Rozkminy nowy book (2013)

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Re: Rozkminy nowy book (2013)

Post autor: Khuman »

jak macie wrone z metalem to transformacja i ward na 2+ nie dział.. proste?

potem jak już ich zostanie znikoma ilość można dojechać i zmasować A by więcej 1 wypadło... kiedyś Tstompy nie byłe magiczne i narzekaliśmy ( choć osobiście nie widziałem takiej potrzeby ) teraz mamy magiczne i jesteśmy w dupie :lol2:

grałem raz z tymi HE wygrałem 20/0 co prawda nie co fartem ( spanikowały od CC a potem uciekały jeszcze raz bo dostały z gonienia i wypadły za planszę ) ale tak tak bym wygrał 16 - 17... i grałem Khornową rozpą totalnie bez magii ( bez heralda of Tyr ;) ), wiec się da :twisted:

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Post autor: Remx »

Wrona sobie poradzi z dwoma Arcy magami 4lvl ?

Ja mam takiego niefarta z tą magią że szok potrafię z 5 kostek nie wyturlać 12+ :P

Na chwilę obecna takie coś sobie złożyłem ale do soboty jeszcze trochę więc może jeszcze coś zmienię
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=39443
Daemons, X-Wing & Black Tea

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

magia jest dla słabych dlatego na niej nie gram :twisted:

nie lubię grać DoChem bez GD to nie co herezja ;)

rozpa wporzo ale Death który jest chyba teraz najpopularniejszym lorem no i shadow gniecie tą rozpę

a co do 2x 4LVL to przerysowanie treści nad formą, tym bardziej w HE gdzie można te pkt. lepiej alokować np. w tego typa co zna wszystkie sygnaturki

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Post autor: cichy »

A czym się różni 2x arcy or 1 arcy? Tylko ilością znanych czarów bo kostek mają taką samą pulę i bonus tez. IMO 2x arcy to fail. Już lepiej tego kolesia z sygnaturami+książka. No ale po co elfom podpowiadać :twisted: Zresztą to forum demonów jest.
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

ArcyMag (4lvl) ze Scrollem kosztuje 245 pts a LoreMaster (2lvl) ze scrollem 255 pts

Także wcale to takie nie jest oczywiste. ;)
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

fakt ten ziomek z 2lvl znający wszystkie sybnaturki, jest nie co droższy ale mniej zabijalny w CC, i zna 8 czarów, a każdy z nich się przyda, ziomek widzi pagusy to firebolt, zdispelowałeś no to 0 z lighta, a potem pocich z HM duzego 4lvl, do CC mamy: maizme, +1S / +1T, hevenowe 0, + sniperka i kuźnia.. masakra

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

:(
Dostałem dziś takiego kopa że zapamiętam go na długo.

W 1 turze gry 6 Bestii do piachu kolejna też niemało gorsza.
W rezultacie w 3 turze wiedziałem że już pozamiatane w 3-4 było już chyba 20:0, 6 tury już mojej nie było przeciwnik w swojej dobił resztę
Jedynie klocek plagusów przetrwał do tej 6 tury i to chyba 6-7 modeli gołych i jedna pojedyncza bestia ale i tak wszystko padło.

HE nie dość że pierwsi bili to prawie wszystko wchodziło po przerzutach. Plagusi może i mocni ale trafić nie potrafiły, przeciwnik może ma mała siłę ale trylion ataków z ASF robi swoje :)
Reign of Chaos też pogięty -1 ward albo inne ubijaczki porażka przez to praktycznie 1/3 armii padła..

Ale kiedyś im się odpłacę ! :P

Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Post autor: jawor »

No ja przy mega pechowych rzutach jakoś ugrałem 6 punktów. Plagusy dostały Fiery Convocation i ani razu nie udało mi się tego rozproszyć T.T bestie ładnie trzymały WL, muchy pozjadały kawalerię i lodowego feniksa. Transmutacja weszła mi tylko raz, ale padło 11 WL.
Obrazek

Awatar użytkownika
vfn
Mudżahedin

Post autor: vfn »

Jak gracz HE weźmie ten OP baner na BSB i płonące na oddziale WL to kicha :? :shock: Chyba już tylko odginać to można w nieskończoność? ale i tak nie jestem przekonany.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

DoCh bije po całej armii przeciwnika za darmo w Fazie Magii, to HE mają BotWD :lol2:
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Ten unit z wardem na 2+ nie doszedł do moich głównych sił z racji odginania, ale przeciwnik miał drugi kloc z Wardem na 3+ :|
Na złość "6" z metalu rzucana 3 razy z 5 kosci nie wlazła bo przeciwnik z magiem 4lvl + garścią kości i re-rollow sobie zawsze poradził.
Pol mojej armii jak nie więcej padła od magi :|
Nawet ci co do szarżowali do czegoś zanim oddali to w połowie już ich nie było, teraz HE trafiają z 3 szeregów z ASF i re rollem bo duża Inicjatywa.
To nic że masz 4-5T a przeciwnik rani na 5-6 ale przy 20 hitach zawsze parę wejdzie ;d i juz CR jesteśmy udupieni do jak mamy -1Ward wylosowany kwiczymy jak prosiaczki :P

Azurix
DoCh bije po całej armii przeciwnika za darmo w Fazie Magii,

Niby jak bije ? To chyba nas biją a nie przeciwnika lol masz 80% że coś ci się stanie zanim rzucisz czar lub wejdziesz do commbatu :P a nie przeciwnik....

Awatar użytkownika
jawor
Oszukista

Post autor: jawor »

vfn pisze:Jak gracz HE weźmie ten OP baner na BSB i płonące na oddziale WL to kicha :? :shock: Chyba już tylko odginać to można w nieskończoność? ale i tak nie jestem przekonany.
Ciskasz w to transmutację :>
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

jak na BSB to wystarczy zabic bsb - to statystycznie tylko 12 wound. Dlatego ten banner na 95% jest na oddziale a wtedy to niestety tylko kanapka z dwoch stron i liczyc ze owali stuborna
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
vfn
Mudżahedin

Post autor: vfn »

Jawor---> ok transmutacja działa i możesz mieć nieco farta przy rzucaniu tego czaru. Czyli jak weźmiesz metal i będziesz miał dużo szczęścia to może się coś udać. W innym wypadku odginanie w nieskończoność? smutny przedmiot i smutne zasady :D Znów rozpiski będą na jedno słuszne kopyto? chyba nie o to chodzi w tej grze :?

QC----> matematyka matematyką ale zanim ty wklepiesz statystycznie te 12 ran to twój oddział będzie już w walizce na figurki :) tym bardziej, że przecież taki oddział gracz HE może czymś zbuffować itp (ogólnie magię mają dużo lepszą).

Oczywiście jak ktoś ma fajny patent na taki oddział to koniecznie musi się pochwalić :)

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

po 1 gracie na metalu, transmutacji x 6 i pozamiatane

po 2 gracie na bestiach.. krecha z 4 i trzyma ten oddział dobre 4 tury CC, jak nie więcej, do tego 2xfurie po drodze i klocek za 400 pkt. zabił 140pkt. za furie,

po 3 w 10 horrorów/ plagósów, powinien być chempion i muzol, na takie klocki to już kolejne tury do przodu i czyszczenie wszystkiego dookoła, po za tym nie zawsze oddają pkt. te klocki, to też kupienie za 10pkt. dodatkowe tury przy cowboyach czy innych smokach

po 4 ten banner generalnie przydaje się lepiej na BSB niż na WL bo taktyczne zastosowanie to defens przed różnego rodzaju snajperkami i pociskami na magów którzy są mięciutkie i wolą stać z tyłu w łuczników czy spearmenach, ten bonus na magiczne ataki to dodatek i tak naprawdę bije w DoCh i Woch ( choć tu od rozpy zależy ) reszta armii ma na niego wyje..bkę, dla nas to szansa na klepnięci BSB ale też sprawia problem koncentracji ataków na dany cel, nie ma lekko

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Khuman pisze: po 1 gracie na metalu, transmutacji x 6 i pozamiatane

po 2 gracie na bestiach.. krecha z 4 i trzyma ten oddział dobre 4 tury CC, jak nie więcej, do tego 2xfurie po drodze i klocek za 400 pkt. zabił 140pkt. za furie,
Czary takie trzeba najpierw wylosować, 6 szt. moich bestii padło w 1 turze od magi :(
Na razie na HE nie gram bo nie, wolę łupnia dostać w normalnej walce a nie takiej że w 3 turze jest 20:0 :P

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

masz jakieś 66% na to że będziesz miał ten czar wiec nie najgorzej

rozumię że jak piszesz: " pół armii padła od magii jak nie więcej.. ", rozumiem że oponent miał albo death albo shadow.. dlatego uważam że DoCh jest twardy regenka średnio 4T, albo 5T i ward, wszystko super, ale są trzy wady tej armii, jedna to 2I przy najczęściej widzianych lorach shadow/dead możemy liczyć na to że armia nam znika w niesamowitym tempie, tym bardziej z deathem bo nawet CC ich nie ratuje, a do tego max S tych jednostek to 4, za mało, i 4/6M to też za mało, na ofensywną armię, ziomek może spokojnie sobie pozwolić na tracenie odginaczek w 3 turze dopiero

byłem zmuszony grać na muchach chwilę, w sensie testów rozpiski na standardowych demonach, i 4 much nie mogła się przebić przez 2 murny w szarży, świetnie one też im nie wiele robiły, ale w rezultacie 130 pkt. trzyma 250.. i to bez problemu to jest nie porozumienie

ale każdy ma swój styl gry :)

Khorne :twisted:

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Trzeba robić to co ludzie w W40K robią przy Terminatorach (Save 2+, a jak nie pozwala coś na Save'a to Inv 3+). Wymusić dużo Wardów aby te pały wpadały :P
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Khuman pisze:masz jakieś 66% na to że będziesz miał ten czar wiec nie najgorzej
Raczej 91%, więc bardzo dobrze.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Macias pisze:
Khuman pisze:masz jakieś 66% na to że będziesz miał ten czar wiec nie najgorzej
Raczej 91%, więc bardzo dobrze.
Przy 4 lvl maga może i tak :P ale przy 2 lvl tak wylosuj :p
Khuman pisze:Khorne :twisted:
Hehe :D też o tym ostatnio myślałem :D mam trochę tego nawet już pomalowanego :)

Ale zgadza się dugra sprawa przeciwnik wiedział z kim gra więc miał możliwość wybrania odpowiedniego lora.

Co do Bestii:
Rozmyślam czy nie wystawiać ich tak 2-3 unity 3-6, 1-3, 1-3,
Pieski z Ambuszem fajna sprawa na takie maszynki czy też łuczników ale nie z ASF :P

ODPOWIEDZ