15.06.2013 Goblin - Rybnik - 2x1200
Re: 15.06.2013 Goblin - Rybnik - 2x1200
Jednak parówka to co innego. No i i tutaj TK nie ma dodatkowych 100 pktów. Nie pamiętam ile dokładnie kosztuje hierotitan, ale obawiam się, że takie połączenie może się nie zmieścić pktowo w rarach
100% nienawisci do warriorow widze :p ograniczenia f/k nie dosc ze na singla to troche mniej ich przycinaja :p Twoj turniej, Twoje zasady, i tak zamierzam wygrac :p
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)
Nie.
Weź pod uwagę np że ktoś będzie grał sojuszem OK + Emp - dosyć, że ma jedną z najlepszych MC w grze, to jeszcze do tego park maszynowy z 2 ruchomymi działami ze znaczną ilością Woundów...
Ta gra ma być przyjemna dla graczy po obu stronach stołu.
Weź pod uwagę np że ktoś będzie grał sojuszem OK + Emp - dosyć, że ma jedną z najlepszych MC w grze, to jeszcze do tego park maszynowy z 2 ruchomymi działami ze znaczną ilością Woundów...
Ta gra ma być przyjemna dla graczy po obu stronach stołu.
Sam mi wczoraj mówiłeś, że te ograniczenia są fajne i warto z nich skorzystaćKosmo pisze:100% nienawisci do warriorow widze :p ograniczenia f/k nie dosc ze na singla to troche mniej ich przycinaja :p Twoj turniej, Twoje zasady, i tak zamierzam wygrac :p
Ale jednak jest tego znacznie mniej.ss-sly pisze:a jeśli założyć (a będzie na pewno), że ktoś będzie grał Dwarfy + Empire to ma i park maszynowy i MC.
Mi to naprawdę obojętne na jakie będziemy grać ograniczenia, chciałbym po prostu żeby wszyscy mieli jednakową przyjemność z grania i tyle. To jest robione przede wszystkim dla graczy.
Kosmo pisał mi wczoraj, że eteryki powinny być 0-1 - dla mnie może być, jeżeli inni gracze VC nie mają nic przeciwko mogę to wpisać.
Szaitis pisze:Sam mi wczoraj mówiłeś, że te ograniczenia są fajne i warto z nich skorzystać
jest różnica! Ale ok, coś wymyślę Choć nadal uważam ze wsadzenie do koszyczka 'herosa z jakimkolwiek wardem' w armii która raczej bazuje na samotnych herosach to słaba opcjaf/k pisze:- 100 punktów do rozpiski
NIE MOŻNA WYSTAWIĆ MODELU Z WARDEM 3+
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)
no faktycznie ...nie mieści się bez tych +100...Szaitis pisze:Jednak parówka to co innego. No i i tutaj TK nie ma dodatkowych 100 pktów. Nie pamiętam ile dokładnie kosztuje hierotitan, ale obawiam się, że takie połączenie może się nie zmieścić pktowo w rarach
jak masz czołg - dwa działa to i tak zapomnij o demisiach więc to jest żadne ograniczeniess-sly pisze:a nie Ironblaster albo DRUGIE Mourny??? i to samo przy Demisiach??
A mourny są mocne - tak samo armata ogrowa...
Woch jest w sam raz...
Wiecie co mi się najbardziej podoba? BRAK LORDÓW- ile to problemów z tą grą rozwiązuje to głowa mała - wreszcie jest szansa pograć w grę w miarę strategiczną a nie herohammer...
Chyba że nie zrozumiałem tego zapisu szaitis. Ale chodzi o to że trzeba wybrać albo jakikolwiek ward na herosie, albo soulfeeder w rozpisce albo skullcrusherzy?
NIE NIE NIE! To jest jeszcze gorsze! Nie ogarniasz Zostaw tak jak było na początku i dajmy już temu święty spokój Wcześniej mogłem mieć przynajmniej herosa z wardem jak już nie miałem skulli, teraz mam herosa z gorszym wardem i na dodatek też brak skulli W ogóle co mają skulle do herosa z wardem na 4 lub 5+ Na ograniczenia F/K można mieć kolesia z wardem na 4+, soulfeederem i jeszcze skulle w rozpisce, tutaj prawie nic Wystarczy że nie ma lordów i nie można DP wystawiać, spokojnie z tymi cięciami
Ale ja Ci chciałem pomóc Dobra, wracamy do poprzedniego zapisu (tyle że i tak trzeba go troszeczkę poprawić )Kosmo pisze:NIE NIE NIE! To jest jeszcze gorsze! Nie ogarniasz Zostaw tak jak było na początku i dajmy już temu święty spokój Wcześniej mogłem mieć przynajmniej herosa z wardem jak już nie miałem skulli, teraz mam herosa z gorszym wardem i na dodatek też brak skulli W ogóle co mają skulle do herosa z wardem na 4 lub 5+ Na ograniczenia F/K można mieć kolesia z wardem na 4+, soulfeederem i jeszcze skulle w rozpisce, tutaj prawie nic Wystarczy że nie ma lordów i nie można DP wystawiać, spokojnie z tymi cięciami
Skoro masz głupią armię, to ja już nic na to nie poradzę
Ja jebie. Nie da się. Następnym razem po prostu wezmę inną armie do was bo kombinujesz jak koń pod górkę i wychodzą z tego takie kwiatki Jak wystawie maga na piechote bez warda ale z soulfeederem to nie mogę mieć skulli Taki mag to przegięcie, dobrze że jego wystawienie uniemożliwia wystawienie skulli Przekombinowałeś Ogranicz po prostu tego warda i tyle. Nie wiem po co więcej kombinować. Jakoś nie widzę w DE zapisku że jak masz PoK to nie możesz mieć hydry Zresztą niech się wypowie też ktoś inny bo będzie, że płaczę z powodu cięć mojej armiiWystawiamy albo herosa z jakimkolwiek wardem (nie może brać przerzutów "1") albo z soulfeederem albo skulle
Ale marudzisz POK i hydra nie są ograniczone z tego względu, że to parówka Poczytaj sobie w wolnej chwili zasady sojuszy w RB, i dowiesz się czemu ani DE, ani SK nie są w żaden sposób ograniczoneKosmo pisze:Ja jebie. Nie da się. Następnym razem po prostu wezmę inną armie do was bo kombinujesz jak koń pod górkę i wychodzą z tego takie kwiatki Jak wystawie maga na piechote bez warda ale z soulfeederem to nie mogę mieć skulli Taki mag to przegięcie, dobrze że jego wystawienie uniemożliwia wystawienie skulli Przekombinowałeś Ogranicz po prostu tego warda i tyle. Nie wiem po co więcej kombinować. Jakoś nie widzę w DE zapisku że jak masz PoK to nie możesz mieć hydry Zresztą niech się wypowie też ktoś inny bo będzie, że płaczę z powodu cięć mojej armiiWystawiamy albo herosa z jakimkolwiek wardem (nie może brać przerzutów "1") albo z soulfeederem albo skulle
Tak, taki mag jest tak przegięty, że nikt ich nie wystawia
Marudzę bo to pierwszy turniej z takimi z dupy ograniczeniami do WoChu Nie można brać skulli praktycznie, helka bez BSB w dodatku na te punkty też słabo ogarnia, innych rarów nie mam, a chimera też 0-1
- Paraszczak
- Falubaz
Co się dzieje, jak jedna z Armii w Desperate Allies nie ma żadnego maga? Połowa PD przepada czy całość zostaje dla drugiej Armii?
Edit:
Nieważne...nie jade. Dzielenie Dispel Diców w Desperate Allies kompletnie wyklucza Dark Elfy i Skaveny z drużynówek. Bawcie się.
Edit:
Nieważne...nie jade. Dzielenie Dispel Diców w Desperate Allies kompletnie wyklucza Dark Elfy i Skaveny z drużynówek. Bawcie się.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2013, o 00:09 przez Paraszczak, łącznie zmieniany 1 raz.
Oj tam, narzekanie - jak się bawić to na maksa !Paraszczak pisze: Nieważne...nie jade. Dzielenie Dispel Diców w Desperate Allies kompletnie wyklucza Dark Elfy i Skaveny z drużynówek. Bawcie się.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
- Paraszczak
- Falubaz
Rzucamy na Wiatry 4-4. Ty masz 8PD ja mam 2DD i 2DD. Rzucasz 2 ważne czary po 4PD. I kto się bawi na maxa?
Dark Elfy mówią drużynówkom NIE! W Rybniku będę, na Turniej pewnie zajrzę, ale grać na to nie mam zamiaru.
Dark Elfy mówią drużynówkom NIE! W Rybniku będę, na Turniej pewnie zajrzę, ale grać na to nie mam zamiaru.
Ciężko się nie zgodzić. Po ostatniej drużynówce powiedziałem sobie, że już nigdy moje SK w takiej konfiguracji turnieju parowego nie ujrzą. Lecz, że Rybnika wstyd nie odwiedzić, to biorę DoCh sklejony z chłopków z lego i WoCh (bo jednak nie BoCh) z jajek niespodzianek (no nie aż tak źle, ale chyba zdobędę tytuł prox-mastera ) Zawsze jakieś wyjście.