimowany już?
Wskrzesiłem go ;)
A co do malowania to cichaj Waść bo dwarfik nie wyjdzie :P:P

@ Szczurek - wiem, wiem... Podstawki są jakie są, ale koloru niebieskiego i zielonego do TK nie użyję :P
A ten pseudo marmur robi się tak: malujesz całość np. u mnie na biało, potem malujesz dany element wodą i póki woda nie wyschnie bierzesz pędzel z czarnym inkiem i chaos blackiem i dajesz małą kropelkę od góry - trzymasz element w pionie i kropla czarnego sama się rozchodzi po elemencie tworząc "takie coś" :)

Dzięki all za komentarze :D

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

ale koloru niebieskiego i zielonego do TK nie użyję
Kazdy byle nie ten rozowy :P mogl byc na przyklad jakis czerwony ....
A ten pseudo marmur robi się tak: malujesz całość np. u mnie na biało, potem malujesz dany element wodą i póki woda nie wyschnie bierzesz pędzel z czarnym inkiem i chaos blackiem i dajesz małą kropelkę od góry - trzymasz element w pionie i kropla czarnego sama się rozchodzi po elemencie tworząc "takie coś" Smile
a duzo tej wody ??? jaka dokladnie mieszanka inka i chaos blacka ?? (nie swieci sie przez ten ink ??) rozwodnionym samym chaos blackiem chyba tez da rade ;)??
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

a duzo tej wody ???
Nie... Taki "film wodny" stwórz :)
Chaos black powinien dać radę sam :)

A nie mówiłem, że to nie róż? ;) To bordowy :P:P Ino, że zsucharowany przez piasek ;)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

wyglada jak rozowy :D:P
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

bardzo fajne te TK:) klimatycznie i czysto pomalowane, fajne konwersje (choć wyglądają łucznicy trochę jak orki które nie zdały animozji:P) ale i tak cool;]
ile pkts już pomalowane?:)

Awatar użytkownika
Kharnan
Mudżahedin

Post autor: Kharnan »

Zajebiste figsy.

Najchętniej odwiedzany przeze mnie topic w tym dziale. :)
And he did say "War", and the world did tremble...
Obrazek

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Ten oddzial po prostu WYMIATA!!
Ryu Twoje umalaki sa jednymi z lepszych ktore widzialem.
pzdr
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

Bardzo przyzwoite malowanie 8) Dokładnie, i wszystko wygląda jak trzeba :D .

PS: Muszę spróbować ten patent z wodą...

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Vocal pisze:ile pkts już pomalowane?
Cały czas za mało... Ale jak skończę 1 dwarfa biorę się za TG - może skończę klocek 25 :)
Kharnan pisze:Najchętniej odwiedzany przeze mnie topic w tym dziale.
Przesada, ale serdecznie dziękuję :D

@Chaoschild - czekam na Twoje :) Może kiedyś znowu bitewka ;)
@Piotrax - dzięki :)

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Tym razem coś z innej beczki :)
Tylko możecie mi powiedzieć czemu mi fotki już nie wychodzą? Niby wszystko tak samo, ale już ostrości nie łapię itd. :/ W każdym razie bardziej mi zależy żebyście się wypowiedzieli o schemacie kolorystycznym niż technice bo jakoś w realu to wygląda trochę inaczej... (znowu tłumaczenia :P)

Ogólne założenie: całość w odcieniach szarości, czapa czerwona, oczywiście metaliki :) Ale przy malowaniu wzięło mi się przez przypadek coś brązowego i dziabnąłem parę elementów na ten kolor... I pytanko - czy to pasuje czy przemalować? I o ile nie przemalowuję swoich ludków tu mogę zrobić wyjątek ;)

Obrazek
Obrazek

BTW: A czemu szybciej się maluje szybciej ChD niż TK? Pewnie już bym mógł grać pomalowaną armią jakby to nie były kościaki ;)
BTW2: Z metalików jestem bardzo zadowolony czego na zdjęcia ni ch...a nie widać ;)

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

Schemat Bardzo fajny, prezentuje się świetnie. Nic niec zmieniaj.

Co do fotek to i tak są dosyc dobre :wink:

Metaliki też bardzo dobre
Serwis społeczności Mordheim
www.najmita.net

check it out!

ODPOWIEDZ